Wki

Hoe zich te ontdoen van lintwormen in uw huisdieren

Lintwormen zijn darmparasieten van honden en katten. Deze parasiet hecht aan de kleine darmwand door haak-achtige monddelen. Uiteindelijk kan volwassen lintwormen oplopen tot enkele centimeter in lengte. Als de volwassen rijpt, afzonderlijke segmenten afbreken van het belangrijkste orgaan van de lintworm en overgaan in de ontlasting.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van lintwormen in uw huisdieren. Weten waar te kijken.
Hoe zich te ontdoen van lintwormen in uw huisdieren. Weten waar te kijken.
 1. 1
  Weten waar te kijken. Je zal meestal meer bewust zijn van lintwormen bij uw huisdieren dan de dierenarts omdat de eieren zijn niet te zien in een fecale monster, tenzij de dierenarts centrifuges de fecale monster. De segmenten zullen worden gevonden rond de achterkant van het huisdier of in de ontlasting.
 2. 2
  Controle vlooien. Lintwormen moeten een tussengastheer, de vlo, om zijn levenscyclus te voltooien en teisteren het volgende slachtoffer. Uw huisdier krijgt lintwormen door het slikken van een vlo besmet met lintworm larven, of door het eten van een klein zoogdier, gewoonlijk een knaagdier, dat de worm bevat. Vlooienbestrijding impliceert behandeling van uw hond, het binnenmilieu en het buitenmilieu waar de hond verblijft.
 3. 3
  Dien praziquantel die is gevonden in Droncit en Drontal plus (van de dierenarts op recept) en de passaatwinden lintworm tabbladen (de generieke vorm die nu is over-the-counter en veel goedkoper).

Tips

 • Omdat de medicatie die lintworminfectie behandelt is zo effectief, terug van de lintwormen is bijna altijd te wijten aan herinfectie vanuit de omgeving.
 • Als het huisdier leeft in een infested omgeving, herinfectie met lintwormen kunnen optreden in slechts twee weken.

Waarschuwingen

 • Lintwormen kan mensen infecteren, hoewel infectie is niet gebruikelijk of waarschijnlijk. Een vlo moet worden ingenomen voor de mens geïnfecteerd raken met de meest voorkomende lintworm van honden. De meeste gemelde gevallen zijn kinderen betrokken. De meest effectieve manier om menselijke besmetting te voorkomen is door agressieve, grondige vlooienbestrijding. Het risico op besmetting met deze lintworm bij mensen is vrij klein maar bestaat.
 • Controle van vlooien is de hoeksteen van het voorkomen lintworminfectie. Met de nieuwe en spannende vlooienbestrijding producten die beschikbaar zijn gekomen, is dit nu veel makkelijker dan in de afgelopen jaren.

Dingen die je nodig hebt

 • U moet het huis van vlooien te ontdoen.
 • Lintworm behandeling met praziquantel, nu te vinden over-the-counter.
 • Onmiddellijk te behandelen wanneer lintwormen worden gedetecteerd.
 • Correcte verwijdering van alle huisdier uitwerpselen, vooral in openbare parken, erf, of speeltuinen.
 • Strenge hygiënische praktijken voor kinderen na het buiten spelen.