Wki

Hoe te olijven genezen

Genezen olijven zijn enkele van de meest heerlijke gerechten uit oude en moderne tijden. Zout en taart, ze kunnen worden genoten in bijna elk gerecht. Dat is, wanneer zij uitgehard. Niet uitgehard, olijven zijn zeer bitter en zuur smakende, niet prettig. Terwijl de meeste mensen gewoon kopen hun olijven uitgeharde, sommige mensen nog steeds hun eigen groeien. Van een voorraad uitgeharde olijven, natuurlijk er een vraag naar het vermogen olijven genezen. Hoewel het duurt een lange tijd, het genezen is eigenlijk heel simpel.

Ingrediënten

 • Olijven
 • Water
 • Zout
 • Gecertificeerde food-grade loog
 • Rode wijnazijn
 • Olijfolie

Stappen

Hoe te olijven genezen. Inspecteer de olijven.
Hoe te olijven genezen. Inspecteer de olijven.

Water uitharden: beste voor grotere groene olijven

 1. 1
  Inspecteer de olijven. Zorg ervoor dat ze zo zijn vrij van kneuzingen mogelijk, en dat niets heeft gegeten uit hen. Als u chemicaliën op uw olijfbomen te gebruiken, ze voorzichtig te wassen voordat u begint.
 2. 2
  Breek de vrucht. U kunt dit doen met een houten hamer of, meer algemeen, een deegroller. Net smack de kleine dingen, wees niet bang, maar, natuurlijk, je wilt de olijven te houden als geheel mogelijk. U wilt dat het vlees gescheurd, wil je niet het te krijgen gestampt of te rippen in verschillende stukken, of voor de put te raken beschadigd.
 3. 3
  Leg de olijven in koud water. Volledig betrekking op alle van de olijven, zorg ervoor dat niemand zijn ronddwalen. Dit kan in een pan. Het kan nodig zijn om ze te verzwaren met iets. Minstens een keer per dag, veranderen van het water met vers, koud water. Zorg ervoor dat u niet vergeet, anders bacteriën kunnen zich ophopen in het water.
 4. 4
  Wachten. Dit zal het moeilijkste deel van het uithardingsproces te zijn. Voor ongeveer een maand, schakel uit het water per dag, en niet de olijven meer aanraken. Na de eerste week van het proces te wachten, zult u waarschijnlijk willen een smaak. De bitterheid kon al worden gegaan door deze keer, maar het is onwaarschijnlijk. Wacht gewoon even tot de olijven niet smaken bitter langer.

Brine uitharding: het beste voor rode of zwarte olijven

 1. 1
  Snijd de olijven. Maak een verticale snede onderaan de olijf met een scherp, zorg ervoor niet naar de pit te snijden.
 2. 2
  Leg de olijven in een pekel. Pekel is gemaakt van zout en water. Een vierde van een kopje zout tot een kwart van het water is prima, maar het is afhankelijk van wie je het vraagt. Zorg ervoor dat de pan ze in diep genoeg is, zodat er geen olijven worden ronddwalen.
 3. 3
  Dek de pan.
 4. 4
  Wachten. Nogmaals, dit zal het moeilijkste onderdeel van het genezen proces. Deze keer, echter, alleen de pan schudden dagelijks. Veranderen niet uit de pekel die vaak, een keer per week is prima. Dit kan tot zes weken of meer, afhankelijk van wat voor soort olijfolie die u gebruikt; ergens rond de drie weken is een goed moment om te beginnen met het proeven van de olijven voor bitterheid.
 5. 5
  Jar de olijven. Zodra ze smaken goed, verwijder de olijven uit de oude pekel. Maak een nieuwe partij van pekel, en vul potten met het. Doe de olijven in de potten, en vul de potten met vier eetlepels rode wijnazijn, en een eetlepel of zo van olijfolie. Zij moet houden voor een zeer lange tijd als behoorlijk opgeslagen.

Droogzouten: het beste voor de missie, kalamata, Ascolano, of kleiner olijven met volledig rijp fruit

