Wki

Hoe te sanitair problemen oplossen

Dit artikel zou moeten helpen een doe-het-zelver vinden van de oorzaak van de gewone problemen met sanitair in de woning. Lage waterdruk, overmatig watergebruik, langzaam afvoeren, geluiden of andere problemen hebben betrekking op specifieke onderdelen van uw sanitair systeem. De volgende stappen kunnen helpen om de bron van een sanitair probleem te lokaliseren en beschrijven een aantal van de meest eenvoudige reparaties voor elk type probleem.

Stappen

Hoe te sanitair problemen oplossen. Luister voor druipen geluiden.
Hoe te sanitair problemen oplossen. Luister voor druipen geluiden.

Hoog waterverbruik (of waterrekening)

 1. 1
  Luister voor druipen geluiden. Zo simpel als deze stap mag lijken, kan het hoofd worden gezien in een drukke, lawaaierige huis. Ook al is een druppelende kraan kan niet schijnen om een ​​aanzienlijke hoeveelheid water te verspillen, in de loop van de dag, elke individuele druppel telt op tot duizenden en duizenden druppels, of liters en liters water. Kies een moment dat er weinig of geen activiteit, zoals in de vroege ochtend of laat in de nacht, wanneer het huis is zeer rustig.
 2. 2
  Kijk voor het bewijs van een lek langs de bodemplaat van de muren in de buurt van de locatie van uw sanitaire voorzieningen. Leidingen die water bevatten, onder druk kan worden aangetast, losse armaturen te ontwikkelen, of barsten als gevolg van het bevriezen, waardoor een continue verlies van water tot gerepareerd. Meeldauw of schimmel, verduisterd oppervlakken, of zelfs plassen water kunnen optreden hieronder lekken. Als het probleem in de spouw, kan het noodzakelijk zijn de panelen, pleisterwerk of wandplaat te corrigeren verwijderen.
  • Leidingen kunnen ook zweet als koud water door ze in warmere interieur luchtruim in het huis, en dit water condensatie op het oppervlak van de leidingen kan lekken, waardoor vochtproblemen te verschijnen waar er geen lek bestaat.
 3. 3
  Kijk onder wastafels en spoelbakken voor infusen of soortgelijk bewijsmateriaal opgemerkt in de vorige stap. Gebruik een zaklamp om het pad van de blootgestelde leidingen te volgen, op zoek naar druppeltjes water die zich ophopen op het onderste gedeelte voordat afhaken, en ren je vingertoppen langs deze leidingen te voelen voor nattigheid.
 4. 4
  Luisteren naar geluiden uit uw commodes / badkamers, om te bepalen of ze nog actief zijn op ongebruikelijke tijdstippen, wanneer niemand ze onlangs heeft gespoeld. Wanneer er een zeehond lek in het toilet (toilet), zal de tank langzaam uitlekken over een periode van tijd, totdat het waterpeil zakt voldoende voor de vlotter te openen en vullen het. Steken drukspoelers en lekkende afdichtingen in de toiletten kan veel water verspillen, omdat, zoals druipend kranen, de stroming, hoewel misschien erg klein, is continu.
  • Controleer de levering kleppen op toiletten en commodes als ze lekken. De verpakking, vangt de klepsteel een typische stop (waterklep) afdichtingen wanneer samengedrukt net genoeg om "uit te pakken" lekbanen, maar niet zo vast dat de hendel moeilijk. Draai de pakkingmoer (bovenste moer rond de stengel) iets naar rechts draaien (mag niet meer dan 1/8 slag of zo nodig) en zien of dit stopt het lek rond de steel. # * Toevoerventielen zijn bedoeld om volledig geopend of geheel gesloten. Draai de kraan uit door de hendel naar rechts totdat hij stopt; Open de klep door de hendel tegen de klok in (linksom) tot aan de aanslag. Soms zal een zeer klein lek van een steel stoppen als de klep gedeeltelijk geopend en is ofwel volledig gesloten en volledig geopend.
  • Zie ook Hoe kan ik een lopende wc repareren en Hoe maak je een langzame wc repareren.
 5. 5
  Controleer uw watermeter. Gemeentelijke water-systemen maken gebruik van een meter om de hoeveelheid water te meten, en door het uitschakelen van alle kranen en apparaten die water verbruiken, zal de stroom naar uw huis te staken. Zoek uw watermeter, lees de hoeveelheid weergegeven, noteer het, wacht dan een uur of twee, en herlezen om te zien of het water is gegaan door het toen niemand werd gebruikt in uw huis. Zeer kleine lekkages niet de meter bewegen over een korte tijdsperiode, zodat deze zal moeilijker te detecteren met deze methode.

