Wki

Hoe te wapening binden

Bouwen met omvat veel stappen om de beste resultaten, met inbegrip van vormen, het sorteren, het plaatsen, en te bereiken. Een belangrijke stap is het plaatsen van de wapeningsstaven of wapening correct, en dit artikel zal uitleggen hoe dit wordt gedaan.

Stappen

Hoe te wapening binden. Bereid het gebied waar het beton moet worden geplaatst.
Hoe te wapening binden. Bereid het gebied waar het beton moet worden geplaatst.
 1. 1
  Plan het project. Voor structurele betonbouw, een ingenieur en architect zal meestal doen de technische ontwerpen en specifieke informatie geven over de afmetingen, configuratie en plaatsing van de wapening in het beton bijbehorende werk. Planning van de werkelijke fabricage en plaatsing, en het schema van het werk is de eerste taak.
 2. 2
  Koop de wapening. Voor eenvoudige projecten als typisch gebouw stichtingen en slab wapening, kunt u waarschijnlijk kopen de noodzakelijke wapening van een gebouw supply center of home improvement magazijn. Voor gecompliceerde toepassingen zoals graad balken, funderingsmuren, tanks, en andere projecten, moet u specifieke vormen gevormd door een wapening fabricage specialist. Hier zijn enkele voorbeelden:
  • Stijgbeugels. Deze zijn gevormd dat de wapening laterale stabiliteit bezit in een bepaalde configuratie, vaak een kooi. Ze creëren een kader dat deze grotere bars in stand houdt, en kunnen rond, vierkant, rechthoekig, of zelfs complexe combinaties van vormen.
  • Deuvels. Deze zijn meestal L vormen, of rechte lengtes van wapening met een negentig graden bocht op een eind.
  • Hoek bars. Dit zijn ook L vormen, met elke zijde van het ell dezelfde lengte.
  • Offset bochten. Deze variëren van een eenvoudige Z vorm aan complexe hoeken, gebruikt in de wapening van beton loopbrug stappen en trappen (veranderingen in hoogte) in de betonnen basis.
  • Haarspelden. Deze zijn U-vormige wapeningsstaven die vaak worden gebruikt om interlock twee of meer afzonderlijke matten wapening voor zijdelingse kracht te geven aan het beton gieten.
  • Candycanes. Zoals de naam impliceert, zijn opgerold wapening met een U-vormige bocht aan een of beide uiteinden, opnieuw om interlock twee of meer evenwijdige versterkende matten.
 3. 3
  Raadpleeg uw versterkende plaatsing tekeningen / plan. Als u uw betonijzer kopen van een constructeur, zal de leverancier meestal review uw bouwkundig ingenieur of plannen van architect en produceren een winkel tekening met details en het identificeren tags voor elk type wapening gebruikt in het project. Voor eenvoudigere projecten, moet uw bouwplannen bieden spatiëring eisen en bar maten. Gebruik van deze documenten om te bepalen waar en wat wapening nodig in individuele locaties.
 4. 4
  Kies de methode die u wilt gebruiken om de wapening binden. De meeste tijden, is wapening gebonden met gegloeide staaldraad, ofwel gekocht in 4 £ bulk rollen, of als u een tas gelijkspel spinner, in bundels van voorgesneden stukjes draad met lussen gevormd aan beide uiteinden. De laatste zijn gemakkelijker voor beginners om te gebruiken, maar iets duurder, de eerste is vaak de keuze van de ervaring wapening tyers (rodbusters).
 5. 5
  Bereid het gebied waar het beton moet worden geplaatst. De grond moet worden gesorteerd en verdicht nadat alle benodigde subgrading, opgravingen, en een ondergrondse ruwe ins voor sanitair en elektrische nutsbedrijven is voltooid. Leg de werkelijke omtrek of vorm lijnen voor de concrete plaatsing na de sortering en verdichting en bijbehorende tests worden gedaan.
 6. 6
  Beslissen of de concrete vormen voorafgaand zal worden geïnstalleerd op plaatsen van uw wapening. Voor grote fundering waar zware wapening wordt om gebruikt te worden, de bekisting meestal eerst is gedaan, voor de betonnen wanden en rang balken, de ene kant van het formulier kan voor worden gebouwd om de binding van de wapening, maar de wapening moet op zijn plaats worden vastgebonden voordat de bekisting voltooid is zo bars kan worden geplaatst en vastgebonden op zijn plaats. Voor betonplaten, de ondergrond (grond onder de plaat) wordt vaak voorbehandeld voor termieten, en een vochtbarrière of dampproofing is geïnstalleerd voordat de mat wordt gebonden.
 7. 7
  Schud de wapening. Dit omvat het verwijderen van individuele staven, beugels en pluggen van de respectievelijke bundels volgens de plaatsing tekening telt. Een voorbeeld zou een plaat meet 12 meter bij 12 meter met staven op 8 inch centra in een richting, en 12 inch centra de ander. Bepaal de grootte van bars nodig in elke richting, merk twee of drie bars met de juiste lay-out metingen in elke richting, en tel de merken om te bepalen hoeveel wapening nodig zijn voor elke richting. Vaak is de plaatsing tekeningen specifiek, zoals "18 (nummer 5) wapening, 11 voet 6 inches lang, een enkele richting". Dit geeft de volgende informatie: U moet de opgegeven hoeveelheid, 18, wapening, grootte 5 (5/8 inch diameter), met 9 bars tot in elke richting, de bovenste rijen loodrecht op de bodem degenen.