 1. 1
  Zoek een houten fruit krat, of de nieuwere piepschuim druif krat. Zorg ervoor dat als je het piepschuim druif kratten die de kratten hebben riolering en luchtsleuven Deze kisten moet ongeveer zes centimeter diep gebruiken. De houten kratten meestal met slechts twee latten aan weerszijden, met een tussenruimte van ongeveer een centimeter tussen de latten. Welk type krat gebruikt, lijn de hele kist met jute, waaronder de zijkanten, en nieten / nagel / overstag naar de top. Als alternatief kunt u de kist lijn met kaasdoek, oude lakens of servetten, zolang er genoeg stof het zout bevatte te houden en alle vloeistoffen die kan lekken uit de krat te absorberen. Plaats de kist naar buiten, bij voorkeur op cement dat je niet veel schelen. Bereid een tweede kist identiek aan deze.
 2. 2
  Was de olijven. Eenvoudig genoeg, maar een lichte wassing om iets dat aan de vrucht zou hebben geplakt te verwijderen. Leg ze te drogen.
 3. 3
  Weeg de olijven (optioneel). Voor elke twee kilo olijven die je hebt, zul je een pond zout nodig (zorg ervoor dat het zout is niet gejodeerd, en dat het een fijne korrel zout - zeezout is groot). Uiteraard, dat zal veel zout waarschijnlijk. Meng de twee samen, en dumpen het mengsel in uw fruit krat. Afwisselend zet een zoutlaag in de kist die door een laag van olijven en bedekt met een zoutlaag - herhalen tot alle olijven vallen.
 4. 4
  Wacht een week.
 5. 5
  Dump de inhoud van de krat in de tweede kist. Schud goed en giet terug in de originele doos. Dit moet zorgen voor een gelijkmatige coating van zout, en u toestaan ​​om beschadigde of rotte olijven zien. Verwijder deze, zullen ze niet goed zijn om later te eten. Elke olijven met witte ronde vlekken (waarschijnlijk een schimmel) moeten worden verwijderd. De schimmel begint vaak aan de steel einde van de olijf. Controleer de olijven om ervoor te zorgen dat ze beginnen te gelijkmatig te genezen. Als een olijf gebieden en mollige gebieden is verschrompeld, wilt u misschien de olijf voorafgaand temperen tot ompakken in zout - dit zal de mollige gebied om te beginnen verschrompeling moedigen.
 6. 6
  Herhaal dit om de drie dagen tot een week. De olijven duurt ongeveer een maand tot zes weken te worden uitgehard afhankelijk van de grootte van de olijfolie. Wanneer genezen, zullen ze verschrompeld en kleiner, niet net als de Jarred olijven die u koopt bij de supermarkt.
 7. 7
  Zeef het mengsel. Je kunt gewoon kiezen de olijven uit het zout, af te vegen voordat je ze eet. Anders krijg een vergiet te ziften uit het zout.
 8. 8
  Kook wat water.
 9. 9
  Dunk de gespannen olijven in het water voor een paar seconden (maximaal 30 seconden -. Deze smelt de natuurlijke wasachtige bekleding op de olijven en zeehonden de vrucht)
 10. 10
  Droog de ​​olijven overnight (op papier handdoeken of servetten). Zet ze buiten het bereik van dieren of kleine kinderen, hoewel, een maand werk kan verloren gaan als een inactieve bult stuurt ze verstrooiing.
 11. 11
  Voeg zout (optionele stap). Ongeveer een pond zout voor elke tien kilo olijven zou fijn moeten zijn. Dit is de laatste stap, nu alles wat je hoeft te doen is slaan de olijven op een koele, droge plaats. Ze moeten duren ongeveer een maand op deze manier-zet ze in de koelkast als je ze wilt gebruiken voor langer dan dat. U kunt ook de olijven mengen met extra vergine olijfolie en kruid naar smaak. Koel de olijven. Droog (zout) genezen olijven zijn geweldig voor tapenades!

Uitharding: het beste voor grote olijven, zoals sevillano

 1. 1
  Tref voorzorgsmaatregelen bij het ​​werken met loog. kan brandwonden veroorzaken. Draag chemicaliënbestendige handschoenen en een veiligheidsbril wanneer u werkt met loog, en geen gebruik maken van een olijf vat uit kunststof (Nalgene kuipen zijn aanvaardbaar) of iets van metaal (zelfs deksels - de loog lost metalen, vooral aluminium en dit beïnvloedt de smaak van de olijven en giftig zijn). Zie Tips en waarschuwingen.
 2. 2
  Dompel schoongemaakt olijven in een oplossing van food-grade loog (2 eetlepels vlok loog in 1 qt water) gedurende 12 uur. Laat de grootste olijven buurt van de top, zodat u ze later gemakkelijk toegang.
 3. 3
  Vervang de loog oplossing en herhaal. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zwakkere loog oplossing gebruiken voor de tweede onderdompeling.
 4. 4
  Controleer voor loog penetratie. Terwijl het dragen van chemisch bestendige handschoenen, kies een paar van de grootste olijven. Als ze zijn makkelijk te snijden naar de pit, met zachte, geelgroene vruchtvlees, de olijven zijn klaar.
 5. 5
  Week de olijven in water voor 3 dagen. Verander het water minstens 4 keer per dag.
 6. 6
  Smaaktest op de vierde dag. Als het zoet en vet, zonder bitterheid, gaat u verder met de volgende stap.
 7. 7
  Onderdompelen in een lichte pekel voor een week. Een goede oplossing hiervoor is 6 eetl. zout in een liter water.

Tips

 • Voor pekel, moet het mengsel over rechts zijn als je een rauw ei in de schaal kan plaatsen in de pekel en het zal drijven.
 • Verschrompelde olijven zullen sommige molligheid herwinnen indien gemarineerd in voor een paar dagen.
 • De pekel oplossing kan worden verzadigd door het koken van het water en zout mengsel en laten afkoelen voordat u de olijven.
 • Zorg ervoor dat u alleen food-grade loog gebruiken om olijven te genezen. Gebruik nooit drain openers of ovenreinigingsmiddelen olijven (als bron van loog, dat is) te genezen.
 • Loog brandwonden moeten worden behandeld door ze onder vers leidingwater gedurende 15 minuten en daarna een arts te raadplegen. Probeer nooit om geneutraliseerd een loog brandwond met citroensap of azijn, mengen zuren en basen kan gevaarlijk zijn.

Waarschuwingen

 • Gebruik niet de loog genezen methode als kinderen ergens zou kunnen komen in de buurt van de olijven of de oplossing.
 • Schuim kan op het oppervlak van de zoutoplossing te vormen. Het is niet schadelijk zolang de olijven volledig ondergedompeld, maar moeten worden verwijderd uitmaakt.
 • Smaken niet de olijven terwijl ze weken in loog, wachten tot de periode van 3 dagen met water is up alvorens te testen.

Dingen die je nodig hebt

 • Chemicaliënbestendige handschoenen
 • Veiligheidsbril
 • Twee houten of piepschuim kratten
 • Untorn jute, kaasdoek, lakens, of stoffen servetten