Wki

Hoe zich te ontdoen van katten

De bevolking van zwerfdieren en verwilderde katten leven in steegjes, verlaten percelen en achtertuinen nummers in de tientallen miljoenen. Zwerfkatten zijn katten die zijn geworden gescheiden van hun eigenaars, terwijl de wilde katten zijn niet-gedomesticeerde katten die werden geboren en overleven in het wild. Lees verder om erachter te komen hoe humaan en veilig te kunnen bedienen de kattenpopulatie in uw omgeving.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van katten. Verwijder andere voedselbronnen.
Hoe zich te ontdoen van katten. Verwijder andere voedselbronnen.

Methode een: bronnen van voedsel en onderdak te verwijderen

 1. 1
  Voed niet de katten. Voederen katten zullen blijven ze terugkomen om uw woning en aan te moedigen uitbreiding populatie. Het kan moeilijk te weerstaan ​​voeden van een kitten miauwen zijn, maar als je niet van plan om door te gaan met een eindeloos aanbod van voedsel en onderdak, het is niet in het schepsel beste belang om het te voeden.
  • Praat met uw buren over de vraag of mensen het voeden van de katten. Als mensen die in de buurt wonen hen voeden, kan het worden waardoor de bevolking in uw buurt om uit de hand.
  • Als je dat doet voer katten, zet het voedsel uit de buurt van uw huis. Plaats het niet bij uw voordeur, tenzij je wilt aanmoedigen katten om daar te verzamelen.
 2. 2
  Verwijder andere voedselbronnen. Katten kunnen bestaan ​​op heel weinig, zodat het onmogelijk kan zijn om hun voedselbronnen volledig te verwijderen in uw omgeving. U kunt beginnen door te zorgen dat uw afval wordt niet overlopen van de kan, en dat je veilig het blik met een goed sluitend deksel.
  • Praat met uw buren om ervoor te zorgen dat iedereen het erover eens om nauwsluitende deksels te gebruiken om hun vuilnisbakken verzegelen.
  • Restaurant afvalcontainers zijn vaak bronnen van voedsel voor verdwaalde en wilde katten, vooral omdat ze vaak zijn opengelaten en alleen geleegd zodra ze helemaal vol. Als een container in uw buurt lijkt te trekken katten, praat met de restaurant eigenaar over strategieën voor het houden van de prullenbak veiliger.
 3. 3
  Verwijderen of blokkeren van bronnen van beschutting. Katten op zoek naar een warme, droge ruimte voor beschutting tegen de elementen, en als ze niet in staat om een ​​broedplaats te vinden, zullen ze op naar de volgende wijk. Hek uit het gebied onder uw veranda of terras, en zorg ervoor dat uw schuur deur goed gesloten. Bedek elke kleine openingen onder veranda's, dekken, of stichtingen.
  • Als je katten te verzamelen op een bepaalde plek in uw omgeving opmerkt, erachter te komen wat ze gebruiken voor onderdak en blokkeren de toegang tot het.
  • Triplex en kippengaas zijn goedkoop, maar effectieve, materialen voor het afdekken van openingen.

Methode twee: Gebruik natuurlijke cat repellants

 1. 1
  Schrikken katten weg natuurlijk. Een goede spook is meestal genoeg om de meeste katten ontmoedigen venturing op uw woning. Plaats nep rubber slangen strategisch in uw tuin, of verplaatsen van een hond in uw huis. De aanblik en het geluid van deze natuurlijke vijanden zal ertoe leiden dat katten aan uw woning een ruime afstand te bewaren.
 2. 2
  Installeer een motion-sensing sprinkler. Het is een bekend feit dat katten en water gaan niet samen, dus katachtigen zal gelukkig blijven buiten het bereik van het water-en uitschakelen van uw gazon. Een extra bonus is dat uw gras en bloemen zal een mooi water in het proces te krijgen.
 3. 3
  Strooi peper of gebruik pepperspray in de omgeving. De katten wordt lastig gevallen door hun pittige poten op vlooitijd, en, met gewone applicatie, zal leren dat uw woning is de boosdoener. U kunt ze tijdelijk houden van tijd doorbrengen in een bepaald gebied door besprenkeling genoeg peper rond of besproeien van uw woning met pepperspray.
  • Strooi peper onder uw veranda, in uw schuur, op je rug patio, of waar je ook zien katten spelen of slapen.
  • Peper werkt op gras, ook, maar je zal hebben om het opnieuw vaak, vooral na zware regenval.
 4. 4
  Probeer vos urine. Katten worden afgestoten door vos urine, die wordt verkocht in geconcentreerde hoeveelheden bij bouwmarkten en andere bronnen van ongedierte afweermiddel. Spray het rond de omtrek van uw tuin, onder de veranda, en in andere gebieden waar zie je katten.
  • Fox urine moet opnieuw aangebracht worden na zware regenval, omdat het wegspoelt.
  • Fox urine is duurder dan andere afweermiddel methoden, zoals peper, dus misschien wil je om het te proberen als een laatste redmiddel.

