Wki

Hoe te pitcher planten groeien

Werper planten zijn vleesetende planten in staat om hun tube-vormige bladeren gebruiken om insecten te vangen en te verteren. De insecten worden aangetrokken door een zoete nectar en visuele kunstaas. De binnenkant van de buis is vaak te glad voor de insecten te klimmen. Wanneer de insecten vallen in de groep van water op de binnenkant, de insecten verteerd door enzymen of bacteriën. De reden dat deze planten gevormd deze manier van zoeken naar voeding is omdat hun moedertaal bodems ontbreken mineralen of zijn erg zuur, en deze methode kan de planten te compenseren door het verkrijgen van voedingsstoffen uit insecten. Het is mogelijk om deze fascinerende planten groeien in huis, volg de stappen.

Stappen

Hoe te pitcher planten groeien. Onderzoek de behoeften van iedere soort.
Hoe te pitcher planten groeien. Onderzoek de behoeften van iedere soort.
 1. 1
  Onderzoek de behoeften van iedere soort. Vleesetende pitcher planten kan worden gevonden over de hele wereld, dus de eisen om ze te laten groeien afhankelijk van de regio waar ze afkomstig zijn. Lees een paar kwaliteit boeken over het onderwerp te geven u een gedegen kennis van de planten en hun behoeften. Een kort overzicht van de verschillende types van pitcher planten volgt:
  • Nepenthes, tropische pitcher planten, aap kopjes - Er zijn ongeveer 120 soorten in het geslacht Nepenthes en ze groeien in de Oude Wereld tropen (meestal in de Maleise archipel). De meeste van deze soorten zal vergen, veel water, en matige tot hoge lichtniveaus (vergelijkbaar met orchideeën). Deze zijn niet ideaal "beginner" planten.
  • Sarraceniaceae - Deze familie van pitcher planten groeien in de Nieuwe Wereld en kan worden opgesplitst in drie genera (groepen van soorten):
   • Sarracenia - Al deze soorten groeien in Noord-Europa. Ze vereisen vereisen een aparte zomer en winter, sterk, direct zonlicht, en veel water.
   • Darlingtonia - Deze soorten zijn beperkt tot Oregon en noordelijk Californië en zijn moeilijk te kweken. De wortels moeten koeler dan de rest van de plant te worden gehouden, omdat ze groeien in omgevingen met koud stromend water.
   • Heliamphora - Al deze soorten zijn inheems in Zuid-Europa. Ze zijn ook moeilijk te kweken.
  • Cephalotus - Er is maar een soort in dit genus (Cephalotus follicularis) en het kan worden geteeld als elke subtropische plant.
  • Bromeliaceae - Dit is dezelfde familie die ananas bevat. Een of twee soorten in deze familie worden verondersteld te zijn vleesetende. Ze vormen geen van de karakteristieke werper vorm.
 2. 2
  Krijgen de planten. Als je eenmaal hebt besloten welke soorten je bent best bereid om te groeien, te beginnen op zoek naar een bron. Uw beste inzet is om een ​​gerenommeerde kas vinden en kopen van een gezonde pitcher plant vanaf daar. Vraag de assistenten voor extra tips op de groei die bepaalde soort.
  • Het is ook mogelijk om waterkruikinstallaties online bestellen, waarna ze beschadigd kunnen worden en sterven tijdens het transport.
  • Hoewel het mogelijk is om pitcher planten te kweken uit zaad of stekken, is dit niet aan te raden voor beginners.
 3. 3
  Zet de plant op een zonnige locatie die minstens zes uur direct zonlicht. Ideale temperaturen liggen tussen 60 º F tot 85 º F (15,5 º C tot 29,6 º C). De prachtige kleuren van de werper plant zal veel intenser zijn als de plant op zijn minst een paar uur van heldere, volle zon elke dag ontvangt, maar zal ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. De meeste mensen groeien pitcher planten in een kas of in een terrarium. U kunt een goedkope versie met een schotel en een fles soda te maken; afgesneden kop van de bovenkant van de fles en plaats over de plant op een schotel. De tuin zal alleen geschikt zijn wanneer zij een replica van de exacte omgeving waar pitcher planten groeien natuurlijk.
  • Onvoldoende verlichting is een veel voorkomende oorzaak van het doden van pitcher planten in de bodem milieu. Als u niet beschikt over een serre of vochtige, zonnige ruimte voor de planten, overweeg dan het gebruik kunstlicht. Verlichten met een aantal koele of warme witte lampen geplaatst 12 "(30 cm) van de plant zal helpen.
  • Plaats alleen hardier pitcher planten in de vensterbank, en zelfs dan alleen als u voldoende zon en vochtigheid. De badkamers zijn heerlijk vochtig, de ramen zijn meestal te donker om de hoeveelheid licht die door de werper plant bieden. Hardier pitcher planten zijn zonnedauw, bladderworts en butterworts. Een Venus vliegenval zal waarschijnlijk niet leuk zijn gelegen op een vensterbank.
  • Airco maakt de kamer te droog voor pitcher planten.
 4. 4
  Na situering van de plant adequaat, vul de bekers ongeveer 1/2- 3/4 inch (0,2 cm 1 tot 1,9 cm) vol met water aan de binnenkant vochtig te houden. Tijdens reizen, de vloeistof al aanwezig in de kopjes soms valt uit, en als de koppen uitdrogen, kan de plant sterft.
 5. 5
  Zorg voor een goede drainage bodem. Een goede bodem is een samengesteld uit een een op een mengsel van veenmos en perliet of combineren Sphagnum mos, houtskool en orchidee schors. De grondsoort en de ratio's, moet echter worden zeer zorgvuldig onderzocht voor het type van de pitcher plant die je hebt. Als uw pitcher plant houdt niet van de grond, het zal niet gedijen en zullen sterven. Gebruik geen potgrond of kunstmest - pitcher planten zijn klaar voor arme grond en rijke bodem zal een overbelasting zijn.
 6. 6
  Houd de grond erg nat tijdens het groeiseizoen, van mei tot oktober. Een uitgelekt pot moeten zitten in 1 inch (2,5 cm) van stilstaand water. Laat de planten volledig uitdrogen. Zorg ervoor dat het water je gebruikt is ofwel regenwater of gedistilleerd, met lage niveaus van zouten. Beluchten van het water voor het besproeien van de plant kan helpen de plant te laten groeien. Om het water te beluchten, vult een container half vol met water, sluit deze af, en schud krachtig.
 7. 7
  Houd het leefgebied vochtig. Pitcher planten kunnen een lage luchtvochtigheid tolereren, maar ze meestal stoppen met het maken werpers als de luchtvochtigheid is ontoereikend. Ongeveer 35 procent luchtvochtigheid is prima voor de planten. Kassen en terrariums kan zorgen voor de benodigde vochtigheid, maar zorg ervoor dat de juiste ventilatie te bieden, zodat de lucht niet oververhit of stagneert.
 8. 8
  Voeden de plant. Als de werper planten ergens groeien zonder toegang tot insecten voor een langere periode van tijd, dan kunt u een paar kleine insecten, zoals een vlieg, of een kakkerlak, toe te voegen aan een volwassen plant. Echter, dit is meestal niet noodzakelijk. Vele soorten profiteren van 1/8 theelepel Miracid meststof per liter water, maar deze oplossing mag alleen worden toegevoegd aan de kruiken tot ze 3/4 gevuld.
 9. 9
  Handhaaf de werper plant welzijn. Naast water, vocht en voeding, het houden van de werper plant in goede vorm vereist dat u ervoor dat zij over ruimte om te groeien en wordt beschermd:
  • Knip alle dode bladeren met een schaar bij de winter rustperiode begint. Hun slapende periode verschilt per soort, maar is normaal gesproken ongeveer 3-5 maanden in de winter. Gedurende deze tijd moet ze afkoelen en droger dan normaal worden bewaard.
  • Bescherm outdoor pitcher planten. Laat geen ontwikkeling werpers in de pot of verstrekken dikke mulch van bladeren en dek af met plastic of een container in stoerheidsstreken zes tot acht tijdens de wintermaanden, wanneer buiten gelaten.
  • Verdeel en de plant als de werper komt uit kiemrust voordat de snelle groei van nieuwe planten en begint de cyclus opnieuw op. Pitcher planten kunnen leven voor meerdere jaren als u hem goed.

