Wki

Hoe te nagemaakte producten te spotten

Een paar jaar geleden als u een verslag over namaakgoederen gehoord, u waarschijnlijk afgebeeld imitatie Rolex-horloges of chintzy faux-Gucci. Nu echter, met de verspreiding van giftige tandpasta, vergiftigde pillen, en een defecte verlengsnoeren, vervalste producten zijn dreigender geworden. Er zijn weliswaar enkele algemene voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat het kopen vervalsingen, de beste verdediging is om waakzaam te zijn en om te leren hoe fakes spotten jezelf.

Stappen

Hoe te nagemaakte producten te spotten. Kijk uit voor aanbiedingen die te mooi om waar te zijn.
Hoe te nagemaakte producten te spotten. Kijk uit voor aanbiedingen die te mooi om waar te zijn.
 1. 1
  Kijk uit voor aanbiedingen die te mooi om waar te zijn. Niet alle namaakgoederen verkopen tegen lagere prijzen dan hun echte tegenhangers, maar een onwerkelijk koopje is een van de zekerste tekenen van een niet-echte product. Vraag jezelf af hoe iemand kan verkopen, bijvoorbeeld, een gloednieuwe 105€ tool voor 40€ - kans groot dat het is omdat het een fake.
 2. 2
  Aandacht besteden aan de producten die u koopt. Kans groot dat u veel van dezelfde producten of merken over en weer te kopen. Betalen ten minste een weinig aandacht aan hen en je zult veel beter in het spotten van een valse te zijn omdat je iets om het te vergelijken hebben. Als je de aankoop van een merk dat nieuw is voor u of een product dat u niet vaak kopen, vergelijk het met hetzelfde product bij andere winkels. U kunt ook merken te vergelijken met andere merken. Bijvoorbeeld, als je niet zeker bent over een bepaald verlengsnoer, het vergelijken met anderen die te koop zijn in hetzelfde gangpad. Alle merken van verlengsnoer zal veel van dezelfde informatie en symbolen gedrukt op hen of op hun verpakking, dus indien een bepaald merk dat niet doet, kan het een nep te zijn.
 3. 3
  Pas op producten die dun lijken of zijn uiteraard slecht gemaakt. Kwaliteitscontrole is vaak afwezig bij namaak operaties, zodat je in staat om een ​​valse gewoon op basis van zijn vakmanschap te spotten. Natuurlijk, ook al is het niet een vervalsing, wil je echt een slecht gemaakte product?
 4. 4
  Controleer de verpakking zorgvuldig. Gerenommeerde bedrijven nemen doorgaans veel zorg aan het verpakken van hun producten. Pas dunne verpakking, verpakking met ondermaatse afdrukken of het uitvoeren van kleuren, of pakketten die lijken te zijn geopend. Bovendien, neem een ​​moment om het pakket daadwerkelijk te lezen.
  • Spelling-of grammaticale fouten komen vaak voor op de verpakking van namaakgoederen. Bijvoorbeeld, dozen van valse tandpasta die te zien was in de Amerikaanse winkels in juni 2007 had verschillende duidelijke typefouten, waaronder "SOUTH AFRLCA" en "Assoxiation."
  • Heeft de verpakking exact overeenkomen met het product? Sommige onzorgvuldig vervalsers zullen proberen zetten een valse boor, bijvoorbeeld in een doos voor een zaag. Het is zelden deze voor de hand liggende - check modelnummers op de verpakking tegen het modelnummer van de apparatuur, en de labels zorgvuldig onderzoeken op kleding.
  • Kijk uit voor zeer platte dozen. De meeste etiketten en dozen hebben tegenwoordig een hele reeks van gedrukte informatie over hen, van barcodes tot handelsmerk en octrooi-informatie voor recycling symbolen. vaak niet de tijd wilt besteden aan elk detail te reproduceren, dus ze zullen waarschijnlijk vertrekken een aantal van deze dingen af.
  • Kijk naar fabrikant contactinformatie. De meeste gerenommeerde bedrijven zullen een telefoonnummer of op zijn minst een adres waar de consument ze kan bellen bieden.
 5. 5
  Kijk voor een veiligheidscertificering label. Zowat elk elektrisch product, en vele andere producten die een soort van veiligheid risico kunnen opleveren, zullen een of meer veiligheidsadviseurs certificeringen op het etiket te hebben als het gemaakt is door een legitiem fabrikant. De UL (Underwriters Laboratory) label is de meest voorkomende, vooral in de VS (de concurrerende ETL merk is ook een belangrijke certificering in de VS). In Europa wordt de CE (de afkorting niet officieel staan ​​voor niets) markering vereist op elektrische producten, en in Canada de CSA (Canadian Standards Association) keurmerk is gemeenschappelijk. Kijk voor ten minste een van deze markeringen op elektrische producten - er vaak meerdere, evenals andere kleine certificaten. Houd in gedachten, echter dat vervalsers zullen vaak onder valse merken op hun producten, dus je moet goed kijken naar hen. Lage kwaliteit producten die geen aanspraak doen op merknaam worden kan ook gewoon gebruik maken van een vals keurmerk.
  • Vertrouwd te maken met de manier waarop deze merken kijken. Kijk naar producten in uw huis en in de winkels. De cijfers voor een bepaalde certificering zijn niet altijd even groot, maar ze altijd dragen hetzelfde lettertype en design, en zij zullen een controle getal voor het specifieke product omvatten. Vervalste merken zijn meestal, maar niet altijd, gemakkelijk te herkennen. UL vereist hologram merken voor de meeste producten uit China en voor sommige producten, ongeacht het land van herkomst, zie hun website voor meer informatie.
  • Als het keurmerk alleen aanwezig op de verpakking, maar niet op het product zelf is, is er een goede kans het product is nep.
  • Sommige van deze organisaties hebben ook online product registers waar je kunt opzoeken van een bepaald product of een controlegetal om de certificering te controleren.
 6. 6
  Zorg ervoor dat alles wat moet er daar. Nagemaakte producten vaak niet bevatten aanvullende materialen zoals een handleiding of een product registratiekaart. Soms zijn ze niet eens bevatten alle onderdelen die moet komen met het product, of sommige delen zal zijn van een andere fabrikant.
 7. 7
  Controleer de website van de fabrikant. Veel grote bedrijven hebben nu informatie op hun websites om klanten te attenderen op mogelijke namaakproducten en om hen te helpen vervalsingen te detecteren.

