Wki

Hoe te pellen van een ui snel

Probeer deze methode om te snijden en schillen elk formaat in seconden!

Stappen

Hoe te pellen van een ui snel. Snij een verticaal in tweeën.
Hoe te pellen van een ui snel. Snij een verticaal in tweeën.
 1. 1
  Snij een verticaal in tweeën.
 2. 2
  Plaats de twee helften "gesneden kant naar beneden" op de snijplank.
 3. 3
  Knip onbruikbare gedeelten aan de bovenzijde en onderzijde van elke helft.
 4. 4
  Trek de bovenste laag van elke ui helft. Uw ui is nu volledig open!
 5. 5
  Spoel de ui helften onder koud water om alle schillen resten te verwijderen. Spoelen vermindert ook de hoeveelheid residu die uw ogen veroorzaakt om water bij de omgang met uien.
 6. 6
  Wanneer een gehalveerd, is het veel gemakkelijker om in dunne plakjes.
 7. 7
  Zet uw snijplank negentig graden na het snijden, en u kunt eenvoudig braad ui ook.

Tips

 • Als je een van de uiteinden bevestigd vanaf het begin, is het veel gemakkelijker om te dobbelen. Voor snijden echter het beste beide einden verwijderen. Vergeet niet om het einde te verwijderen wanneer u klaar bent met snijden.
 • Als u niet wilt ui gesneden in helften, maak een ondiepe snede van boven naar beneden, net genoeg om schuif de mespunt in en til de bovenste laag om afschilferen.
 • Als je draagt ​​een veiligheidsbril (gebruikt door zwemmers) je hoeft niet te huilen tijdens het snijden uien in stukken... het ziet er heel gek, maar het helpt!
 • U kunt ook kauwgom kauwen of zet een stuk brood in je mond, zodat het zichtbaar is huilen te voorkomen.
 • Als u vindt het effectiever om stukjes weefsel steken in beide neusgaten huilen bij het snijden van uien, in plaats van het dragen van een veiligheidsbril te voorkomen. Of u kunt uw adem in te houden.

Waarschuwingen

 • Was altijd groenten en fruit voordat je snijd ze te slepen wat er op de huid door het eten langs het mes verhinderen.
 • Gebruik altijd voorzichtig bij het gebruik om te voorkomen dat u zich snijdt.
 • Indien mogelijk, gebruik een aparte snijplank voor elk van de volgende: rauw vlees, gevogelte, gekookt voedsel, vis, groente en fruit, en zuivel, om kruisbesmetting (bijvoorbeeld vermijden, kunnen bacteriën gevonden in rauw vlees sappen besmetten groenten, als je dezelfde plaat te gebruiken). Na elk gebruik, scrub de snijplank met warm water en zeep.
 • Gebruik een niet-gekarteld mes: een gekarteld mes zal draaien in de ui als het snijdt, en het creëren van ongelijke plakken, en als je niet oppast, verwonden!
 • Het wassen van je handen, samen met de roestvrijstalen mes na het snijden van een ui (of knoflook) zal de geur van uw vingers te verwijderen.