Wki

Hoe te piepschuim hergebruiken

Styrofoam is giftig te vervaardigen en vormt op volume zoveel dertig procent stortplaatsen wereldwijd. Zonder de aanwezigheid van bepaalde oplosmiddelen, zal praktisch eeuwig zonder breken. Het vinden van manieren om piepschuim recyclen thuis, zonder te wachten op "de overheid" om te komen met een oplossing, is praktisch en eventueel noodzakelijk zijn voor de gezondheid van de biosfeer.

Stappen

Hoe te piepschuim hergebruiken. Heb piepschuim niet te kopen in de eerste plaats.
Hoe te piepschuim hergebruiken. Heb piepschuim niet te kopen in de eerste plaats.
 1. 1
  Heb piepschuim niet te kopen in de eerste plaats. Proberen om andere alternatieven die meer biologisch afbreekbaar gebruiken. Bijvoorbeeld, wanneer je eieren kunt kopen in een van beide karton of piepschuim, ervoor kiezen om de kartonnen-verpakte eieren te kopen.
 2. 2
  Wanneer u ontvangt piepschuim pellets in de vorm van de verpakking, hergebruiken ze in het volgende pakket wordt u uit te sturen. Op deze manier bent u niet het maken van meer vraag naar piepschuim producten. Als u geen gebruik verpakking binnenkort omhoog, neem uw piepschuim pinda's naar een nabijgelegen verpakking op te slaan en te doneren hen.
 3. 3
  Een van de beste toepassingen voor piepschuim pinda's of de grote stukken schuim waarin televisie wordt verpakt, is voor potplanten. De pinda's zijn eenvoudig. Tuimelen ze in een plantenbak en gebruiken in plaats van zware rotsen voor drainage. Ze werken perfect. Ook als u hebben enorme plantenbakken het maakt hen dat veel lichter. Als u niet pinda's hebben, net breken de gevormde verpakking schuim in je pot. Het is rommelig met kleine kraaltjes gaan los.
 4. 4
  Als bovenstaande tips uw piepschuim teruggooi niet zal blijven tot een absoluut minimum, zou je onderzoeken oplosmiddelen die gebruikt kunnen worden om veilig te breken uw piepschuim. Pure sinaasappelschil olie, d-limoneen, is bekend om te werken.
  • Giet biologisch afbreekbaar oplosmiddel in een grote container.
  • Voeg piepschuim aan de container. Het oplosmiddel zal langzaam afbreken van de piepschuim.
  • De resulterende vloeistof zal zeer kleverig en is perfect voor gebruik als een permanente lijm rond het huis.
 5. 5
  Houd onnodige piepschuim in een vuilniszak totdat deze vol is, neem het dan naar uw lokale zip & schip of gelijkaardige verschepende opslag. Zij zullen normaal accepteren gratis aanbiedingen van uw piepschuim en opnieuw te gebruiken voor het verpakken.

Tips

Waarschuwingen

 • Volg al deze stappen buiten en met veel frisse lucht. Mogelijk giftige stoffen en / of brandbare stoffen die vrijkomen zijn benzeen, styreen en ethyleen.
 • Niet het oplosmiddel of de oplossing te krijgen op je handen, gebruik handschoenen die niet zal scheuren en zijn volledig omsloten (geen gaten of doorlatend weefsel).
 • Terwijl steeds populairder als een natuurlijker alternatief voor andere oplosmiddelen, d-limoneen is nog steeds een beetje moeilijk te vinden in de Europa. Zie externe links hieronder voor wat hulp, of probeer online of in uw lokale hardware winkel zoeken.

Dingen die je nodig hebt

 • Plastic zakken om piepschuim pinda's te verzamelen voor het schenken
 • Solvent
 • Piepschuim bekers, verpakkingsmateriaal, borden, etc.
 • Penseel
 • Handschoenen
 • Halve liter tot 5 liter plastic container om de oplossing te houden