Wki

Hoe u uw paard te benaderen

Willen niet schrikken je paard als je hem benaderen? Hier is hoe:

Stappen

Hoe u uw paard te benaderen. Niet goed loopt naar hem als je het weiland in te voeren.
Hoe u uw paard te benaderen. Niet goed loopt naar hem als je het weiland in te voeren.
 1. 1
  Niet goed loopt naar hem als je het weiland in te voeren. In plaats daarvan, ga dan naar de kant en wacht. Roofdieren zouden worden gericht op het dier, dus probeer je best om het paard volledig negeren.
 2. 2
  Loop dichter naar hem toe. Als hij je niet benaderen, niet direct lopen naar hem toe. Benadering van de zijkant, en houd je lichaam schuin weg van hem.
 3. 3
  Wachten op zijn reactie. Als hij ruggen weg, stoppen en wachten. Als hij dat niet terug weg, kunt u hem uw hand te bieden om hem te snuiven.
  • Als hij jou kent, kunt u draaien langzaam naar hem toe.
  • Als hij je niet kent, verlaat het weiland.
 4. 4
  Herhaal dit proces meerdere keren. Uiteindelijk zal het zinken in dat je er niet een bedreiging.
 5. 5
  Vermijd het volgende:
  • "Sluipen op hem," of hem liever verrassen. Wanneer het naderen van een paard, altijd met hem praten om hem te waarschuwen voor uw aanwezigheid.
  • Het naderen van direct achter of voor het paard. Omdat ogen paarden 'zijn op de zijkanten van hun hoofd, kunnen ze niet direct zien achter of voor zichzelf. Altijd benaderen vanuit de kant!
  • Wandelen in een doelgerichte, snelle manier. Dit is verwant aan de aanpak van een roofdier, en als je paard waarschijnlijk spook, het is beter om te wandelen.
 6. 6
  Wees voorzichtig bij het ​​naderen van een paard in een stal. Omdat uw kans op het naderen van de zijkant beperkt is, is de kans dat het paard zal doorhalen toegenomen. U kunt klop op het hout of rustig met hem praten om hem te vertellen dat je nadert, en altijd wachten op een teken van erkenning voordat het naderen.

Tips

 • Het geven van uw paard een traktatie als je aanpak kan hem moeilijk helpen om paarden te vangen, maar wees voorzichtig met uw distributie of je paard kon beginnen happen.
 • Vergeet niet dat paarden niet direct kan zien tot ongeveer 3 meter voor zichzelf. Hun ogen zijn gepositioneerd om zich van de kant van hun hoofd, dus altijd benaderen vanuit hun kant, zodat je weet dat ze je zien.
 • Maken een beetje lawaai wanneer je aanpak is een andere manier van het vertellen van het paard je nadert. Of het nu gaat praten, fluiten, zoemen, etc. vindt u dat het helpt, zolang je het tot een minimum beperken.
 • Af en toe neem hem uit net voor het verzorgen en enkele lekkernijen. Anders zal je paard associëren uw komst met werk, en beginnen te vrezen uw bezoeken.
 • Nader nooit uw paard kijken hem recht in de ogen; enige roofdieren kijk recht in de ogen. Dit kan uw paard schrikken.

Waarschuwingen

 • Nader nooit een paard die je niet kent, of zonder toestemming van de eigenaar.
 • Als hij spoken, achteruit, maar niet te snel terugtrekken. Te snel terugtrekkende zal laten zien dat je bang bent. Achteren te bewegen is een teken van onderwerping en hij zal weten dat hij kan uw bewegingen te controleren.
 • Neem nooit een korrel emmer in een weiland in een poging om een ​​paard te vangen, vooral als er andere paarden in het gebied. Paarden kunnen zeer agressief over voedsel en kunnen u of de andere paarden als concurrentie voor dat graan zien. Als u traktaties te brengen, altijd genoeg te brengen voor iedereen.