Wki

Hoe te vervoeren dinergasten

Wanneer u besluit om een hebben etentje, er zijn veel dingen die je nodig hebt om te overwegen naast de. Een belangrijke overweging is waar het moet gaan zitten, omdat dit zou kunnen bepalen of uw gasten zich vermaken of het netwerk succesvol. Dit artikel geeft een aantal tips om uw keuze te begeleiden.

Stappen

Hoe te vervoeren dinergasten. Beslis over de formaliteit van uw gelegenheid.
Hoe te vervoeren dinergasten. Beslis over de formaliteit van uw gelegenheid.
 1. 1
  Beslis over de formaliteit van uw gelegenheid. Bent u met zakenpartners over of? Familieleden van buiten de staat of uw directe familie? De relatie die je hebt met de mensen naar het evenement zal de formaliteit bepalen. Als een algemene richtlijn, moet een zilveren dienst sit-down event worden gereserveerd voor professionele of zeer speciale gelegenheden, een buffet is veel informeel en je bent minder in staat om de zitplaatsen te controleren.
 2. 2
  Seat mensen die samen hebben gemeenschappelijke belangen. Dit is het meest nuttig uitgangspunt. Overweeg het volgende:
 1. 1
  • Hebben ze een behoefte om zaken met elkaar te bespreken?
  • Hebben ze hobby's of interesses met elkaar gemeen?
  • Hebben ze beroepen hebben met elkaar gemeen?
  • Hebben ze echtelijke / single-status met elkaar gemeen? (Misschien bent u in matchmaking, hoewel sommigen zouden worden geïrriteerd door uw poging als ze waren om het te achterhalen)
  • Vinden ze elkaar of niet? Wees voorzichtig met zitplaatsen mensen die je kent een vijandigheid tegenover elkaar, tenzij je wilt dat een demper op de gelegenheid.
 2. 2
  Paar mensen samen. Wees creatief in je paringen. Soms is het gebruikelijk om mannen / vrouwen koppelen, maar dit kan een verstikkend effect op het gesprek of ongemakkelijk voor sommige mensen. Als je iemand kent te zijn, proberen ze te koppelen met een zorgzame extrovert. Als je denkt dat twee mensen die normaal niet zouden wegen kruisen zal eindigen met een goed garen, probeer het dan. Omdat de oproepen voor het uitoefenen van sommige mensen vaardigheden in je keuzes, evenals tijdens de gelegenheid.
 3. 3
  Seat eregasten in orde. Als je een eregast, bijvoorbeeld een werkgever, een familielid, een bezoek superster, zijn er regels ten aanzien van hun zitplaatsen. Een vrouwelijke eregast zit meestal aan de rechterkant van de gastheer, terwijl een mannelijke eregast zit meestal aan de linkerkant van de gastvrouw.
 4. 4
  Stak plaats kaarten. Schrijf de volledige naam van elke gast in fancy print op kleine kaartjes (als je creatief bent, is dit een leuke deel, zo niet, iemand anders om het te doen). Je moet echt niet nodig plaatskaarten tenzij u meer dan 6 personen. Onder dit bedrag is een beetje als je gasten te vertellen wat te doen. Door de traditie, is er geen noodzaak om plaats kaarten bieden voor de gastheren, tenzij je denkt dat het weglaten van hen zal leiden tot verwarring.
 5. 5
  Hebben een zit voor grote diners. Als uw etentje is zo groot dat het omvat een groep van tafels, is het nuttig om een ​​zitje lijst hebben bij de ingang van de kamer. Of, personaliseer het en vertel elke gast waar hun tafel is. Dat is altijd veel vriendelijker dan het maken van hen line-up alsof ze op een school cafetaria.
 6. 6
  Wees een goede. Geniet van jezelf, maar zorg ervoor dat het de gasten naar hun zin hebben, ook. Zorg ervoor dat iedereen met een handicap is gezeten op een comfortabele stoel, aanbieden om het te veranderen of toevoegen, enz., als ze verschijnen ongemakkelijk. Laat mensen rustig te weten waar de badkamer zich bevinden, of helpen door duidelijk te maken met een discreet teken. Als een gast ziet er uit gezet naar waar je ze hebt gezeten, doe wat discreet beenwerk en re-seat hen zo snel mogelijk, maak een excuus als: "Oeps, ik wilde je er dan gezet." Doe dit niet als het maakt de situatie te duidelijk of je echt niet kunt werken aan een betere plek voor hen om te zitten.

