Wki

Hoe te strippen coaxkabel

Strippen coax (kort voor coaxiale) kabel is niet erg moeilijk, en kan worden beheerst met een beetje oefening. Terwijl gereedschappen die speciaal voor dit doel beschikbaar zijn voor relatief weinig kosten, zal deze wiki uitleggen hoe om te strippen RG6 coax (een zeer populaire kabel-en satelliet-tv-kabel) met een gemeenschappelijke scheermes en cutters voor te bereiden op een typische "F" (kabel of satelliet-tv) aansluiting.

Stappen

Hoe te strippen coaxkabel. Houd de kabel in een hand (als ware het een stok te whittled), met het einde te worden ontdaan wees de buurt van uw lichaam.
Hoe te strippen coaxkabel. Houd de kabel in een hand (als ware het een stok te whittled), met het einde te worden ontdaan wees de buurt van uw lichaam.
 1. 1
  Houd de kabel in een hand (als ware het een stok te whittled), met het einde te worden ontdaan wees de buurt van uw lichaam.
 2. 2
  Houd het scheermes mes in je dominante hand en breiden het mes als het niet hebt gedaan.
 3. 3
  Druk de rand van het blad (niet de punt) in de kabel in een rechte hoek (loodrecht op de kabel) ongeveer een centimeter van het einde. Het doel van deze bezuiniging is te snijden door de buitenmantel, lagen folie en / of vlechten en tenslotte de diëlektrische schuim (meestal wit van kleur) dat de centrale geleider omringt. Er zal enige oppositie tegen het blad als het zinkt dieper in de kabel. Wanneer het blad nadert de halverwege punt via de kabel, het gemak op de druk van het blad. Dit gebeurt wanneer het mes tot de centrale geleider van de kabel, die aan het halverwege punt via de kabel. Het is zeer belangrijk om geen schade aan het centrale geleider door insnijden met het mes.
 4. 4
 5. 5
  Voer het mes halverwege rond de kabel door het draaien van het instrument rond de kabel. Raak de centrale geleider niet toestaan ​​dat het mes aan nick als u doorgaat met het knippen rond het centrum dirigent.
 6. 6
  Verplaats de kabel nodig is daarentegen zodat het mes gemakkelijk kan blijven worden geroteerd rond de kabel om de snede gaan, terwijl nog steeds in een comfortabele positie.
 7. 7
  Terug het mes wilt opbergen in het gereedschap en zet het gereedschap neer. Pak de de kabel tussen het einde en de vers gesneden. Trek stevig aan het eind af van de kabel tijdens het draaien het einde heen en weer.
 8. 8
  Gooi het kabeluiteinde en pick-up een verdwaalde draden van de "metalen schild" of vlecht.
 9. 9
  Knip gevlochten draden die verder reiken dan de jas, zodat ze gelijk met de jas met het mes of kniptang.
 10. 10
  Inspecteer het centrum dirigent zorgvuldig te kerven. Als het wordt gejat, zal het nodig zijn om de bovenstaande stappen herhalen totdat je in staat bent om de stappen uit te voeren zonder beschadiging van het centrum dirigent. Het kan 6, 10 of meer pogingen voordat het met succes kan worden gedaan als nooit eerder geprobeerd.
 11. 11
  Verwijder eventuele film of diëlektrische schuim resteert uit de lengte van de centrale geleider (indien aanwezig) door voorzichtig schrapen het centrum dirigent met vingernagel. Zorg ervoor dat de centrale geleider is schoon helemaal rond dan het is hele lengte.
 12. 12
  Houd de kabel opnieuw zoals eerder ter voorbereiding voor het verwijderen van de buitenmantel. Er zijn verschillende types van "F" connectors en manieren om ze te bevestigen aan de kabel. Meest voorkomende "F" connectoren kunnen aan kabels bereid met de dimensies die hier gebruikt en moet worden gebruikt, tenzij de aansluitingen die u gebruikt specificeert een andere dimensie worden bevestigd.
 13. 13
  Houd het scheerapparaat voor en lijn de het mes aan de mantel ongeveer 5/16 inch terug van de snede gemaakt in de vorige stap. Met deze snede moet alleen de mantel dringen en laat de vlecht intact. De cut wordt loodrecht op de kabel als de eerste snede. Veel "F" connectors opgeven dat de vlecht niet worden verwijderd, terwijl anderen liever het verwijderd. Van plan om het te laten zitten voor nu, als het later kan worden verwijderd, indien nodig. De vlechten zijn geweven rond de lengte van de diëlektrische schuim en ligt net onder de buitenmantel. De afzonderlijke draden waaruit de vlecht zijn dunner dan een haar, en zijn gemakkelijk te snijden. Druk voorzichtig op het blad in de jas en voer het uit rond de kabel, op dezelfde manier zoals werd gedaan in de eerste snede aan het centrum dirigent. Als het mes rond de omtrek van de jas heeft gesneden, drukt u op de punt van het mes tegen de jas aan deze bezuiniging en voorzichtig snijd tegen het einde van de kabel. Nogmaals, probeer niet om de vlecht te snijden.
 14. 14
  Terug het mes wilt opbergen in het gereedschap en zet het gereedschap neer. Schil de 5/16 inch jasje uit van de kabel, waardoor alleen de vlecht die het diëlektricum.
 15. 15
  Vouw de vlecht terug, over de buitenmantel. Dit moet het diëlektricum, dat het centrale geleider omringt bloot. Er is geen bezorgdheid als enkele gevlochten draden werden gesneden. Controleer de vereisten (indien aanwezig) van de "F" connector vindt plaats aan het uiteinde van de kabel.
 16. 16
  Inspecteer de kabel einde. Het is heel belangrijk dat er geen draden, dossiers of andere geleidende stukjes tussen de middengeleider en de vlecht. De witte diëlektrische moet er iets dat deze twee delen overbrugt moeiteloos tonen. Verwijder alles wat gevonden.
 17. 17
  Plaats de "f" connector aan het uiteinde van de kabel. Maak een eindcontrole door te kijken in de connector. Zorg ervoor dat er geen geleidende puin ligt tussen het centrum dirigent en de "F"-connector voor bevestiging aan de kabel.
 18. 18
  De "f" stekker goed op de kabel als het diëlektricum gelijk met de "onderkant" van de connector, gezien vanaf het einde -. Zoek in het niet overschrijden of verzonken meer dan 1/16 inch van de onderkant van de connector. In geen geval mag het centrum dirigent te zijn in contact met de "F"-connector.
 19. 19
  Zet de de "F"-connector op de kabel alleen met de tool ontworpen voor de connector.
 20. 20
 21. 21
  Snijd de centrale geleider zodat het voorbij de "f" connector 3/16 tot 1/4 inch.

