Wki

Hoe te olifantsoor planten groeien

Groeiende opzichtig, tropische "Elephant Ear" (Colocasia) planten is mogelijk, zelfs bij koud weer zones. Deze planten maken een grote vertoning als achtergrond of een middelpunt van de belangstelling in elke tuin. Als een gemiddelde temperatuur onder ongeveer 40-45 º F (ongeveer 4-7 º C) voor een langere periode van tijd, het wortelstelsel - knol (s) - moeten worden opgegraven en opgeslagen in een koele, droge plaats tot herplant de volgende warme seizoen.

Stappen

Hoe te olifantsoor planten groeien. Voor het planten van de olifant oor knol, wachten tot het gevaar van vorst voorbij is en de temperatuur gemiddeld 45 º F (7 º C) of meer.
Hoe te olifantsoor planten groeien. Voor het planten van de olifant oor knol, wachten tot het gevaar van vorst voorbij is en de temperatuur gemiddeld 45 º F (7 º C) of meer.
 1. 1
  Voor het planten van de olifant oor knol, wachten tot het gevaar van vorst voorbij is en de temperatuur gemiddeld 45 º F (7 º C) of meer.
 2. 2
  De volwassen olifant oor plant zal minstens 3 voet (1 meter) van de ruimte nodig heeft, op een absoluut minimum, voor een goede groei en tonen in een relatief schaduwrijke omgeving. Een echt gezonde plant kan nodig zijn maar liefst 5 feet (1-2 meter) van de ruimte.
 3. 3
  Graaf een gat, (indien mogelijk, in rijke organische bodem) ongeveer 3-4 keer de grootte van de knol.
 4. 4
 5. 5
  Lay (plant) de knol met zijn top up - In geval van twijfel, de fabriek van de knol opzij en laat de natuur het uit!
 6. 6
  Bedek de knol met aarde en water diep. Na het water geven, ongeveer 1 "tot 2" (2,5 cm - 5 cm) van de bodem moet betrekking hebben op de knol.
 7. 7
  Markeer de plek waar de knol wordt geplant.
 8. 8
  Wacht 1 tot 3 weken - Misschien meer (afhankelijk van de lucht-en bodemtemperatuur) voor het eerst de groei te laten zien.
 9. 9
  Olifant oor planten presteren redelijk goed in de gemiddelde bodem. Periodieke bevruchting (elke 2 tot 4 weken) met een gemeenschappelijke plantenvoeding zal hen helpen hun best doen.
 10. 10
  Goede drainage is een groot pluspunt, maar de plant mag niet worden overgelaten aan droog gaan voor langere tijd. Wanneer dit gebeurt, zal de hangende bladeren vroeg genoeg waarschuwen voor de plant om mooi te herstellen als gedrenkt binnen een dag te geven.
 11. 11
  Eventuele bladeren bruin aan de randen, maar weggesneden en de nieuwe zal zeker groeien.
 12. 12
  De fabriek zal beginnen met moeilijkheden wanneer de temperatuur onder 50 º F (9-10 º C) of zo voor meer dan een paar dagen. Voordat vriestemperaturen over te nemen, zal de knol (wortelstelsel) moeten worden opgegraven.
 13. 13
  Een gezonde plant zal meerdere nieuwe knollen hebben ontwikkeld tijdens het groeiseizoen. Het beste is om deze intact te laten tijdens de opslag. Scheiding zal aanzienlijke schade niet doen hoor.
 14. 14
  Trim de meeste van de groene vegetatie (boven de groei) van de bovenkant van de knollen: laat niet meer dan de helft tot 1 centimeter van groene groei op de knol. Laat de vers geknipt knollen zitten in de open lucht, zodat ze zichtbaar kunnen uitdrogen voordat definitieve opslag - misschien een paar dagen op de meeste zullen doen. Uitdroging zal de kans op schimmel te minimaliseren, en bacteriën te ontwikkelen.
 15. 15
  . Bewaar de knol tijdens de koudere, Weet wintermaanden op een koele, droge plaats (45-55 º f wenselijk is) niet op in een plastic zak: een gewone papieren zak met veel gaten voor ventilatie zal mooi doen, net als de opslag in veenmos of tuin vermiculiet.
 16. 16
  Wanneer het warme seizoen komt weer rond, scheid de knollen als nodig, planten opnieuw en geniet!

Waarschuwingen

 • De bladeren zijn giftig voor kinderen en dieren. als ze worden ingeslikt kunnen veroorzaken hevige pijn en zwelling van de mond, tong en keel, zelfs het blokkeren van de luchtwegen veroorzaken van de dood. Als vergiftiging optreedt, bel ambulance.