Wki

Hoe te vertellen als een muis is mannelijk of vrouwelijk

Noodzaak om het geslacht van je muis weten om de een of andere reden? U klikte op het juiste artikel.

Stappen

Hoe te vertellen als een muis is mannelijk of vrouwelijk. Neem de muis door het nekvel van zijn nek, en zet de muis op zijn rug.
Hoe te vertellen als een muis is mannelijk of vrouwelijk. Neem de muis door het nekvel van zijn nek, en zet de muis op zijn rug.

Urogenitale afstand

De meest voorkomende visuele methode is het vergelijken van urogenitale afstand. Dit is de afstand tussen een muis schaamstreek en de anus. Als je voorzichtig en goed onderlegd zijn in dit proces kunt u het geslacht van een muis vast te stellen op zeer jonge leeftijd.

 1. 1
  Neem de muis door het nekvel van zijn nek, en zet de muis op zijn rug. Als het niet comfortabel met die positie, houdt het dier in je hand met zijn achterkant naar u toe, en vasthouden aan de basis van de staart, optillen zodat de geslachtsdelen zijn in zicht en de poten zijn enigszins off opgeheven van je hand. Onderzoekt de openingen in de buurt van de staart.
 2. 2
  Een vrouwelijke muis (doe) een genitaliën (vagina of de plasbuis) die veel dichter bij de anus (de opening rechtstreeks onder de staart). De urethra wordt binnen ongeveer 1/4 inch. Een mannelijke muis (buck) heeft een genitale gebied (penis) veel verder weg van de anus dan bij vrouwen. Om de geslachtsbepaling te valideren, kan u twee muizen side-by-side vergelijking.

Andere methoden

 1. 1
  Bij nader onderzoek, kan u de rijen tepels op de buik van het vrouwtje te observeren, maar deze kunnen zijn verduisterd door de vacht op haar buik. Als u of een partner kan, proberen de pelsdeel op de buik om te zien of je tepels kunt spotten. Deze zullen duidelijker zijn als het vrouwtje is verpleging van een nestje, maar dan heb je een veel meer voor de hand liggende methode van geslachtsbepaling.
 2. 2
  Een andere manier om te controleren of een mannelijke muis is inderdaad een mannetje, is te kijken naar de aanwezigheid van de testikels. Je kan hebben om geduldig te zijn, omdat een mannelijke muis zijn testikels in zijn lichaam kan trekken, of hij kan niet 'laten vallen' ze nog niet. Een manier om een ​​goede blik te krijgen is om te wachten op de muis om te eten terwijl 'staan' op de rand van zijn voerbak. De meeste van de tijd zijn testikels zal neerdalen tijdens deze positie.
 3. 3
  Zwangerschap is meestal een eenvoudige visuele bepaling van het geslacht, als vrouwelijke muizen zal doorgaans winnen "zadeltassen" rond de heup. Echter, niet alle muizen zijn zo vanzelfsprekend, en voor sommige stammen, kunnen zwaarlijvige mannen kijken net als zwangere vrouwtjes. Probeer zachtjes palpatie van de "zadeltassen", soms kan je verschillende knooppunten voelen, die waarschijnlijk zijn de pups!

Waarschuwingen

 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele nadelige gevolgen of lichamelijk letsel te vermijden of dier uit de aanwijzingen in deze Google.
 • Nooit impliciet vertrouwen dierenwinkel personeel, en altijd proberen om het geslacht van de dieren zelf, meestal door middel van visuele middelen.
 • Kiezen / selecteren muizen uit bakken / kooien mixed-sex nooit.