Tips

 • Begrijp de delen van de kabel. Van buiten, het werken in het centrum: de buitenmantel (meestal zwart of wit), vlecht / folie of beide (sommige hebben nog een tweede set van gevlochten en folie, ook), diëlektrische (meestal wit) en tenslotte centrum dirigent van koper of koper-bekleed staal. Sommige kabels hebben ook een "boodschapper draad" als goed. Dit is meestal een koper-bekleed staal massieve draad die continu aan de buitenmantel. Deze boodschapper kabel wordt bijna uitsluitend gebruikt om de kabel tussen een paal en het bevestigingspunt van het huis te ondersteunen. De boodschapper-kabel is aangesloten op de grond blok door vele professionele installateurs.
 • Snijd genoeg uit het einde zo worden uitgewerkt dat er geen knikken, bochten, het bewijs van corrosie, etc in de kabel. Werken met rechte, schone mogelijke kabel wanneer.
 • Oefen met schroot coax stukken voordat.
 • Verschillende kabels en connectors hebben veel van dezelfde stappen voor de voorbereiding. Afmetingen en hoe de vlecht is behandeld typisch de enige variabelen. De RG6QS (QS = Quad Shield) aansluitingen vereisen vaak de buitenste gevlochten en folie worden verwijderd, en de binnenste gevlochten en folie intact blijven.
 • Installeer alleen connectoren ontworpen voor kabel gebruikt. Veel connectoren lijken, maar hebben afmetingen die ervoor zorgt veiligstellen bijna onmogelijk of niet leveren kwaliteit verbindingen.
 • Verlaat zoveel vlecht intact mogelijk. Hierdoor zal uw coaxkabel een pad naar de grond te geven in het geval van elektrische storing. Kabeltelevisie draad wordt meestal geaard op het punt van binnenkomst in het huis en zal andere apparaten te beschermen tegen worden gebakken als er iets gebeurt om kortsluiting in uw apparatuur.

Waarschuwingen

 • Wees uiterst voorzichtig te werken met het scheermes, om duidelijke redenen. Het werk is kleinschalig, en het kan moeilijk zijn om alle onderdelen comfortabel te houden zijn.
 • Probeer niet om de kabel te houden door mechanische middelen zoals een bankschroef. Coax is ruig, maar kan mislukken als gekneusd of gebogen in scherpe hoeken. De "vuistregel" voor het buigen van kabels is de straal van de bocht mag niet minder dan 4 maal de kabeldiameter zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Scheermes (of gelijk)
 • Draadtang