Tips

 • Bekerplanten, zoals de Nepenthes of aap kopjes hebben een kas om goed te groeien. Een kas die met succes groeit orchideeën produceert de juiste omgeving voor de Nepenthes.
 • Bij de teelt van binnen plaats de plant in een venster zuidelijke blootstelling of bieden 12 tot 14 uur van kunstlicht.
 • Koop alleen kwekerij-geteelde planten voor de beste resultaten. Contact op met uw plaatselijke kwekerij voor beschikbaarheid of bestel online via vleesetende plant leveranciers.
 • Pitcher planten kunnen worden verdeeld en verpot als de plant komt uit slaaptoestand, maar dit moet worden gedaan voor krachtige nieuwe groei begint.
 • Verplaats de plant naar de kelder of een andere koele plaats tijdens de maanden van kiemrust in ijskoude gebieden en houdt de grond vochtig. Beste temperaturen variëren rond de 40 graden in deze periode van drie tot vier maanden.

Waarschuwingen

 • Waterkruikinstallaties bereik in hoogte van 4 "(10 cm) lang (papegaai pitcher plant) tot meer dan 3" (1 m) hoog (geel pitcher plant). Wees voorzichtig om een ​​ras dat past bij uw behoeften te kiezen.
 • Gebruik geen potgrond tuinaarde - het zal de plant te doden.
 • Laat nooit de bodem van de werper plant uitdrogen, zelfs tijdens kiemrust te houden water in de afvoer schotel.
 • Ingemaakte pitcher planten kan buiten worden geteeld tijdens het groeiseizoen. Ze gaan slapende in de winter. Bekerplanten kan niet vriestemperaturen nemen. Noord-Europese pitcher planten kunnen buiten op basis van de groei USDA zone worden gelaten.
 • Bemesten nooit een pitcher plant, de plant krijgt zijn voedingsstoffen uit de bugs het vangt. Als het voeden elke insecten, houd dit tot een minimum omdat er te veel insecten kunnen ertoe leiden dat de plant verwelken en sterven.
 • Alleen regenwater of gedistilleerd water moeten worden gebruikt voor het besproeien van vleesetende planten.

Dingen die je nodig hebt

 • Een kwekerij - grown pitcher plant (bij voorkeur maar zaden zullen ook doen)
 • Een tuin
 • Een kas (optioneel)
 • Een mooie zonnige plek (optioneel)