Tips

 • China is de bron van de meeste namaakproducten. Natuurlijk vele, vele rechtmatig geproduceerde producten worden ook gemaakt in China, maar een "Made in China" sticker op een reeds verdachte product is een rode vlag. Je moet ook achterdochtig zijn wanneer geen enkel land van herkomst wordt vermeld op zowel de verpakking of het product zelf. Namaak ringen zullen soms verwijderen van een "Made in China" sticker bij het importeren van nep-producten, en de producenten van vervalsingen zal soms gewoon vertrekken uit het land van herkomst benaming.
 • De kwaliteit van de vervalsingen varieert sterk. Voor veel mensen, dat is het grootste probleem met fakes - je weet niet wat je krijgt. Sommige mensen, echter, genieten van winkelen voor koopjes op hoogwaardige vervalsingen, vooral in het buitenland. Als je zo geneigd, in gedachten houden dat de inkoop vervalsingen illegaal zijn, en ze te importeren in uw eigen land is ook zeer waarschijnlijk tegen de wet.
 • Wees redelijk. Zijn de gevaren van nagemaakte producten overdreven? Hoewel er geen twijfel over bestaan ​​dat namaakgoederen gevaarlijk kunnen zijn - they've geleid tot gewonden en doden in de hele wereld - het is belangrijk om in gedachten te houden dat de legitieme fabrikanten van producten, en de handel groepen die hen vertegenwoordigen, moeten een stimulans om overdrijven de risico's om een ​​tussenkomst van de overheid prompt en aan mensen die bewust kopen imitaties van de merknaam goederen schrikken. De focus op nagemaakte goederen heeft geleid tot een aantal tamelijk irrationele acties, zoals verbranding Duitse autoriteiten, in 2006, van een miljoen paar vervalste schoenen - terwijl miljoenen mensen wereldwijd gaan zonder schoenen bij allen.

Waarschuwingen

 • Als je twijfelt, spuug het uit. In de juni 2007 valse tandpasta schrik, ten minste een persoon die ziek geworden als gevolg van het product nog steeds op het product te gebruiken, ook al zagen ze dat het smaakte vreselijk. Als er iets niet goed lijkt, vooral in een product dat je binnenkrijgt of van toepassing zijn op uw lichaam of een die kan opleveren, bijvoorbeeld, een brandgevaar, stop dan onmiddellijk met het gebruik en contact met instanties. Zelfs echte producten kunnen defect of bedorven zijn, dus niet het risico schade door het negeren van een potentiële waarschuwing.
 • Hoewel deze stappen kunnen u helpen herkennen de meeste vervalsingen, sommige vervalsers besteden veel aandacht voor detail, en geen set van richtlijnen kan absoluut voor zorgen dat u een nagemaakte product niet zal kopen. Omgekeerd, alleen maar omdat een product niet voldoet aan een of twee van bovengenoemde tests hoeft niet te betekenen dat het vals.