Wki

Hoe te verwijderen van roest op een gietijzeren koekenpan

Verban roest van uw gietijzeren kookgerei voor goed. Als je roest kunt verwijderen, maar het keert altijd terug kort na - volg deze instructies.

Stappen

Hoe te verwijderen van roest op een gietijzeren koekenpan. Spoel de pan met warm water.
Hoe te verwijderen van roest op een gietijzeren koekenpan. Spoel de pan met warm water.
 1. 1
  Spoel de pan met warm water. Gebruik geen zeep.
 2. 2
  Strooi bicarbonaat op het natte oppervlak van de pan. Laat het zitten voor een paar minuten.
 3. 3
  Schrob de roest met een niet-metalen scrubber. Als de roest is koppig, voeg wat mild afwas zeep en schrobben.
  • Als alternatief, het beschermen van de huid, handen, ogen en kleding - om direct te ontbinden licht roest - gelden de goedkopere "badkamer kom schoner", het soort dat is 20% waterstofchloride (HCl) (bv.: de werken), een sterk zuur. terwijl zwaardere roest vereist enige inweken, HCl volledig lost roest in een natte poeder (Let op: HCl zal saai bekleed of geplateerd schroeven en gepolijst, glanzend ijzer of staal, en dergelijke).
  • Vermijd inademen van de dampen of nevel van HCl - ook wel "zoutzuur / zoutzuur", een sterk zuur. HCl is van nature in de maag, als uw belangrijkste maagzuur.
   Zorg altijd voor voldoende ventilatie tijdens het werken met sterk zuur. Het kan de keel en longen irriteren, vooral bij mensen met astma of longaandoeningen.
 4. 4
  Spoel en "drogen" na het schoonmaken als nodig (met de soda en zeep en de hcl alternatief).
 5. 5
  Vacht alle oppervlakken volledig, onmiddellijk met olie - of de pan zal verbazingwekkend snel roesten! Deze oliën-up tijdelijk beschermt de ontvette ijzeren oppervlak van oxidatie (lucht) tot u "seizoen" het.

Seizoen de pan

 1. 1
  Seizoen de pan goed te ongevoelig voor roest maken, alsmede een niet-aanbaklaag oppervlak. Doe een beetje olie of bakvet, ongeveer 1/8 inch (3 mm), in de pan en wrijf op de zijkanten naar de top van de pan.
 2. 2
  Zet de pan in een oven bij een lage temperatuur. Stel de temperatuur niet hoger dan 300 º F (150 º C), om rook te voorkomen; dan bak de olie of het bakvet voor een paar uur.
  • Als voedsel begint vasthouden aan je pan in de toekomst, herhaal de bovenstaande stappen kruiden.

Tips

 • Gebruik nooit schoonmaakmiddelen of afwasmiddel bij het doen van regelmatig reinigen van een doorgewinterde gietijzeren koekenpan - ze zal strippen de smaakmaker van het oppervlak. Gebruik alleen warm water en een borstel.
 • Nadat de pan is afgekoeld, lichtjes schoon met een zacht soort plastic schuursponsje, afspoelen met warm water en goed drogen, onmiddellijk.
 • Na het koken met een gietijzeren koekenpan, verwarm het op middelhoog vuur, giet in een kopje of zo van warm tapwater en zet het vuur uit. De zinderende water raken van het hete ijzer verwijdert of verzacht geplakt-op voedsel zonder het verwijderen van de olie vacht.

Dingen die je nodig hebt

 • Zuiveringszout
 • Mild afwasmiddel / soap
 • Plantaardige olie
 • 20% (HCl), toiletpot schoner, bijvoorbeeld: The Works (optie / alternatief)