Wki

Hoe te scharen slijpen

Na continu gebruik, zullen alle scharen niet zo goed als wanneer je ze eerst gekocht snijden. Als u problemen ondervindt bij het snijden met je schaar, kunt u de messen slijpen thuis om geld te besparen. Dit artikel zal u tonen verschillende technieken voor het slijpen scharen: drie eenvoudige methoden en een geavanceerde methode.

Stappen

Hoe te scharen slijpen. Neem de cilinder, en plaats deze tussen de messen scharen '.
Hoe te scharen slijpen. Neem de cilinder, en plaats deze tussen de messen scharen '.

Eenvoudige methoden

Cilinder methode

U zal uw schaar en een gladde, harde cilinder zoals een drinkglas, een oude fles soda, of de as van een schroevendraaier nodig. Kies een object dat je het niet erg schadelijk, als het glas beschadigd raken tijdens deze procedure.

 1. 1
  Neem de cilinder, en plaats deze tussen de messen scharen '. Open de schaar zo veel als het object zal toestaan, en duw de schaar tegen het object, zo dicht mogelijk bij het handvat mogelijk.
 2. 2
  "Knip" het glas op dezelfde manier waarop je zou snijden papier. U wilt de volledige lengte van de bladen langs de cilinder draaien, maar niet te veel druk uitoefenen. Als u snijdt, herhaaldelijk trek de schaar omhoog en uit de cilinder.
 3. 3
  Herhaal dit proces tot de schaar goed kan knippen.

Schuurpapier methode

Dit is een andere eenvoudige methode, en je hoeft alleen maar 150 of 200 korrel schuurpapier om uw saaie schaar te scherpen.

 1. 1
  Neem een vel schuurpapier, en zet het gezicht naar beneden op je werkvlak.
 2. 2
  Neem je schaar en knip drie stroken van schuurpapier. U zult merken de messen steeds scherper na het snijden van elke strook.

Aluminium methode

Bijna iedereen heeft aluminiumfolie in hun keuken, en dit is een geweldige methode voor het slijpen van botte messen.

 1. 1
  Neem een stuk aluminiumfolie (ongeveer 8-10 cm lang), en vouw het in de lengte meerdere keren, zodat u een dikke strook folie.
 2. 2
  Snijd een paar strips van aluminiumfolie met je schaar totdat de messen worden geslepen.

Professionele methode

Slijpsteen

Als je een slijpsteen, probeer deze methode omdat het de messen scherper zal maken en hen op die manier voor een langere periode van tijd. Vergeet niet dat het kost meer tijd en vaardigheid om messen met een slijpsteen scherpen, maar dit wordt gemakkelijker met de praktijk.

 1. 1
  Smeer de slijpsteen met de juiste smeermiddel (olie voor handpolijststenen of water voor andere materialen).
 2. 2
  Plaats de slijpsteen op een plat oppervlak.
 3. 3
  Houd de schaar geopend, en zorg ervoor dat de hoek van het eerste blad overeenkomt met de hoek van de slijpsteen. Schuif het uiteinde van het mes in de richting van de centrale spil met vloeiende bewegingen tegen de slijpsteen totdat mes is scherp.
 4. 4
  Voer de slijpsteen langs de achterkant van het blad om eventuele bramen (onregelmatige randen uitsteken van de bladen) te verwijderen.
 1. 1
  Herhaal stap 3-4 bij de andere blade.

Tips

 • Gebruik een slijpsteen als u nodig hebt om hoogwaardige scharen slijpen, of gebruik het gemakkelijker methoden voor lagere kwaliteit schaar.

Dingen die je nodig hebt

 • Dull schaar
 • Harde cilinder
 • Slijpsteen
 • Aluminiumfolie
 • Schuurpapier