Methode drie: gebruik van val-onzijdig-terugkeer

 1. 1
  Vangen de katten. De most humane en effectieve manier om zich te ontdoen van de katten op lange termijn is om ze eerst vangen, zodat u kunt nemen dat ze worden gecastreerd of gesteriliseerd. Koop een kat val, een plastic of metalen trap met een deur, en aas het met tonijn, sardines en kattenvoer. Plaats de trap op een wandelpad dat de katten in uw buurt vaak gebruikt.
  • Wanneer u een kat te vangen, laat het niet uit de val. Wilde katten zijn aansprakelijk te bijten en krabben, vooral als ze bang zijn.
  • Bedek de val met een deken om de kat te kalmeren.
 2. 2
  Neem de katten naar de dierenarts. Veel dierenartsen hebben programma's die hen in staat stellen om te steriliseren of castreren wilde katten zonder kosten, omdat de exploderende wilde kat bevolking staat bekend als een groot probleem te zijn. Bellen rond om dierenartsen en schuilplaatsen in uw buurt om een ​​programma geschikt is voor uw situatie te vinden.
  • Sterilisatie of castratie van de kat is een humane manier om te voorkomen dat het reproduceren en te controleren lokale kattenpopulaties.
  • Weet dat als je eenmaal de kat te brengen naar de dierenarts, zult u waarschijnlijk verantwoordelijk voor het achteraf. Bereid om het mee naar huis nemen met u wanneer de procedure is voltooid.
 3. 3
  Terug de kat aan de buurt. Omdat het verplaatsen van de kat naar een andere plaats zou het alleen maar iemand anders het probleem, de laatste stap van de Trap-onzijdig-Return strategie is om de kat naar huis te brengen en laat het leven uit haar leven in vrede.
  • Om de Val-onzijdig-Return-methode om een ​​effectieve manier om een ​​kat populatie onder controle te houden, de meeste of alle van de katten in de bevolking nodig om me gevangen, gecastreerd of gesteriliseerd, en keerde terug. Op termijn zal de bevolking afnemen, omdat de katten niet zal worden reproduceren.
  • Als u de Val-onzijdig-Return-methode hanteren, is het veilig om de katten zodra je ze mee naar huis te voeden, omdat ze niet meer reproduceren.

Methode vier: krijgen hulp van buitenaf

 1. 1
  Bel dierlijke controle als je de bevolking op je eigen niet kunnen controleren. Dierlijke controle agentschappen meestal vangen de katten en verplaatsen of euthanaseren hen. U kunt ook in staat zijn om dierlijke controle vragen om te helpen u in dienst van de Val-onzijdig-Return-methode als je ongemakkelijk trapping katten zelf.
 2. 2
  Katten niet naar het dierenasiel. De meeste schuilplaatsen accepteren geen wilde katten, omdat ze niet adoptable. Wilde katten zijn vaak verlegen, ongezellig of gewelddadig, dus ze moeten niet worden uitgenodigd in de huizen van mensen.

Tips

 • Als de overtredende kat is een wettelijk geregistreerde huisdier, contact opnemen met de eigenaar en vragen dat de katten binnen worden gehouden. Als de eigenaar niet meewerkt, contact op met uw lokale dierlijke controle of de politie-afdeling om een ​​klacht in te dienen.

Waarschuwingen

 • Probeer nooit schaden of verwonden van een verboden terrein kat. Niet alleen is dit idee onmenselijk en wreed, het is ook illegaal in de meeste staten.
 • Probeer niet om een ​​wilde kat vangen of hoek, want ze kunnen zeer hevig. Als je gebeten of gekrabd door een wilde kat, een arts de behandeling te zorgen dat u goed kan worden ingeënt.