Wki

Hoe te tweetalige kinderen op te voeden

Het opvoeden van een twee-of een polyglot (iemand die meer dan twee talen kent) kind in een eentalig land kan een uitdaging zijn, maar het leren van een extra taal is makkelijker tijdens de kindertijd, wanneer het menselijk brein is het absorberen alles als een spons. Bewapenen je kind met meer dan een taal kan leiden tot meer werkgelegenheid op de weg, evenals het vermogen om, zowel sociaal en professioneel. Studies tonen zelfs aan dat het zijn tweetalige mensen kunnen helpen een scherpe geest te houden door ouderdom!

Stappen

Hoe te tweetalige kinderen op te voeden. Maken het een teamprestatie.
Hoe te tweetalige kinderen op te voeden. Maken het een teamprestatie.
 1. 1
  Maken het een teamprestatie. Idealiter zou iedereen in het huishouden steunend van het kind leren en het gebruik van een andere taal te zijn, ook al is niet iedereen spreekt de taal. Soms, een persoon in het huishouden wil het kind een andere taal te leren, terwijl anderen kunnen bezwaar of onverschillig of unsupportive. Als dit het geval is, en ervan uitgaande dat jij degene bent die wil van het kind te zijn tweetalig, bespreken de voordelen van meertaligheid met andere leden van het huishouden. Het belangrijkste is dat wanneer het kind maakt gebruik van een andere taal, iedereen beloont en stimuleert het, in plaats van "corrigeren" ze met de primaire taal.
  • Bijvoorbeeld: "! Zanahoria" A ziet een wortel, wijst op het en zegt: (Wat Spaans voor wortel is). Een slechte respons zou zijn om frons of kijk verward en zeggen: "Nee, wortel." Een goede reactie zou zijn om te glimlachen en zeggen: "Ja! Zanahoria. Wortel. Good job!"
  • Andere leden van de familie, in het bijzonder de andere ouder, zich zorgen over het gevoel buitengesloten als u en het kind hebt je eigen taal. Als deze persoon niet bereid is om de taal te leren, kan je voorstellen dat ze op een activiteit met het kind dat je niet geïnteresseerd bent in, zodat ze iets dat hun eigen ook.
 2. 2
  Spelletjes spelen en liedjes zingen in een andere taal.
 3. 3
  Lees kinderboeken in een andere taal.
 4. 4
  Laat het kind watch programma's (vooral educatieve degenen) en films in een andere taal.
 5. 5
  Hier krijg je een oppas of oppas die een andere taal spreekt. Vraag hen om die taal te gebruiken bij het spreken aan het kind, en het aanmoedigen van het kind om het te gebruiken als goed.
 6. 6
  Opgezet spelen data of zet je kind in peuterspeelzalen met kinderen die een andere taal spreken. Gebruik peer pressure in uw voordeel! Als u een geschikte peuterspeelzaal niet kan vinden, overweegt het starten van een: Hoe kan ik een plaatselijke peuterspeelzaal te beginnen. Of zoek naar een ander "organisatie", waar je een omgeving waarin de secundaire taal gesproken wordt, zoals culturele verenigingen.
 7. 7
  Verwachten dat het kind om actief gebruik een andere taal. In een huis waar meer dan een taal wordt gebruikt, kan een patroon ontstaan ​​waar een andere taal wordt gesproken aan het kind, en het kind begrijpt het, maar hij of zij niet weet hoe het te spreken, omdat hij of zij reageert op de primaire taal. Maak er een regel dat het kind moet reageren in de taal waarin ze worden gesproken. In dit verband is het "een van de ouders - een taal" regel is heel nuttig voor het verhogen van tweetalige kinderen - te definiëren als ouder welke taal je gebruikt met je kind te praten, en dan vasthouden aan het (terwijl de andere ouder doet hetzelfde met de andere taal). Een andere optie is een dag of halve dag opzij te zetten een week wanneer slechts een bepaalde taal kan worden gebruikt. Een andere optie is om een ​​taal te thuisgebruik en ander buiten het huis.
 8. 8
  Persistent. Er zal waarschijnlijk een tijd komen dat het kind wil niet naar de andere taal te spreken. Het is misschien een groot twistpunt geworden, vooral als een kind ouder wordt. Hoe je ermee omgaat zal afhangen van uw opvoedingsstijl: Zal je strikt de hand aan het gebruik van een andere taal? Blijft u de taal te spreken, zelfs als het kind weigert te spreken terug? Zal u uw volgende familie vakantie te nemen naar een wijk of land waar de andere taal algemeen wordt gebruikt?

Tips

 • Hoe eerder u begint, hoe beter. Kinderen zijn meer ontvankelijk - zowel neurologisch en attitude-wise - als ze jonger.
 • Als u begint met het onderwijs van uw kind meerdere talen, en dan vallen alle, maar een van hen, voel me niet al te slecht. Als ze ouder worden, zullen ze in staat zijn op te halen hun tweede taal veel gemakkelijker dan wanneer ze geen blootstelling aan het had gehad. Elk beetje echt te helpen met vroege taalverwerving!
 • Laat je niet ongerust als het kind mengt talen. Dit komt vaak voor, en het is tijdelijk. Op de leeftijd van 4 of 5, moet het verdwijnen op zijn eigen.