Wki

Hoe te zure vlek beton

Zuur gekleurd beton kan geven nieuw leven aan oude beton, waardoor het het uiterlijk van een diep marmer of graniet. Het is niet moeilijk om te doen, maar, maar omdat er een grote mate van variatie tussen betonsoorten en voorwaarden, het moet recht worden gedaan om er goed uitzien. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Stappen

Hoe te zure vlek beton. Maak de betonnen bed grondig.
Hoe te zure vlek beton. Maak de betonnen bed grondig.
 1. 1
  Maak de betonnen bed grondig. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop de vlek wordt toegepast is schoon zonder ongewenste defecten, vlekken en markeringen, en is klaar voor kleuring.
  • Wees ervan bewust dat er iets wasachtige zal remmen de vlek, het verlaten onbehandeld vlekken.
 2. 2
  Doe een test op een onopvallende plek. Omdat zuur vlekken reageren verschillend op elk soort oppervlak waarop zij worden toegepast, is het noodzakelijk dat een steekproef wordt gedaan op de werkelijke beton of oppervlak dat gaat om de behandeling te ontvangen.
  • Ook al extra variabelen kunnen daardoor problemen bij de aanvraag, het doen van een onsite monster is de beste manier om vooraf bepalen hoe de vlek met een specifiek substraat zal reageren.
  • Zorg ervoor dat de methoden en timing die op het monster gebruiken hetzelfde als hoe de rest van het oppervlak uiteindelijk behandeld.
 3. 3
  Wees creatief. Het toepassen van zuur vlek is zowel functioneel als artistieke oefening. Bij toepassing van de vlek moet de techniek begrijpen alsmede mate van toepassing. Zo nu en dan potentieel grote banen om te zetten in een ramp als gevolg van onjuiste toepassing methoden.
  • Te weinig product zal volledige dekking niet geven, noch zal het etsen het oppervlak voldoende om diep te storten de kleur.
  • Te veel product aan de andere kant kan leiden tot ongewenste puddelen en bundeling en dan reageren de gebieden waar het is gebundeld op het oppervlak.
  • Als schrobben niet gebeurt met een natuurlijke stroom en patroon kunnen mop lijnen en duidelijke swirls weergegeven.
 4. 4
  Opruimen. Verwijder de zuurrest en neutraliseren van het oppervlak. Dit is van cruciaal belang voor het succes van en zuur gekleurd beton afwerking. Residu van het beton etsen worden verwijderd en het oppervlak geneutraliseerd tot hechting tussen afdichtmiddel of coating systeem.
  • Opmerking: het oppervlak is nog onderworpen aan vlekken en beschadigingen op dit punt, en de zorg moeten worden genomen om goed nat en neutraliseren het hele gebied te laarsprint voorkomen, spatte residu merken en andere kunstmatige vlekken.
 5. 5
  Laten drogen. Zodra het beton voldoende droog, moet een afdichtmiddel of coating aangebracht. Dit is meestal de laatste fase van de installatie, maar moet recht worden gedaan, zoals een onjuist toegepaste sealer systeem kan laten zien roller lijnen, laat pluisjes en puin in de afwerking, of delamineren of afbladderen van de ondergrond. Toepassing technieken omvatten sproeien, ruitjestest rollen, achteruit rolt en polijsten bij een wax afwerking.
 6. 6
  Wees realistisch. Er is een hoop werk dat gaat in een gebrandschilderd betonnen afwerking, maar als iets anders, oefening baart kunst. Als u kiest voor het huren van een professional aan het werk te doen, zorg ervoor dat je iemand die de kennis en vaardigheden die overeenkomen met de moeilijkheidsgraad van de baan bij de hand te kiezen. Bezoek verleden banen die zij gedaan hebben, en praat met een aantal van de eigenaren van de vloeren.

Tips

 • Erkennen dat bij het afwerken met een doorzichtig coating (dat wil zeggen, het zuur vlek), het patroon en de kleuren van de ondergrond door middel zal laten zien. Dit is wat maakt iedere betonplaat uniek.
 • Buitenkanten, muren en andere betonnen oppervlakken kunnen ook worden gekleurd of gedecoreerd met betonnen zuur vlek. Zo kunnen betonblokken worden ingericht voor installatie als fries aan de buitenkant van een structuur. Een betonnen trap of patio is een goede mogelijkheid.

Waarschuwingen

 • Zelfs als je de beste zure vlek beton aannemer in uw omgeving te huren, zullen hun vaardigheden afhankelijk van de ondergrond waarop je geef ze aan werken. Het mag niet mogelijk zijn om volledig te verbergen en mengen de kleur met oude of slecht bevlekt en beschadigd beton. De betonplaat is het doek van de decoratieve beton kunstenaar, en ideaal is vrij van vlekken, gemorste, verf, en andere markings.This zal ervoor zorgen dat de afwerking alles wat je gehoopt en verwacht wanneer je ervoor kiest om te gebruiken zuur vlek als afwerking zal zijn.
 • Merk op dat beton vlek is vergelijkbaar met beits, maar kan eigenlijk benadrukken en versterken de variaties gevonden in het beton. Dit omvat zowel natuurlijke als kunstmatige vlekken en markeringen.
 • Realiseer je dat de kleurkaarten die door de fabrikanten zijn bedoeld als richtlijn.