Wki

Hoe te tekenen van misbruik te herkennen in een peuter of baby

Kindermishandeling is een zeer ernstige zaak, en het is uiterst belangrijk bij de behandeling van baby's en kleine peuters, omdat ze vaak niet effectief te communiceren hun situatie en zijn dus meer hulpeloos en een groter risico dan schoolgaande kinderen. Als u vermoedt dat een kind het slachtoffer is van mishandeling, zich bewust zijn van een van de volgende waarschuwingssignalen.

Stappen

Hoe te tekenen van misbruik te herkennen in een peuter of baby. Een misbruikt kind kan een plotselinge angst voor een bepaalde locatie, geslacht of fysieke verschijning (e.
Hoe te tekenen van misbruik te herkennen in een peuter of baby. Een misbruikt kind kan een plotselinge angst voor een bepaalde locatie, geslacht of fysieke verschijning (e.

Gedragsmatige tekenen

 1. 1
  Een misbruikt kind kan een plotselinge angst voor een bepaalde locatie, geslacht of fysieke verschijning (e. G. Vrouwen met lang bruin haar, mannen met baarden, etc.) Ze kunnen huilen als wordt afgezet bij kinderopvang of lijken ongemakkelijk en vermijdende vertonen rond verzorgers en andere volwassenen. Omgekeerd kunnen ze grotere angst om alleen gelaten of gescheiden van een ouder toen in aanwezigheid van de beledigende partij vertonen.
 2. 2
  Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen bang zijn van uitkleden om te zwemmen, of abnormaal ongemakkelijk met doktersbezoek. Zij kunnen ook tekenen van regressie, dat wil zeggen een zindelijk kind terug te gaan naar zijn broek, duimzuigen, afname van verbale vaardigheden.
 3. 3
  Peuters kunnen onderbrekingen in hun slaappatroon en vaker nachtmerries.
 4. 4
  Wees je bewust van de toegenomen belangstelling voor seksualiteit of een leeftijd passende kennis van seksueel gedrag.
 5. 5
  Misbruikte peuters kunnen niet in staat om deel te nemen in de normale, interactief spelen met hun leeftijdsgenoten.

Emotionele tekenen

 1. 1
  Kijk voor plotselinge, ingrijpende veranderingen in de persoonlijkheid. Een normaal uitgaande en assertief kind kan ongewoon compliant en passief geworden, terwijl een algemeen mild kind mag optreden in een veeleisende en agressieve manier. Het kind kan minder spraakzaam geworden of te stoppen communiceren bijna volledig, of weer tekenen van een spraakstoornis, zoals stotteren.
 2. 2
  Misbruikte peuters kunnen worden ervaren traumasymptomen en uithalen naar andere kinderen, volwassenen, of dieren met een atypische woede en agressie.

Lichamelijke tekenen

 1. 1
  Kijk uit voor de uiterlijke tekenen van lichamelijke mishandeling, zoals blauwe plekken, brandwonden, zwarte ogen, snijwonden, schaafwonden en andere verwondingen. Het is normaal dat kinderen te verbrijzelen hun knieën, schenen, ellebogen, en het voorhoofd als ze interageren met de fysieke omgeving - maar blauwe plekken zijn meer verdacht als ze verschijnen op ongewone plaatsen zoals het gezicht, hoofd, borst, rug, armen, of genitaliën.
 2. 2
  Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen pijn, jeuk, bloeden of blauwe plekken in of rond de geslachtsdelen, moeite met lopen of zitten, of tekenen van een urineweginfectie te hebben.
 3. 3
  Zuigelingen kunnen veranderingen in eetlust, een totaal verlies van interesse in voedsel, onverklaarbare kokhalzen en braken en andere symptomen die verband houden met emotionele stress geven.

Actie ondernemen

 1. 1
  Denk aan het praten met de verzorger, (of ouders als u een betrokken vriend van de familie) over de baby of peuter in kwestie. Zoek uit of ze zijn gefrustreerd met het kind en / of waarom het kind is anders handelt. Wees ervan bewust dat dit een gespannen situatie zou kunnen zijn.
 2. 2
  Als je angsten zijn niet opgelost en / of het kind lijkt erger te worden, alert politie om de situatie. Dit is essentieel omdat het kind niet kan spreken voor zich in de meeste gevallen en afhankelijk van iemand om hem te helpen.

Tips

 • Aangezien elk kind ontwikkelt zich in een ander tempo, kan het moeilijk zijn om te bepalen of een vertraging in de ontwikkeling komt voort uit misbruik of klagen over hoofdpijn of buikpijn dat er geen medische oorzaak te hebben.
 • Shaken baby syndroom (SBS) is een veel voorkomende vorm van misbruik, waarbij het kind wordt onderworpen aan krachtig, heftig zijn geschud die kunnen leiden tot langdurige arbeidsongeschiktheid en zelfs sterfte. Afhankelijk van de duur en intensiteit van de episode, kunnen tekenen van SBS omvatten schade aan het netvlies, lethargie, tremor, braken, prikkelbaarheid, convulsies, verminderde eetlust, een onvermogen om het hoofd opheffen en ademhalingsproblemen.

Waarschuwingen

 • Wanneer je iemand te confronteren over kindermisbruik, vergeet niet dat dit een gespannen situatie, want niemand wil worden beschuldigd van misbruik. Als op enig moment je wordt bedreigd, waarschuwen zij onmiddellijk de politie om de zaak. Dit is belangrijk aangezien het kind ook zou kunnen worden in gevaar na de confrontatie.