Wki

Hoe te voorkomen en te reinigen schimmel op plastic douchegordijnen

Ontdoen van uw douchegordijn van vervelende schimmel en meeldauw is eenvoudig, mits u toegang tot een wasmachine te hebben. Probeer deze oplossing en uw douchegordijn zal brandschoon met weinig inspanning.

Stappen

Hoe te voorkomen en te reinigen schimmel op plastic douchegordijnen. Neem uw ​​douche gordijn uit de stang.
Hoe te voorkomen en te reinigen schimmel op plastic douchegordijnen. Neem uw ​​douche gordijn uit de stang.
 1. 1
  Neem uw ​​douche gordijn uit de stang. Dit is eenvoudig te doen door los te haken van de bevestigingsmiddelen.
 2. 2
  Zet het douchegordijn in de wasmachine met een paar handdoeken die wassen nodig en voeg de gebruikelijke wasmiddel.
 3. 3
  Gebruik warm water en de gebruikelijke cyclus voor het wassen van uw handdoeken en douche gordijn.
 4. 4
  Gebruik geen wasverzachters. Deze mag niet worden gebruikt op handdoeken toch omdat ze absorptievermogen beïnvloeden.
 5. 5
  Schudden of druppelen droog uw douchegordijn.
 6. 6
  Rehang uw sprankelend schoon douchegordijn.
 7. 7
  Nadat je onder de douche laat uw douchegordijn geopend (niet gebundelde omhoog) zodat het zonder ophopen schimmel kan drogen.
  • Het beste is om het douchegordijn comprimeren een beetje bij het openen van beide uiteinden en ook de ringen halverwege verplaatsen naar elk uiteinde in de richting van het centrum. Dit verdeelt flauwe bochten over het douchegordijn in plaats van opsluiten water door verfrommelen of opgevouwen over zichzelf. Niet alleen zal het gordijn nog steeds volledig worden blootgesteld aan de lucht, maar lucht vrij langzaam circuleren vanuit de zijkanten en overhead sneller droogt het gehele interieur van de douche gebied. Dit werkt nog beter als je de deur van de badkamer open een beetje na een douche.

Tips

 • je kan ook proberen de lucht-it-out douche haak. vastzit aan de zijwand en u het gordijn draperen over, dus het laat lucht in en de onderkant van het gordijn niet schimmelen.
  • Als je wilt een beetje bleekwater toe te voegen aan het wassen, kunt u dit doen, maar zorg ervoor dat de andere dingen die je zet in met het douchegordijn kan het bleekmiddel te nemen.
 • Witte azijn kan worden gebruikt als alternatief voor bleekmiddel. Het doodt schimmels en zal makkelijker op die met chemische gevoeligheden zijn.
 • Omdat het weinig meer dan zware vuilniszakken, basic douche-gordijn liners kunnen worden online voor minder dan twee dollar per stuk gekocht. (Koop ze meerdere tegelijk of met andere voorwerpen om te besparen op verzendkosten.) Je kon gewoon gebruiken, bij voorkeur met een S-vormige metalen haken in plaats van snap-gesloten metalen ringen voor eenvoudig verwisselen en eventueel met een decoratieve buitenste gordijn dat zal blijven relatief droog en schimmelvrij, en gooi ze weg elke maand of zo als ze beginnen te schimmelen. Dit is erg handig en verbruikt een verwaarloosbare hoeveelheid middelen. Waarschijnlijk net zoveel als een paar plastic flessen, en minder dan het verwarmen van het water waarin aan niet-zeer-effectief te wassen een grote floppy gordijn dat de neiging om verkreukelen en "beschermen" zich van zeepwater veel als het is beschermd uw vloer.
 • U kunt ook wast je plastic douchegordijn alleen, zonder de handdoeken als je wilt. Het mag niet smelten of vervormen op een normale wasmachine instellingen.
 • Als je je douchegordijn in de was een keer per maand voorkomt u die vervelende beschimmeld opbouw.
 • U kunt uw douchegordijn in de droger zolang je heel voorzichtig om het niet te laten in voor meer dan een minuut of twee.