Wki

Hoe te vervangen afsluitkleppen

Vervangen van afsluiters (ook wel bekend als kleppen aanbod), of het nu voor een vloeistof of gas-systeem, kan een eenvoudig proces zijn, zolang je de juiste gereedschappen en logisch en langzaam handelen. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe te vervangen afsluitkleppen. Schaf een nieuwe klep.
Hoe te vervangen afsluitkleppen. Schaf een nieuwe klep.
 1. 1
  Schaf een nieuwe klep. De klep die u koopt moet een exacte match voor de oude klep in termen van grootte, draad en type zijn. Vergeet niet, knelfittingen en ijzer buisleidingen zijn niet uitwisselbaar. Als u niet in staat om alles uitgeschakeld en verwijder de klep om het mee te nemen naar de bouwmarkt, probeer dan enkele metingen of foto's van te nemen.
 2. 2
  Monteer het juiste gereedschap. Levering kleppen onder de gootsteen meestal kunnen worden verwijderd met een halve maan, steeksleutel of channel-lock tang. Grotere kleppen een pijptang en een sleutel nodig om de pijp en een ingedrukt om de klep te schakelen. Juiste tools zal voorkomen dat schade aan de inrichting, of het veroorzaken van een blessure. Neem de tijd om ze te vinden.
 3. 3
  Sluit de volgende afsluiter van de lijn. Zoek de klep die is dichter bij de levering dan degene die u wilt uitgeschakeld. Dit zou de boiler, het huis water shut-off in het huis, of de belangrijkste uitschakeling op de meter te zijn. Gaskleppen hebben meestal een andere uitschakeling in de nabijheid van de klep voordat je naar de belangrijkste. Draai deze klep in de uit-stand. Als je de juiste hebt gevonden, moet dit voorkomen dat water of gas uit stromende uit van de klep die u wilt vervangen.
 4. 4
  Laat ze uitlekken en controleren het water is uitgeschakeld. Als het ventiel u uitgeschakeld is gevestigd in een kelder of de eerste verdieping van een huis van twee verdiepingen, moet het water boven je weglopen. De meeste systemen zijn niet luchtdicht genoeg het overgebleven water tegen te houden. Start aftappen van het systeem, en wacht een paar minuten voor alles om eruit te komen. Als het water is nog steeds sterk stromende na dat, heb je niet uitgeschakeld de klep.
  • Als je een verdieping boven je, ga naar buiten en open een buiten kraan als die kranen komen rechtstreeks van het huis. Nu zal het water naar buiten en niet lopen in je kast of vloer.
  • Als je een kraan wilt vervangen op een kraan, open het. Dit zal helpen om het water uit de leidingen dat je rond werkt.
 5. 5
  Verwijder de oude klep. Met de juiste sleutel om de klep die je gaat vervangen. Let op de buis die u threading het uit van en zorg ervoor dat de buis niet draait. Als dat zo is, moet je een andere sleutel op de buis.
 6. 6
  Breng de juiste pijp joint compound aan de schroefdraad pijp. Dit zal variëren afhankelijk van de pijp. Om hulp te vragen bij uw lokale hardware winkel als je onzeker bent. De meeste kleppen niet nodig pijpborgmiddel, maar je moet inspecteer de o-ring als het een flexibele lijn. Als het een gas flex lijn, wat afdichtingsmiddel moet worden toegepast op het afvangen deel van de fitting, net aan het einde van de koperen fitting, boven de draden.
 7. 7
  Installeer de nieuwe klep. Draai met de sleutel tot het vastzit en op de juiste plaats voor de toevoerleiding.
 8. 8
  Draai de nieuwe klep af. Zorg ervoor dat het stevig gedraaid in de uit-stand voordat u verder gaat met de volgende stap.
 9. 9
  Schakel alle drains. Ga terug naar de kranen u geopend om het systeem uitlekken en zet ze in de uit-stand. Je wilt niet dat het water gutst van hen zodra je het water weer aan te zetten.
 10. 10
  Draai het water of gas weer aan.
 11. 11
  Controleer op lekkage bij de afsluiter. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van of u werkt met een vloeistof of gas systeem.
  • Als je het controleren op waterlekkage, veegt u de klep volledig droog met een handdoek. Vervolgens, zet de kraan of het apparaat en laat deze voor een paar minuten. Als je ziet nieuwe druppels water vormen op de klep, heb je een lek.
  • Voor een gasleiding, gelden zeepwater om alle aansluitingen en kijk voor bubbels. Zet indien nodig, en opnieuw controleren met een sopje. In plaats van water en zeep, kunt u een commerciële verbinding die zal controleren op gaslekken te gebruiken. Deze worden verkocht bij bouwmarkten.

Tips

 • De kleppen zijn van het formaat en draad specifiek. U moet ruilen een voor een, appels voor appels.
 • Denk vooruit. Doe dit niet als u water meteen en het op te slaan in een uur sluit. Als u de verkeerde maat of breken iets anders, je hebt nu al het water afgesloten en je zal niet eens in staat zijn om een ​​drankje te krijgen.
 • Gebruik het juiste gereedschap. Als u de levering afsluiter wilt vervangen omdat je het handvat brak door gebruik draadtang, haal de juiste tools. Dit is een van die eenvoudige banen die een heleboel dingen zal verknoeien als je probeert om short cuts nemen.
 • Er zijn verschillende soorten pipe joint compound. Zorg ervoor dat u de juiste keuze voor uw toepassing.

Waarschuwingen

 • Gaskleppen zijn niet echt gevaarlijk, maar je moet voorzichtig af te sluiten de klep achter degene die je wilt vervangen worden. Je kunt je voorstellen wat er kan gebeuren als je niet sluit de klep uit en verwijder dan de degene die je wilt en ga naar de winkel om een ​​nieuwe klep te krijgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Juiste sleutels of tangen
 • Teflon tape of pipe joint compound
 • Replica van de klep die u gaat vervangen
 • Handdoeken of zeepwater (voor het controleren op lekkage)