 8. 8
  Bind je wapening. Dit is de primaire focus van dit artikel. Binden de tralies, zodat ze blijven in hun juiste respectieve posities is cruciaal voor de gewenste sterkte van de voltooide betonnen structuur te krijgen.
 9. 9
  Plaats elke wapening in haar respectieve positie volgens de in de vorige stappen beschreven indeling. De lay-out bars (of het merk bars) kunnen worden gemarkeerd met een speksteen marker, een verf pen, een stuk hout krijt, of met spuitverf.
 10. 10
  Selecteer het juiste type band die je gaat gebruiken. Voor de zak banden (Snap Ties, niet te verwarren met de latere beschreven snap banden). Voor gewone plaat matten, waar de kracht van het beton interactie met de wapening tijdens haar stage is minimaal, en de beweging van de matten is onwaarschijnlijk, met behulp van een eenvoudige, enkele draai van de draad rond elke wapening kruispunt, verdraaid strak tegen elkaar, zal volstaan. Deze band staat bekend als een snap band, en kan worden gemaakt met de Snap Tie voorgesneden banden en een spinner, eerder opgemerkt. Het kan ook gemakkelijk worden gedaan met een tang 9 inch lineman's en bulk draad gehouden op workbelt de rodbuster in een draad haspel. Voor andere toepassingen waarbij de kracht van het beton plaatsing de staven, of wanneer meer kracht nodig is om bars in de juiste configuratie bezitten mogen verdringen, kunnen ingewikkelder banden worden gebruikt. Hier zijn een aantal van hen, met een vereenvoudigde beschrijving van hoe ze worden gemaakt:
  • Figuur 8 banden. Deze worden gemaakt door aan de draad rond de achterkant (de rodbuster) bar, diagonaal over de voorzetstuk, terug rond de achterste bar, schuin in tegengestelde richting over de voorzetstuk en daarna terug draaien rond het begin draad. U knip dan de draad het voeden van de haspel, en buig de snede eindigt rug naar de band, zodat er geen scherpe uiteinden project van de band. Deze banden zullen helpen houden loodrecht bars dicht op elkaar, terwijl het helpen om te voorkomen dat rekken, of verplaatsen diagonaal.
  • Zadel banden. Vergelijkbaar met het cijfer 8 stropdas, begint u met het passeren van de draad het voeden van uw haspel achter de achterste balk, dan over de voorste balk parallel blijven aan de bar. U passeert dan het achter de achterste bar weer, terug rond de voorste balk aan de andere kant. Je draait nu de uiteinden aan elkaar, knip de voeding draad, en buig de snede eindigt terug. Deze band wordt vaak gebruikt bij het binden wapening voor wanden of andere verticale toepassing waar de rodbuster daadwerkelijk zal klimmen op de wapening kader voor toegang tot hogere gedeelten van de muur. Het cijfer 8 en zadel stropdas kan vaak worden verwisseld, maar technisch gesproken, zijn er voordelen aan een ieder in bepaalde omstandigheden.
  • Combinaties van figuur 8 en zadel banden met extra wraps rond verticale wapening kan worden gebruikt om de greep van de band te verhogen, zodat bars niet naar beneden kan glijden wanneer het gewicht wordt toegepast op hen of de plastic beton is gedaald in het formulier.
 11. 11
  Gebruik je tang voor het binden van deze banden efficiënt. Voor alle bovengenoemde banden, je het voeden eind te trekken van de draad haspel met je niet-dominante (hierna beschouwd als links, gelieve te keren voor rechtshandig personen) met de hand. Greep het uiteinde van de draad met uw tang in je rechterhand, en poke, of duw het achter de in de eerste stap van uw gekozen stropdas beschreven wapening. Buigen of hoek het eind in de richting van de plaats waar u zal worden grijpen het einde in de volgende stap van de band, dan bereiken van die kant, greep het opnieuw met de tang, trek hem naar de volgende plaats zul je route aan, slap trekken genoeg aan te sluiten op de band te voltooien. Houd weerstand op de draad met uw linkerhand, zodat de draad buigt goed tegen de balk die u verpakken in elke fase van de band. Laat de draad, zodat de tang kan worden gebruikt om het te grijpen, en dat doen, trekken aan het uiteinde rond de bar en draai de twee uiteinden van de draad aan elkaar. Trek of ruk de draad met de tang, zodat de band strak is.
 12. 12
  Bind alle bars nodig in hun juiste posities. Controleer uw plannen om ervoor te zorgen dat elke component van de wapening is op zijn plaats. Vaak, in structurele betonwapening, zul je een aantal elementen die samen-interface in aanvulling op de basis wapening mat tot nu toe besproken vinden. Hier zijn een paar om op te merken:
