Wki

Hoe te wasabi groeien


Wasabi (Japanse mierikswortel) [Wasabia japonica] wordt geteeld door twee methoden: gebied overstroomd of in. Waarschijnlijk in uw eigen tuin zal het gemakkelijkst te groeien in de bodem, maar als je in staat bent om hydrocultuur groeien, worden uw keuzes verbreed. Dit artikel richt zich op de bodem methode, de hydrocultuur methode is lastiger en vergt specialistische kennis (maar voel je vrij om dit aan het artikel toe te voegen als je de ervaring!).

Stappen

Hoe te wasabi groeien. Zorg ervoor dat u een gebied van grond die goed gedraineerd en afvoeren gemakkelijk.
Hoe te wasabi groeien. Zorg ervoor dat u een gebied van grond die goed gedraineerd en afvoeren gemakkelijk.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u een gebied van grond die goed gedraineerd en afvoeren gemakkelijk. Bodem-gegroeid wasabi niet verdraagt ​​met natte voeten. Wasabi verkiest schaduwrijke gebieden.
 2. 2
  Voeg een royaal aanbod van de bodem en werk het door.
 3. 3
  Verkrijgen van zaden. Houd vochtig en planten binnen 48 uur na ontvangst. Soak zaden een nacht voorafgaand aan het planten.
 4. 4
  Plant wasabi zaden (of zaailingen als u binnenshuis begon) in de bodem. Plant 2.5 cm - 5 cm / 1 "- 2" uit elkaar. Als u planten zaailingen, water de wortels vóór het planten. Waterput en dagelijks houden misted. De winter is de beste groeiseizoen voor wasabi, dus herfst (val) is de ideale tijd om te planten.
 5. 5
  Houd goed geïrrigeerde tijdens de warme maanden. Zorg ervoor dat de grond goed is aftappen. Laat de wortels uitdrogen of ze bitter zal smaken.
 6. 6
  Houd goed gewied. Het zou niet nodig te spuiten tenzij je bladluizen gebruiken natuurlijke bladluis spuitbus als needed.Caterpillars kan een probleem zijn, spray met dipel en pyrethrum zoals vereist.
 7. 7
  Wees geduldig. Wasabi duurt ongeveer 18 maanden tot twee jaar tot wasdom te komen.
 8. 8
  Oogst. Wasabi moeten worden verwijderd door het graven met een hooivork. Zorg ervoor dat de wortelstokken die de grootste concentratie van smaak bevatten krijgen.
 9. 9
  Voeg sommige planten in de bodem zelf zaad. Als de omstandigheden gunstig zijn (niet te warm, droog, enz.), zodra wasabi is gevestigd in uw tuin, moet het goed blijven en zelf-zaad continu groeien.

Tips

 • Wasabi zaden moeten vochtig worden opgeslagen (te houden in de koelkast). Eenmaal droog, ze de neiging om niet groeien.
 • Als je zware bodem, voeg wat kalk evenals de compost.
 • Wasabi verkiest hoge luchtvochtigheid en niet goed groeien in droge, zeer warm weer. Mogelijk moet u misters bieden als u een zeer warm weer.
 • Lokaliseren van zaden kan moeilijk zijn, vinden een boer groeit wasabi en vriendelijk vragen voor sommige zaden. Afwisselend, een bezoek aan een Chinese of Japanse supermarkt en hen vragen of zij u kunnen voorzien van de zaden of zaailingen.
 • Bewaar de wortels geoogst in plastic zakken in de koelkast tot twee maanden na de oogst.

Waarschuwingen

 • Bladluizen zoals wasabi. Behandelen met een bladluis spray.
 • Wasabi is gevoelig voor slakken, vooral in de vroege groeistadia. Af te schrikken en verwijder ze.
 • Zwarte rot kan wasabi planten bedreigen; zorg niet aan de planten zitten in natte grond te verlaten.
 • Wasabi bladeren en bladstelen (bladstelen) zijn broos. Eventuele pauzes of storingen kunnen vertragen en stoppen de groei.
 • Katten kunnen worden aangetrokken wasabi bladeren.