Wki

Hoe te laminaatvloer te installeren op trappen

Laminaatvloer is een veelzijdig alternatief voor andere soorten vloeren, omdat het hun blik kunnen nabootsen, terwijl ook het aanbieden van aanzienlijke kracht. Maar net als alle vloeren, laminaat heeft een eigen installatie eigenaardigheden. En bij het installeren van laminaat op de trap, zijn er extra factoren om rekening te houden. Zo is laminaat best geïnstalleerd "doos" (gesloten) trappen zodat de onafgewerkte randen - welke lagen van het laminaat blijkt - niet in het zicht. Bovendien terwijl laminaatvloeren meestal boven de ondergrond worden gedreven, dit is niet aangeraden voor montage op treden om veiligheidsredenen.

Hier zijn de stappen voor het installeren van laminaat op trappen.

Stappen

Hoe te laminaatvloer te installeren op trappen. Knip uw laminaatvloer te meten, in gedachten houden dat je niet zal hebben om een uitbreiding perimeter verlaten.
Hoe te laminaatvloer te installeren op trappen. Knip uw laminaatvloer te meten, in gedachten houden dat je niet zal hebben om een uitbreiding perimeter verlaten.
 1. 1
  Knip uw laminaatvloer te meten, in gedachten houden dat je niet zal hebben om een uitbreiding perimeter verlaten. Laminaat niet de neiging om uit te breiden of krimpen heel veel.
 2. 2
  Start vanaf de bovenkant van de trap en werk je weg naar beneden. Door dit te doen voorkom je staande op de vers geïnstalleerde vloer (en je zal niet val jezelf naar boven wanneer de klus geklaard is!).
 3. 3
  Lijm de vloer op zijn plaats. Het wordt aanbevolen dat u niet "zweven" laminaatvloer op trappen. Bedek de hele onderkant van de plank met lijm. Onvoldoende lijm zorgt ervoor dat het laminaat op te heffen in de tijd.

Tips

 • Een lijmen tip is om de lijm toe te passen, zet de kaart op zijn plaats, en dan wrikken deze onmiddellijk weg. Als het lijkt alsof er voldoende dekking van de lijm op zowel de laminaat plank en de stap, weet je dat je het goed gelijmd.
 • Als je niet denkt dat lijm is voldoende voor de baan, kunt u overwegen spijkeren de laminaatvloer op de stap (ondervloer). Maar houd in gedachten: Spijkeren kan het gezicht van het laminaat beschadigen. Het kan ook de garantie vervallen. Controleer aanbevelingen van de fabrikant of bel een installateur voor hun gedachten. Als je besluit om te gaan met nagelen, gebruik dan een pneumatische (automatische) spijkerapparaat. Dit zal de kans op het splitsen van de laminaatplanken te verminderen.
 • Je moet ook gebruik maken nosing en stootborden bij de installatie stappen. De neuzen moeten de riser overlappen en verbergen eventuele bezuinigingen op het laminaat die u hebt geïnstalleerd. Opmerking: De ondergrond van een trap al rondneuzen. Vaak is dit bestaande neuzen kan gelijk met de stijgbuis worden gemaakt door toevoeging triplex de stijgbuis.