  • Blokkeren pluggen. Bij het plaatsen van een betonnen fundering die zullen moeten beton metselstenen (blok) opgetrokken op het, zult u meestal vinden de plannen vereisen de installatie van blok pluggen, of verticale wapening aan cellen te versterken op een gewenste afstand tot het volgende blok muur voldoende kracht om te weerstaan ​​geven waaraan het wordt blootgesteld, of om te helpen bij het laden zal het dragen als een algemeen onderdeel van de structuur u bouwt ondersteunen. Deze staven worden in een locatie die hen zal plaatsen in het centrum van individuele blok cellen gebonden aan de stichting wapening (voet bars). Voor hen te kunnen worden geplaatst, moet u de wand lijn vast te stellen, dan bepalen de afstand tussen deze cellen. Als uw lay-out begint op een hoek, met 8X16 inch gewone blok, kunt u de eerste plug plaatsen 4 centimeter in de buitenmuur lijn, 4 centimeter uit de hoek, dan is de ruimte extra balken aan hun vereiste afstanden in veelvouden van 8 centimeter. Bijvoorbeeld, op 16, 24 of 32 inch centra. Dit staat bekend als spatiëring bouwblokken.
  • Schot pluggen. In gevallen waarin een voet niet in een betonnen plaatsing zal worden afgerond, dient u pluggen uit van het schot vorm, zodat de volgende plaatsing structureel zal worden gekoppeld aan de laatstgenoemde. Controleer of de pennen zich ver genoeg dat de laterale stabiliteit voldoende overlappen om de sterkte van de staven kunnen worden gebracht. Doorgaans wordt wapening schoot berekend staafdiameters. Een voorbeeld hiervan is het nummer 5 wapening eerder vermeld zijn. Het heeft een diameter van 5/8 van een inch, en de vereiste schoot misschien wel 40 bar diameters. Afgezette de diameter 5/8 door 40, dan krijg je 200/8, of 25 centimeter.
  • Merk op dat in betonconstructies, andere soorten imbeds en inserts nodig zijn. Plaats wapening op een zodanige wijze dat de installatie van ankerbouten, mouwen, ingebed lassen platen, inserts, of andere items in hun repective juiste locaties zonder inmenging toestaan. In het algemeen, deze items vereisen meer nauwkeurige positionering, dus compenseren een of twee wapeningsstaven kan worden verlangd.
 13. 13
  Stoel of ondersteuning van uw wapening. Zodra de mat of kooi is gemonteerd, moet u deze in positie te houden zodat het de beton het volledig zal bedekken. Rebar stoelen of betonblok worden vaak gebruikt voor dit doel. Plaats deze klepstandstellers op een afstand die niet zal toestaan ​​dat de wapening te buigen of buigen genoeg om de dekking die u wenst te verkrijgen met de betonnen je plaatst in je vormt verminderen. Voor een 12 inch dik voet, wordt de wapening geplaatst mat meestal ongeveer 4 cm van de bodem van het beton en aan zijkant variëren van 2 tot 4 centimeter.
 14. 14
  Observeer de wapening configuratie, terwijl het beton wordt geplaatst. Als het overschakelen gebeurt, ondersteunen het betonijzer met een behandeld tool als een schop zodat ingeklemd dat u voldoende hefboom om haar positie te houden, of verander de richting van stromende beton dus kracht wordt uitgeoefend in tegengestelde richting kan bereiken.
 15. 15
  Cap of anderszins blootgesteld balken te beschermen tijdens het werken in de buurt van hen. Wapening wordt geschoren, of mechanisch gesneden heeft zeer scherpe oppervlakken op de plaats van deze bezuinigingen. Bouwvakkers hebben ernstige verwondingen en werden ook gedood als ze zijn gevallen op het projecteren van wapening pluggen. Speciale hengel caps gemaakt van high impact plastic met een metalen plaat ingebed in hen worden vereist door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA), in de Europa.

Tips

 • Koop kwaliteit gereedschappen als u van plan bent om veel wapening koppelverkoop doen. Goedkope draadhaspels en tang zal niet houden aan de slijtage van het dagelijks gebruik.
 • Double check de wapening plaatsing tekeningen, vooral voor pluggen, omdat misplaatste deuvels moeten worden afgesneden, en nieuwe epoxied op de juiste plaats, tegen aanzienlijke kosten.
 • Houd wapening opgeslagen op stuwmateriaal om roesten te voorkomen, en bars te houden van steeds begraven in zachte bodems. Elke opbouwen van ijzeroxide (roest) zal verergeren later op afspatten.

Waarschuwingen

 • Draag de juiste veiligheidsuitrusting voor dit werk. Handschoenen zijn vooral belangrijk om de handen van de rodbuster te beschermen.
 • Rebar eindigt en de uiteinden van de snede gelijkspel draad kan ongelooflijk scherp.
 • Impalement beschermkapjes zijn wettelijk verplicht in de Europa.

Dingen die je nodig hebt

 • Wapening en een wapening stageplan.
 • Tang of een Snap Tie spinner.
 • Draad en een draad haspel.
 • Markering kleurpotloden, speksteen, of verf.
 • Meetlint.