Wki

Hoe u uw hond te leren om whoa

"Whoa" betekent stoppen en stil te staan ​​- een zeer handig commando voor elke hond om vertrouwd te raken met. Leren om whoa kan uw hond het leven te redden door hem te stoppen van gevaarlijke activiteiten, zoals lopen in de voorkant van het verkeer, bijvoorbeeld. Hier is hoe u uw hond te leren om whoa op commando.

Stappen

Hoe u uw hond te leren om whoa. Begin eenvoudig door het onderwijs van deze opdracht stapsgewijs.
Hoe u uw hond te leren om whoa. Begin eenvoudig door het onderwijs van deze opdracht stapsgewijs.
 1. 1
  Begin eenvoudig door het onderwijs van deze opdracht stapsgewijs. Het houden van de hond bij 'hiel' is het beste. Wanneer je loopt je hond aan de hiel, stoppen en zeggen: "whoa" zo nu en dan. Maak hem te stoppen, natuurlijk, en prijs hem als hij is gestopt. Bij het zeggen van "whoa", zorg ervoor dat uw toon is consistent. Spreek op een normale toon als je zou aan een persoon. Opmerking: In het begin, toen de hond eerst leert om 'whoa', wordt de hond te stoppen omdat je te stoppen, niet per se de gesproken 'whoa' commando.
 2. 2
  Vóór hem te laten blijven op de wandeling, geef hem de 'hiel' commando, pauze, dan beginnen te lopen. Als hij wordt verward en blijft achter, moedig hem met de riem te volgen langs als je de 'hiel' commando te herhalen.
 3. 3
  Zodra hij volgt langs de kant op de hiel weer, herhaal het commando als hierboven.
 4. 4
  Oefen de whoa commando dagelijks op uw wandelingen tot de hond begint te zodra je zegt "whoa" te stoppen.
 5. 5
  Oefen whoaing en het vrijgeven van de hond regelmatig. U wilt krijgen tot het punt waar hij stopt en blijft nog steeds tot je hem mondeling hebben vrijgegeven. U kunt zijn vooruitgang op whoa hulp van het begin tot in de voorkant van uw hond uit te lopen, terwijl hij blijft op whoa. Als hij beweegt als je wegloopt, zet je hond weer op zijn plaats waar het was en herhaal de opdracht 'whoa'. Dit kan een hoop werk. Later zul je beginnen met de hond whoa op steeds grotere afstanden vanaf ongeveer 3 meter voor je. Dit komt omdat de hond weet whoa van uw kant, niet van je af. Ook dit zal veel lessen over de tijd nemen. Uiteindelijk zul je in staat zijn om uw hond Whoa bij lange afstanden. Als hij faalt, altijd een back-up naar de stap die hij vorig succesvol was en werk je weg naar voren.
 6. 6
  Om hem op een fluitje te leren whoa, te beginnen aan de 'whoa' commando combineren met gewenste commando je fluit (lange blast, twee korte ontploffing, enz.). Zeg "whoa", dan onmiddellijk fluiten. Het is het beste om zich te mengen in je fluit commando nadat hij heeft geleerd om whoa aan de lijn en op grotere afstanden.
 7. 7
  Oefen de whoaing en fluiten totdat je hem kunt stoppen met een fluitje blast. Dit komt in echt handig als hij is te ver weg voor je stem uit te voeren.

Tips

 • Hondentraining kost tijd en geduld. Schreeuw niet tegen je hond, en hem of haar nooit geraakt. Hierdoor kan maken ga je naar de gevangenis voor dierenmishandeling / misbruik.
 • Trainen niet voor zo'n lange tijd dat uw hond en je allebei doodziek van. Werken bij het voor tien minuten of zo een paar keer per dag.
 • Nadat de hond whoa heeft geleerd via de riem aan uw zijde en van u, kunt u vervolgens mengen in het gebruik van een moderne humane e-kraag. E-halsbanden zijn versterking gereedschappen, geen leermiddelen. De riem is en is altijd geweest de manier om uw hond te introduceren om nieuwe vaardigheden. Er zijn een aantal gratis tips en video's over hoe dit te doen hier: brittanys dot com / Brittany_Training dot htm

Waarschuwingen

 • Hondenfluitjes zijn over het algemeen niet bedoeld voor mensen om te horen. Als het 'niet werken' wilt u misschien opnieuw lezen van de instructies.