Wki

Hoe te ontdoen van bakolie

Wat doe je na het koken met veel olie, zoals bij het frituren? Het gieten van de olie in de afvoer of wc zal veroorzaken klompen langs de lijn, letterlijk, omdat olie dikker als het afkoelt en niet met water mengen. Gieten het in de vuilnisbak kan heel de rotzooi te maken, als goed. In dit artikel zal een overzicht van een aantal betere opties.

Stappen

Hoe te ontdoen van bakolie. Laat de olie afkoelen.
Hoe te ontdoen van bakolie. Laat de olie afkoelen.
 1. 1
  Laat de olie afkoelen. Laat de olie / vet in welke kookpot totdat deze is afgekoeld (enkele uren, om 's nachts en daarbuiten).
 2. 2
  Bevriezen. Na het wat is afgekoeld, kan je giet het in een container en op de vriezer. Metalen soep blikjes of lege dozen sap zijn ideaal voor dit doel. Zodra het is solide, het is makkelijker om afval te verwijderen. Of als u nodig hebt om het te hergebruiken, gewoon laten ontdooien.
 3. 3
  Hergebruik van de olie om te koken, als je kunt. Olie kan worden gebruikt voor het bakken meerdere malen over, zolang je tussen toepassingen.
 4. 4
  Maak een lavalamp. Dit is een leuk project om te doen met kinderen!
 5. 5
  Bewaar wat voor wrijving op. Als je dat doet, zal sneeuw niet plakken aan de schoppen zo veel.
 6. 6
  Overweeg het maken van een olielamp. De video hieronder laat zien hoe.
 7. 7
  Gebruik het om biodiesel te maken. Biodiesel is een niet-giftig en biologisch afbreekbaar brandstof die kan de macht van uw auto motor en help het milieu op hetzelfde moment. Niet biodiesel jezelf nodig? Vang de olie op in de originele verpakking, adverteren in een online gratis advertentie (zoals Craigslist ) en iemand die biodiesel maakt zal komen ophalen.
 8. 8
  Gebruik de olie voor het scheren. Vermijd de chemicaliën in commerciële scheren crèmes en lotions die kunnen uitdrogen en irriteren je huid.
 9. 9
  Controleer of er een lokale recycling centrum dat de olie zal uit handen.
 10. 10
  Neem grote hoeveelheden naar een lokaal restaurant. Soms zijn ze olie / vet bakken hebben gebruikt dat je je olie kan gooien in, als je het netjes vraagt.
 11. 11
  Giet over gebruikte kattenbakvulling, na het veranderen van de pan. Nestje zal olie te absorberen, waardoor puinhoop.
 12. 12
  Meng het met oud brood, oude rijst of graan product en voer het aan uw varkens of kippen. Ze eten bijna alles. Als je geen dieren hebben, neem het mee naar een boer die je kent, of kijk voor iemand die scharreleieren verkoopt en tot zich nemen.
 13. 13
  Gebruik het om zeep te maken is het maar een soort olie. Zorg ervoor om "schoon" is door de invoering van de koele, gebruikte olie in een pan gevuld met water. Laat het water zachtjes koken (op medium tot laag vuur), en roer de olie en water elkaar zachtjes. Iets dat de olie vervuilt, zoals stukjes voedsel, dient uit te vallen van de olielaag en in het water lagen. Om de olie eruit te komen, laat de oplossing afkoelen, en indien nodig zijn, plaatst de hele zaak in een vriezer totdat de olielaag is solide. Blijven "schoon" is totdat er geen voedsel of andere verontreinigingen worden gezien.
 14. 14
  Als het weg te gooien is de enige optie, laat het afkoelen en zet kleine hoeveelheden in verzegelde containers in de prullenbak. Giet het in een container die u weg zou sowieso te gooien (bij voorkeur een dat kan niet). pindakaas potten zijn ideaal voor dit, omdat zij verzegelt u eenvoudig en hebben brede openingen. Doe de dop op, sluit deze zorgvuldig, en gooi het in de prullenbak.

Tips

 • Het toevoegen van olie om een ​​composthoop zal een negatief effect hebben op het composteringsproces hebben, tenzij het een zeer kleine hoeveelheid.
 • Wanneer de olie en vet verharden, kunt u het mengen met pindakaas en vogelzaden aan de vogels te voeren.