Drain / afval problemen

 1. 1
  Identificeer het probleem dat zich voordoet met de afvoeren, in het bijzonder de afzonderlijke afvoerleidingen die niet correct functioneren. Enkele typische problemen zijn de volgende:
  • Langzaam gootsteen of bad afvoeren.
  • Water een back-up in het bad, douche of wastafel.
  • Natte gebieden in muren of over vloeren in de kamers naast muren met afvoerpijpen.
  • Natte gebieden in het grasveld in de buurt afvoerleiding.
  • Ongebruikelijke gorgelend of borrelende geluiden wanneer water wordt aftappen.
 2. 2
  Probeer in de mate van uw 'trage afvoer' probleem vast te stellen. Als het is geïsoleerd om slechts een gootsteen of ander armatuur, is het waarschijnlijk gelokaliseerd aan de individuele pijp die dat armatuur wordt aangesloten op de hoofdleiding. Met andere woorden, als alleen het aanrecht riool langzaam, het probleem is in de gootsteen val of afvoer lijn die aansluit op de grotere buizen die bovendien voert water uit andere putten, de commode en het bad.
 3. 3
  Bepaal de route het afvalwater neemt naar de belangrijkste regenpijp te bereiken. Vele malen, zijn de afzonderlijke afvoerleidingen gelegd hoewel de spouwmuur, tussendeur naar andere leidingen, die vervolgens gaan onder de vloer en verlaat het huis om de septische systeem of de riolering laten afvloeien bedoeld.
 4. 4
  Spoel de afvoer die niet werkt zoals het hoort met zeer heet water. Voor een badkamer of keuken zinken, kan dit worden gedaan door het stoppen van de afvoer en het vullen van de spoelbak met warm water uit de kraan. Unstop de stekker, en het water zal afwateren in het materiaal dat wordt verstopping van de leidingen, en het het materiaal is een residu van vet of greaselike afval, kan het warme water het ontbinden voldoende om genoeg van het spoelen van de leidingen van uw flow herstellen.
  • Gebruik indien nodig een drain reiniging product met chemische stoffen te verjagen of ontbinding van het materiaal dat wordt veroorzaakt door de staking. Drano of Liquid Plummer zijn voorbeelden van chemische producten die haar kan oplossen, zeepresten, vet, of andere materialen die een afvoerleiding kan verstoppen.
  • Wees voorzichtig als u ervoor kiest om een loodgieter slang te gebruiken om een verstopte afvoer te openen. Deze kunnen zeer rommelig, en kan het materiaal dat wordt verstopping van de leidingen, waardoor het nog moeilijker te verwijderen, indien de juiste techniek niet gebruikt comprimeren.
  • Zie ook Hoe kan ik een toilet en ontstoppen Hoe maak je een bad afvoer ontstoppen en Hoe maak je een gootsteen ontstoppen.

Tips

 • Kijk naar uw huis sanitair systeem in een analytische manier. Normale huizen hebben twee aparte sanitaire systemen, men is het aanbod, dat drinkwater levert aan armaturen in de keuken, badkamer en wasplaats, de andere is de afvoer / afval, die na het beoogde gebruik van het water verwijdert, samen met het afval te kunnen bevatten.
 • Isolerende blootgesteld waterleidingen zal helpen hen te beschermen tegen bevriezing, wat kan leiden tot buizen te barsten, want water zet uit als het bevriest, zet enorme druk op leidingen.
 • Isolerende warmwaterleidingen zal de energie die wordt gebruikt om u te voorzien van warm water aan uw gootsteen of bad te verminderen, met name in een situatie waarin een lange run van de pijp is nodig om het te leveren.
 • Leer de locatie van uw watertoevoer afsluit, en ook individuele kleppen aanbod, zodat lekken tijdelijk kan worden gestopt wanneer ze ontdekt worden, en het systeem kan worden afgesloten om reparaties uit te voeren. Commodes, ijdelheden, en spoelbakken hebben meestal een afsluiter voor elke aanvoerleiding, en deze bevinden zich normaal gesproken op het aangrenzende muur onder de armatuur.

Waarschuwingen

 • Heb een reparatie niet proberen als je niet vertrouwen in uw vermogen. Solderen leidingen, vervangen van kleppen, en veranderende kraan stoelen kan beter links om geschoolde mensen met de juiste gereedschappen.
 • Onderwezen te worden over de aard van de gebruikte buis in uw huis. Oudere koperen buizen werden samengevoegd met lood soldeer, en de lead kunnen uitlogen van de gewrichten en je blootstellen aan vergiftiging leiden wanneer u het water te drinken.
 • Lees instructies op het etiket zorgvuldig als je een chemische afvoer te gebruiken reinigingsmiddel voor het reinigen van verstopte of langzaam-drainerende buizen.
 • Wanneer er roestige pijpen te repareren ervoor te zorgen dat je niet dwingen hen te veel. Het kan het probleem erger maken.