Wki

Hoe te zorgen voor uw langharige maine coon


Maine Coons zijn een van de oudste, natuurlijke rassen van kat in de Europa. Ze kan moeilijk zijn om te zorgen met hun lange haren als je dagelijks verwaarlozing borstelen of kammen door. Goed onderhoud is erg belangrijk, een gelukkige pot, een gelukkig u!

Stappen

Hoe te zorgen voor uw langharige maine coon. Voeden met een hoge kwaliteit kattenvoer.
Hoe te zorgen voor uw langharige maine coon. Voeden met een hoge kwaliteit kattenvoer.
 1. 1
  Borstel je maine coon kat dagelijks naar de haarballen die je moet halen te voorkomen. Gebruik een staalborstel om bont te wissen naar de huid om gematteerde gebieden voorkomen - langharige katten zijn gevoelig voor haarballen. Probeer om ze te wassen eenmaal per 2 weken hen een glanzende vacht te geven. Maine Coons hebben over het algemeen een leeuw knippen, maar hun rug en buik zijn nog steeds erg behaard. Nooit laat uw kat gaan zonder verzorging voor een lange periode van tijd, omdat dit leidt tot huidproblemen en roos. Als je niet verzorgen uw kat matten vormen. Als de matten zijn moeilijk te halen uit, neem uw kat in voor een professionele bruidegom, zodat je niet per ongeluk pijn doen aan uw kat. Heb ontklitter niet achter op de matten als het vetten het op en het kan pijnlijk zijn en leiden tot geïrriteerde plekken onder de matten.
 2. 2
  Voeden met een hoge kwaliteit kattenvoer. Dit zal de gezondheid van uw Maine Coon kat te behouden, alsmede het verschaffen van een bron van glans aan de vacht van de kat. Voed uw kat zowel droogvoer en natvoer - zowel in high-fibre/light formules zoals Maine Coons zijn gevoelig voor overgewicht te krijgen en problemen met betrekking tot de inname van hun lange vacht tijdens het borstelen spijsvertering. Niet overvoeren, Maine Coons zijn gevoelig voor het aantrekken van gewicht een beetje te goed als ze de kans.
 3. 3
  Moedigen voldoende vochtinname. Houd enkele kommen water rond het huis en zorgen dat ze worden altijd gevuld met fris, schoon water (wassen de kommen!). Als alternatief zou je een huisdier fontein (vergeet niet om regelmatig te reinigen!) Te kopen.
 4. 4
  Train je maine coon aan de leiband te nemen. Deze katten zijn volgzaam in temperament en comfortabel met een opleiding op deze manier.
 5. 5
  Zorg ervoor dat uw maine coon heeft volop gelegenheid om te spelen en interactie met u, kinderen en andere katten of dieren die veilig zijn. Ze lijken te gedijen wanneer gegeven mogelijkheden om te socialiseren.
 6. 6
  Begrijp dat het normaal is dat je maine coon te "helpen" wanneer u bezig met een project of werken op de vloer, tafel of bed. Ze zijn erg nieuwsgierig en zullen regelmatig moeten onderzoeken wat je doet.

Tips

 • Als uw kat doet ontwikkelen gematteerde bosjes van bont, overwegen om hem / haar naar een trimmer om de gebieden bijgesneden up. U kunt knippen de matten uit, maar uiterst voorzichtig zijn om niet te snijden in de huid die gemakkelijker kan gebeuren dan je zou denken als de matten zijn meestal strak tegen de huid.
 • Het kan ook nuttig zijn om een ​​droge wassen shampoo gebruiken als Main Coon's zijn grote katten en kan besluiten om je vechten als je ze wast in water. Dit kan eindigen als een niet-washed-droge-kat-en-bekrast-up-eigenaar-situatie.
 • Overweeg de aanschaf van een kat haarbal gel, het helpt haarballen voorkomen.
 • Maak je geen zorgen over een bad, tenzij uw kat vlooien heeft. Katten kunnen meestal wassen zich met hun tong.

Waarschuwingen

 • Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u uw kat klauwen trimmen voorafgaand aan hem / haar baden. Door te handelen kalm en spreken in een rustgevende stem, kunt u uw kat gerust te stellen. Als je meer persoonlijk advies nodig heeft, overweeg dan een bezoek aan een kattenshow en praten met mensen die met mooie goed verzorgde Maine Coons.

Dingen die je nodig hebt

 • Nagel trimmers
 • Cat brush - een mooi rond haren die je van je kat zal kalmeren
 • Kam met brede en smalle verdeeld tanden
 • Cat shampoo - of babyshampoo