Wki

Hoe te snoeien en oogsten lavendel

Lavendel is geweldig in elk vleesgerecht, als thee, of als aromatherapie. Begrijpen dat er vele variëteiten van lavendel, de meeste van deze is van toepassing op de kleine, lage ~ groeiende borstelige witte of lavendel bloeide soort. Er zijn ook verschillende kleuren en maten, medium en large opgenomen, waarvan snoeien richtingen anders zal zijn, hoewel de oogst ongeveer hetzelfde zou moeten zijn; neem de gehele kiem (s) vroeg om re ~ bloei forceren. Snoeien en oogsten lavendel is eenvoudig. Hier zijn enkele handige tips voor het snoeien en oogsten lavendel.

Stappen

Hoe te snoeien en oogsten lavendel. Je kunt bijna niet mis gaan, snoeien lavendel.
Hoe te snoeien en oogsten lavendel. Je kunt bijna niet mis gaan, snoeien lavendel.

Besnoeiing

 1. 1
  Je kunt bijna niet mis gaan, snoeien lavendel. Je zal bijna altijd "snoeien" voor de oogst, of het snoeien lelijke plantaardig materiaal, aan het einde van het seizoen. Voor grotere variëteit lavendel, bezuinigen de groene groei tot op een paar centimeter van de houtachtige gewassen in de herfst, na de productie wordt stopgezet. Verwijder alle dode blad zaak, samen met eventuele vezelig takjes en welke andere plant rommel. "Snoeien" kleinere verscheidenheid, tuin ~ box lavendel is beperkt tot het negeren van het meestal in de herfst, die zeer weinig, maar kort, levende takken verlaat na productie wordt stopgezet, en trimmen het als haar in het voorjaar aan de slag om de nieuwe groei.
 2. 2
  Nieuwe groei zal verschijnen in het voorjaar. Niet over water. Lavendel moeten worden gekweekt in direct zonlicht. Wanneer takjes beginnen te pulseren, en tak, zal een licht (meer dan) snoeien (van vorige herfst snoeien plekjes) verder vertakken bloeiende toppen.

Oogst

 1. 1
  Snijd de lavendel stengels die bloemen hebben. Doe dit in het begin van de bloei cyclus, en 's morgens, nadat de dauw is opgedroogd, maar voordat de hitte van de zon trekt te veel van de essentiële oliën (wil je die intact om de geur in uw huis op te roepen).
  • Gebieden van kleinere variatie lavendel de neiging te bloeien in de patches, en worden geoogst tijdige opdat manier om re ~ bloei daarna. In het algemeen zal lavendel fungeren als elke andere bloeiende plant, wanneer zij de-bloemige vroeg genoeg, aan de voet van de bloem, een nieuwe bloem groeit, waardoor je 3-6 effectieve oogsten in een jaar.
  • Kleine lavendel bloeit zal hebben groene bases oplopend tot wit, lavendel, of andere gekleurde topjes, dat moet worden geoogst met een schaar bij 1/4-1/2 ", waardoor de groene, doe je best om alle kleuren te krijgen op een gegeven bloei.
  • Blooms moet klaar zijn voor re ~ oogst in 2 weken tot een maand zijn, als re-bloei vertraagt ​​(tot ca. 1 maand.) Nemen kleur en groen in 'finale' oogst. U kan een andere, krijg afhankelijk van omstandigheden.
 2. 2
  Droog de ​​lavendel in bosjes of op schermen.
 3. 3
  Droog en bewaar op een koele, donkere plaats. Sommige rassen zijn het beste voor stelen en anderen voor de bloemknoppen.
 4. 4
  De kleine variatie maakt het fijnste eindproduct, maar vergt het meeste extra verwerking. Crush-roll tussen 2 1'x 2 'platen van multiplex en giet door zeef om de-stam.

Tips

 • De bits die je hebt afgesneden kan stekken maken. Doe ze in een lade van bodem, water hen af, en ze moeten groeien.

Waarschuwingen

 • Let op je vingers. Hoe scherper de snoeischaar, hoe beter.