Wki

Hoe te vertellen als een hond drachtig is

Het kan moeilijk zijn om te zeggen of een hond zwanger is totdat de laatste paar weken van haar negen weken zwangerschap, toen toename haar buik in omvang is moeilijk te missen. De meest trefzekere manier om erachter te komen is door het nemen van haar naar een dierenarts, maar zich bewust zijn van fysieke en gedragsmatige veranderingen die kunnen plaatsvinden is ook nuttig. Dit artikel beschrijft hoe om te bepalen of een hond door het onderzoeken van sporen van vroege, midden en late-stage zwanger zwangerschap is.

Stappen

Hoe te vertellen als een hond drachtig is. Bewaken haar eetlust.
Hoe te vertellen als een hond drachtig is. Bewaken haar eetlust.

Vroege zwangerschap tekenen

 1. 1
  Bewaken haar eetlust. Net als mensen, sommige honden eigenlijk eten minder, juist meer in het eerste deel van de zwangerschap. Als uw hond lijkt niet geïnteresseerd in haar maaltijden, of eet minder dan ze normaal doet, kan ze zwanger zijn.
  • Merk op dat niet alle honden gaan door een periode van verminderde eetlust. Sommige zwangere honden eten hetzelfde bedrag voor de duur van de zwangerschap.
  • Als uw hond stopt met eten, kan het om redenen die geen verband houden met de zwangerschap. Bewaken haar andere gedragingen en bepalen of je haar moet naar de dierenarts.
 2. 2
  Besteed aandacht aan haar gedrag. Sommige honden niet goed voelt tijdens de eerste paar weken van de zwangerschap, en dit kan leiden tot lusteloosheid, traagheid, en algemeen gebrek aan energie. Als uw hond is meestal speels en energiek, en je merkt haar slapen de hele dag of traag te komen als je haar belt, kan ze zwanger zijn.
  • Sommige honden hebben een toename aanhankelijke gedrag tijdens deze periode. Besteed aandacht als uw hond lijkt extra nestelt en kinderboerderij tijd nodig.
  • Andere honden reageren door te willen met rust gelaten worden. Eventuele negatieve verandering in het gedrag van uw hond kan een teken zijn dat ze zwanger is worden.
 3. 3
  Let op veranderingen in het lichaam van uw hond. Tepels sommige honden 'groter worden zo vroeg een week of twee in de zwangerschap. U kunt het weefsel er merken steeds dikker, en voor honden die bevallen zijn vóór, kan de tepels beginnen te hangen.
 4. 4
  Laat een dierenarts bepalen of haar bloed bevat relaxine. Relaxine is een verbinding geproduceerd door honden als ze zwanger zo vroeg drie weken in de zwangerschap zijn. Een dierenarts zal in staat zijn om een ​​test om te bepalen of de verbinding in het bloed aanwezig is uw hond toedienen.

Mid-zwangerschapstekens

 1. 1
  Bewaken haar voedselinname. In week vier van de zwangerschap, zal een hond "ochtendmisselijkheid" zijn verstreken, en ze zal beginnen met het eten van meer dan gewoonlijk om haar groeiende baby's te voeden. Als u uw hond merkt uncharacteristically schrokken beneden haar eten en bedelen voor meer, kan ze zwanger zijn.
 2. 2
  Blijf aandacht voor haar gedrag. Zelfs als uw hond gedragsveranderingen niet vertonen tijdens het eerste deel van de zwangerschap, kan ze anders gaan handelen als de zwangerschap vordert. Verhoogde affectie of contact vermijden kan zowel tekenen van zwangerschap.
 3. 3
  Bijhouden van fysieke veranderingen. In het tweede deel van de zwangerschap kan het u opvallen buik van uw hond groeit iets meer opgevuld. Als je buik van je hond aaien zal worden onderwezen, in plaats van het gevoel vet. In aanvulling op deze ontwikkeling, ziet u de volgende veranderingen:
  • Uw hond tepels kunnen blijven groeien groter en beginnen te vullen met melk.
  • Haar vagina zou kunnen beginnen om een ​​helder of melkachtige afscheiding los.
 4. 4
  Laat een dierenarts te luisteren naar haar buik. Door 25 dagen in de zwangerschap, zal een dierenarts in staat zijn om een ​​stethoscoop te gebruiken om de hartslag van de pups 'horen als uw hond drachtig is. De dierenarts kan ook in staat om de puppies te voelen door te drukken op de buik van uw hond.

Late zwangerschap tekenen

 1. 1
  Let op de grootte van je hond. In de late dracht moet het heel duidelijk geworden dat een hond zwanger is gewoon door te kijken naar haar. Door vervolgens haar buik zal onmiskenbaar zwanger kijken.
  • Late zwangerschapsafbreking maakt het moeilijker voor een hond om te bewegen. Uw hond zal zijn afgenomen mobiliteit omdat ze de uitvoering rond een veel grotere maag.
  • Soms honden niet dragen van een volledige nest, in welk geval hun buik krijgen niet zo groot. Toch, als je hond zwanger is van haar buik zal er enigszins opgezwollen tegen het einde van haar zwangerschap.
 2. 2
  Let op haar buik. Door de laatste paar weken van de zwangerschap, moet u in staat om te zien en voelen de pups bewegen in de buik van de hond. Kijk voor beweging, en leg je hand op haar buik te voelen ze te schoppen.
 3. 3
  Onderzoekt haar tepels. In de laatste weken van de zwangerschap van een hond tepels groeien veel groter en vaak beginnen met de productie melk. Als uw hond de tepels kijken nat, ze is waarschijnlijk zwanger.
 4. 4
  Laat een dierenarts nemen x-stralen. Met 45 dagen, zal de pups te zien in een x-ray. Je zult in staat zijn om precies vertellen hoeveel pups uw hond zal worden bevallings binnenkort.

Tekenen van dreigende levering

 1. 1
  Let op tekenen van agitatie. Als uw hond lijkt ongemakkelijk en kan niet schijnen om stil te zitten, kan het geboorteproces tijd naderen. De gedragsveranderingen gedemonstreerd gedurende de dracht zal sterker worden, uw hond zal ofwel willen dicht bij u of op zoek gaan naar een plek om te bevallen door haarzelf.
 2. 2
  Merken wanneer ze begint instinctief nestelen. Op de laatste dag of twee voordat een hond baart, vindt ze instinctief een veilige, zachte plaats om haar nestje te hebben. Als je haar voorzien van een plek om te bevallen, kan ze daar beneden liggen en lijken terughoudend om op te staan. Als je niet bieden een plek, ze creëren een van haar eigen.

Tips

 • U kunt het beste contact opnemen met uw dierenarts, en als je wordt verwacht pups moet je controleren op een boek over whelping van uw lokale bibliotheek.

Waarschuwingen

 • Een werkende moeder die niet wordt gebruikt om te worden behandeld of aangeraakt kunnen meer kans om te bijten, dus wees voorzichtig! Houd kinderen en vreemden weg van haar "nest" of pup gebied.
 • Valse zwangerschap is een veel voorkomende gebeurtenis bij honden. Een paar weken na het gaan in warmte, kan een hond tekenen van zwangerschap vertonen, zoals vergrote tepels en verhoogde eetlust, zonder daadwerkelijk zwanger zijn. Neem contact op met uw dierenarts om absoluut zeker weet of uw hond zwanger is te maken.