Tips

 • Niet te worden opgehangen op zitplaatsen etiquette regels. Veel van de regels zijn vastgesteld in de hoven van koningen en koninginnen en werd bestendigd door rijke mensen voor de volgende generaties te volgen. Met de opkomst van de middenklasse en tegenwoordig veel meer liberaal-minded jongere generaties, de do's en don'ts zijn minder zorgwekkend.
 • Een menu is niet nodig, tenzij het een zeer groot evenement (bv, afscheid,) maar er is niets dat zegt dat je niet hebt als je wilt. Als je creatief bent en dit is iets wat je zou willen doen, ga je gang. Het zal de gasten een voorgerecht voor een gesprek op zijn minst, ook kunt u speciale dingen die je zou willen worden opgenomen in de avond, zoals "grace," "," "te verplaatsen naar dessert kamer," etc bevatten. als middel forewarning gasten discreet van het afrollen van de gelegenheid. Een waarschuwing - als je verbrandt of opraken van een menu-item en verwijderen of vervangen, zullen de gasten weten!
 • Als je nog steeds helemaal verkocht op de formele eettafel arrangement, kunt u een wijziging te maken voor en hebben de gasten de tafel verlaten en een andere kamer waar desserts zijn uiteengezet op trays voor hen om zelf te selecteren. Obers kan brengen thee en rond naar waar de gasten zit of staat.
 • De nummer een regel is dat je bent gastheer en het is de plicht van de gastheer om de zorgen geluk en het comfort van de gasten tijdens het evenement. Dit betekent afzien van dingen voor jezelf als dat nodig is (zoals minder voedsel), houden een oog op comfort gasten en het verstrekken van snelle aandacht voor eventuele problemen die kunnen ontstaan. Hoe je zitplaats uw gasten vanaf het begin kunnen helpen bij het maken van de gelegenheid meer succes, dus zet een aantal doordachte moeite in deze beslissing.
 • Als gasten ruilen hun placecards, negeren. Ze hebben een heel goede reden in hun hoofd om dit te doen en uw taak is om de altijd lachende en behulpzame gastheer.
 • Probeer tegenovergestelde uiteinden van de tafel voor de gastheren en / of de eregasten. Met twee hosts, moet u overwegen zit jezelf aan de tegengestelde uiteinden van de tafel, zodat je 'deelt uzelf rond' uw gasten. Als alternatief, je kon de stoel van de eregast op de andere kant van de gastheer - voor een vrouwelijke eregast, de zetel haar tegenover de vrouwelijke gastheer en voor een mannelijke eregast, de zetel hem tegenover de mannelijke gastheer. De resterende host kan temidden van de rest van de groep of naast de eregast zitten. Vergeet niet, moet de hosts proberen elkaar blijven zoals het is de gastheren 'plicht om ervoor te zorgen dat de gasten tevreden zijn.
 • Ontspannende zitplaatsen etiquette, echter niet doen vergeten tafelmanieren. Deze altijd rekenen want er is niets meer vervelend dan een slurper, een Burper en iemand die met een mondvol van voedsel praat. Correcte geldt voor bestek worden nog verwacht en toon respect voor de inspanningen van de gastheer en gastvrouw zijn gegaan naar. Ellebogen op of van de tafel? Terwijl velen nog steeds de voorkeur ellebogen van tafel, heeft dit de afgelopen jaren versoepeld - misschien omdat zo velen van ons hebben zere armen van het gebruik van te veel.
 • Te durven in het terugdringen van de formaliteit. Mensen willen verfrissende wijzigingen in menu's en zij houden niet gemaakt om rechtop te zitten op een harde stoel aan de tafel de hele nacht. Brengen ontspanning in het evenement met moderne keuken, zachtere stoelen om te zitten of zelfs weg te doen met zitten rond een tafel helemaal en maak een formeel doch vriendelijk buffet. U kunt nog steeds de lay-out al het zilver, kristal en porselein - het is gewoon dat de gasten meer vrijheid om te bewegen, te ontspannen en een praatje maken zal hebben.
 • Altijd doek servetten (servetten) - ze zullen de hele gelegenheid voor het schoonvegen van voedsel merken, koude glazen, infusen en meer duren. Ze voelen zich een stuk mooier dan papier en zijn zeker meer milieubewuste.
 • U kunt placecards kopen of maak je eigen, afhankelijk van uw niveau van energie. Een recente trend is om ook schattige kleine kaarthouders kopen, maar ze zijn niet een noodzaak en ze zijn meer rommel in een klein huis, tenzij je ze vaak gebruikt.
 • Bij gebruik van plakkaten, overwegen splitsing - dit kan zeer effectief werken waar gasten elkaar kennen slechts licht, en kan spelenderwijs stimuleren spontane conversatie tussen semi-vreemden. Wees gewaarschuwd: het werkt niet altijd uit, dus nadenken over het van tevoren.

Waarschuwingen

 • Dit is een zeer algemene en liberale gids. Zij zal toepassen bij vele middenklasse, anglophone situaties. Echter, zullen er strengere interpretaties afhankelijk van cultuur, regio, land, overtuigingen etc. die u waarschijnlijk zal zich bewust zijn van wanneer deze betrekking heeft op jou.