Wki

Hoe vrij gieten

Professionele barmannen vrij afgemeten hoeveelheden bij het ​​maken en afgeven. Het is vermakelijk om mensen te kijken gratis pour. Plus, het is sneller en efficiënter dan (hoewel niet altijd zo nauwkeurig als) andere methoden. Iedereen met fatsoenlijke coördinatie kunnen leren om gratis giet met een beetje oefening. Dus als je indruk wilt maken uw en zijn het leven van de partij, lees dan verder.

Stappen

Hoe vrij gieten. Pak de drankfles stevig bij de nek met uw wijsvinger over de basis van de schenktuit.
Hoe vrij gieten. Pak de drankfles stevig bij de nek met uw wijsvinger over de basis van de schenktuit.
 1. 1
  Verkrijgen van een aantal gemeten jiggers van verschillende gangbare maten en een likeur fles met een schenktuit. De pour moet uitloop heel goed passen in de drankfles en vormen een luchtdichte afsluiting. De deintoestellen zal niet snel nodig zijn, maar zijn nodig om te leren hoe u de juiste hoeveelheden giet. De fles sterke drank moet worden gevuld met water, tenzij u het beoefenen tijdens een feestje!
 2. 2
  Pak de drankfles stevig bij de nek met uw wijsvinger over de basis van de schenktuit. Het is zeer belangrijk om de drankfles goed vasthouden, anders kom je niet in staat zijn om de controle van de giet!
 3. 3
  Behendig Til de fles omhoog en in een vloeiende beweging, kantel de fles over en giet het in een kopje, dan kantel de fles terug naar verticaal en plaats het terug op de tafel. Hoewel de exacte techniek zal variëren, dit kunt u begrijpen hoe te gieten op een gecontroleerde manier. U wilt beginnen met het gieten alles in een keer direct in de beker, dan stoppen gieten alles in een keer, in een vloeiende beweging. De pour moet gemakkelijk te starten en stromen gelijkmatig. Als de vloeistof wordt gegoten sputtert overdreven of niet gemakkelijk of gelijkmatig giet, de schenktuit mogelijk niet goed passen in de fles. Zorg ervoor dat u de hoek van de tuit goed tijdens het gieten, zodat de drank zo gelijkmatig mogelijk en naar beneden is gestort.
 4. 4
  Tellen terwijl gieten in een leeg Jigger totdat deze vol is. Dit is het geheim dat stelt u in staat om precies te weten hoeveel je in het glas gieten. Daarom, zodra je begint gieten, houdt een nog tellen, dan zodra de jigger vol is, en je stopt met gieten, stopt met tellen. Mensen kunnen tel tot drie of vier voor een ounce Jigger, maar zorg ervoor dat een specifieke telling vast te stellen voor een bepaald bedrag. Oefen dit herhaaldelijk met een ounce jigger, daarna met de 3/4 ounce Jigger, 1 1/2 ounce Jigger, enzovoort. Je zal uiteindelijk tellen minder voor de kleinere jiggers en meer voor de grotere jiggers.
 5. 5
  Gratis giet in een glas met behulp van de tellingen in de vorige stap gevestigd, dan is te meten hoeveel je gegoten met behulp van de jiggers. Dit zal u toelaten om te zien hoe dicht je kunt krijgen om de gewenste hoeveelheid, terwijl vrije gieten. Veel mensen kunnen in wezen precies te zijn.

Tips

 • Verschillende likeuren en likeuren hebben verschillende gewichten en viscositeiten. Sommigen kunnen sneller dan anderen uitstorten. Experimenteer met je flessen om de juiste pour tijd te vinden voor het gewenste aantal ounces.
 • De meeste pour tuiten zijn gemaakt voor de vijfde maat (750 ml) glazen flessen alcohol en mogelijk niet goed of helemaal niet passen in grotere of kleinere flessen. Grotere en kleinere pour tuiten zijn beschikbaar.
 • Als u niet in staat om gratis giet de juiste hoeveelheid, verder in te oefenen met behulp van de bovenstaande stappen. Zorg ervoor dat u specifieke tellingen vast te stellen voor specifieke bedragen, zodat u kunt gratis giet specifieke bedragen.
 • Om slechts een of twee druppels van een ingrediënt (zoals vermouth met een martini) toe te voegen, houdt u uw vinger of duim strak over de belangrijkste afzetmarkt van de schenktuit en laat het ingrediënt druppelen via de ventilatieopening van de schenktuit. Plastic pour tuiten in het algemeen goed werkt voor deze functie.
 • Plastic inserts kunnen in grotere drankflessen dat het gebruik van pour tuiten voorkomen, hoewel het mogelijk is om de inzetstukken te verwijderen. Barmannen bijna nooit vrij gieten van flessen groter dan kwart formaat.
 • Beter giet tuiten het schenken soepeler en dus gemakkelijker. Lange metalen pour tuiten algemeen giet zeer goed, hoewel plastic pour tuiten zijn zuinig en kan beter in sommige flessen passen.
 • Totdat u vertrouwd bent met de techniek te krijgen, is het het beste om te tellen tot vier een 2oz Jigger vullen. Dit stelt u in staat om het bedrag te halveren door het tellen tot twee, of verhoging van het bedrag in 1oz stappen door het toevoegen van een extra 'twee-count' die nuttig zijn voor martini's van verschillende grootte is.
 • Als er geen goede lege drankfles beschikbaar is die past bij de beschikbare schenktuit, zou het niet nodig zijn om sterke drank te gebruiken om te oefenen gieten. Probeer het gebruik van een glazen fles die beschikbaar is.
 • Verschillende pour tuiten kan anders giet, dus ofwel gebruik maken van slechts een soort uitloop, of praktijk met verschillende soorten.

Waarschuwingen

 • Als je dat doet praktijk met alcohol, niet meeslepen niet en drink het allemaal! Dranken met een hoog percentage alcohol kan tot een uur te "schoppen". Je zou kunnen eindigen in een coma als je te veel, te snel drinken.
 • Bij het monteren van de tuit giet in de hals van de fles, de schenktuit zal waarschijnlijk moeten krachtig worden ingedrukt in de hals van de fles. Hoewel dit is een indicatie dat een goede afdichting is gevormd, kan het veiligst zijn om te gebruiken een plastic schenktuit in plaats van een metalen schenktuit, zoals metaal giet tuiten kan scherp en letsel veroorzaken zijn. Ongeacht het soort giettuit die wordt gebruikt praktijk voorzichtig bij het monteren van de schenktuit in de fles.

Dingen die je nodig hebt

 • Jigger koppen van verschillende grootte
 • Drankfles
 • Schenktuit (schenker)
 • Drankglas