Wki

Hoe te pruimenbomen snoeien


Snoeien pruimenbomen is niet een taak als ze niet echt veel snoeien eenmaal tot stand nodig. Dit artikel geeft een kort overzicht over wat te doen.

Stappen

Hoe te pruimenbomen snoeien. Snoei jonge pruimenbomen om een goede groei en een geschikte vorm te moedigen.
Hoe te pruimenbomen snoeien. Snoei jonge pruimenbomen om een goede groei en een geschikte vorm te moedigen.
 1. 1
  Snoei jonge pruimenbomen om een goede groei en een geschikte vorm te moedigen. Wanneer u voor het eerst plant een pruimenboom, is het belangrijk om de groei te richten en een vaas vorm, het houden van het centrum geopend te laten in het licht.
 2. 2
  Snoei de boom tot 5-9 goed gespreid zijtakken weg van het centrum van de boom. Takken komende uit de zijkant van de shoot staan ​​bekend als laterals en moet worden overgelaten als ze produceren de sporen voor de fruitteelt. Dit zal helpen om een ​​solide basis voor toekomstige groei vast te stellen. Snijd elk van de hoofdtakken terug met ongeveer een derde, de snede moet net boven de slapende shoot gemaakt worden.
 3. 3
  Merk op dat het schieten aan het uiteinde van de punt wordt een terminal en zal nooit vrucht, kan worden teruggebracht tot 5-6 knoppen. Streven naar sterke zijtakken hebben met veel sporen.
 4. 4
  In zijn tweede seizoen, bezuinigen nieuwe groei halverwege op de 5-9 zijtakken. Op deze bijkantoren niet vereist als onderdeel van de stichting, snijd elk terug naar 4 knoppen.
 5. 5
  Verkorten gesnoeid scheuten na het oogsten van de vruchten in de late zomer. Dit zal het nieuwe seizoen van de groei te stimuleren.
 6. 6
  Blijven kijken na de pruimenboom door het verwijderen van zieke of dode hout over zijn leven. Het is ook nuttig om alle takken die niet produceren pruimen te verwijderen. U kunt terug elke keer op een geschikte bud.

Tips

 • Gebruik snoeien verf op losse takken om ziekten te voorkomen.
 • Als je snoeien tijdens vochtig weer, de pruimenboom is het risico van zilveren blad ziekte.
 • De beste tijd om te pruimen snoeien is het vroege voorjaar of de vroege zomer tijdens een droge dag. Snoei nooit in de winter (tot bladzilver ziekte te voorkomen).
 • Als je een fan-getrainde pruim, zal je nodig hebt om vorm te geven als je knippen. Bezuinigen nieuwe scheuten tot 6 blaadjes.

Waarschuwingen

 • Vermijd midden van de zomer snoeien of je zou kunnen vinden van de pruimenboom zet al zijn energie in een verbluffend gebladerte groei in plaats van aan vruchtlichamen.
 • Gooi alle stekken om de overdracht van ziekten te voorkomen.
 • Snoei nooit in de winter, de koude en / of vochtig weer verhoogt de kans op zilveren blad ziekte.

Dingen die je nodig hebt

 • Snoeien apparatuur
 • Tuinhandschoenen
 • Geschikte methoden ter beschikking voor gesneden stukken