Wki

Hoe te laminaat op een aanrechtblad

Kunststof laminaat is een goedkope, duurzame counter top oppervlak dat in vele stijlen en kleuren komt. Of het bouwen van keukenkastjes of een desk top werkoppervlak, dit materiaal is relatief eenvoudig te installeren als je de juiste gereedschappen en materialen te gebruiken.

Stappen

Hoe te laminaat op een aanrechtblad. Breng wat tijd door het plannen van uw project.
Hoe te laminaat op een aanrechtblad. Breng wat tijd door het plannen van uw project.
 1. 1
  Breng wat tijd door het plannen van uw project. Voor gebieden waar een back splash vereist is, kan een post-gevormde fabriek gebouwd aanrecht meer geschikt, maar voor vele toepassingen, zal een doe-het-zelf-top goed werken, biedt u meer flexibiliteit en de tevredenheid van het doen van het werk zelf. Hier zijn enkele dingen die je moet weten voordat u begint:
  • Bepaal hoe groot de balie of werk top zal zijn. Bijvoorbeeld kan een werk-teller in een ambachtruimte moet 24-36 cm breed, afhankelijk van de grootte van de benodigde materialen gebruikt op.
  • Kijk naar de kleuren en het effect dat ze hebben op het oppervlak. Donker hout of steen ontwerpen zijn mooi om te zien, maar als de verlichting in de omgeving vindt u ze in gebruik niet voldoende is, kan een lichter of helderder kleur meer geschikt.
  • Kijk naar de blootstelling van het oppervlak kan verwachten. Voor de gebieden in de buurt van wastafels of waar water of andere vloeistoffen kunnen lekken, zal post-gevormde aanrechtbladen helpen beheren morsen omdat ze een geïntegreerde back-splash en iets verhoogd voorkant afnemen afspoeling van het oppervlak.
 2. 2
  Kies het type en de afwerking van uw materiaal. Kunststof laminaten komen in een bijna onbeperkte keuze uit effen kleuren tot realistische hout of steen ontwerpen, ofwel zeer glad en glanzend, of te veel reliëf en textuur om nauwer repliceren het materiaal dat ze lijken.
 3. 3
  Kies het materiaal dat u zal lijm je laminaat aan. Multiplex of MDF (medium density vezelplaat) zijn gangbare materialen voor een laminaat substraat, en elk heeft voor-en nadelen. Hier is een beperkte vergelijking:
  • Multiplex heeft een iets hogere structurele sterkte, en weegt minder dan zijn tegenhanger vezelplaat. Het kan worden gekocht in diktes variërend van 1/4 inch tot 3/4 inch, en wordt geleverd in vellen normaal formaat op 4 voet door 8 voet, hoewel speciale bestelling bladen langer kan zijn. Multiplex met uitwendige lijm enigszins beter bestand tegen vocht, ook.
  • MDF platen zijn minder geneigd om kromtrekken, want het heeft geen directionele graan. Het oppervlak is meer dicht, dus het duurt de lijm een beetje beter dan triplex, en de lijm droogt niet zo snel. Typisch, MDF is ongeveer 25-30% goedkoper dan een geschuurde hardhouten triplex.
 4. 4
  Kies dat plastic laminaat u wilt gebruiken voor uw project. Er zijn een aantal soorten en merken verkrijgbaar bij het bouwen aanbod winkels en home improvement retailers, zodat u van plan bent om wat tijd te besteden aan onderzoek en winkelen voor het product dat u zult gebruiken. Kunststof laminaat wordt geleverd in bladen, normaal meten 49 of 60 cm bij 12 meter, maar kan worden gekocht op maat gesneden voor uw project om afval te minimaliseren.
 5. 5
  Overeenkomen met het contact cement om het laminaat die u kiest. Veel retailers verkopen laminaat met een thermohardende lijm reeds aangebracht op de achterkant van de plaat, maar als je er een die deze functie heeft wel te kopen, moet u lijm het laminaat zelf. Dit is het proces dat we zullen kijken in dit artikel. Je moet twee fundamentele keuzen in lijmen, ofwel een oplosmiddelhoudende (zeer licht ontvlambaar, zeer snelle instelling) of op waterbasis (niet-ontvlambaar, langzamere instelling) contact cementen vinden. In het algemeen zal je ongeveer 1 liter lijm nodig voor elke 4 X 8 sheet of 32 vierkante meter van het aanrecht.
 6. 6
  Aankoop wegwerp penselen of een verfroller met een nauwe (korte) nap aan uw lijm te verspreiden.
 7. 7
  Monteer de materialen in een workshop of een andere locatie met goede ventilatie en verlichting, relatief weinig stof, en veel werkbank ruimte. U zult ook willen ervoor zorgen dat u de tools die u nodig hebt om het werk uit te voeren.
 8. 8
  Knip je multiplex (of MDF) om het gewenste formaat. Als dit gaat om een ​​nauwe pasvorm project, kunt u het iets groter dan je nodig hebt, zodat het kan worden beschreven en bijgesneden om passend te maken. Dit is vooral van belang als u monteren tegen een aanliggende wand of tussen twee muren, omdat ze niet kunnen vierkant (bij een echte hoek van 90 graden).
 9. 9
  Scheur een strook van uw multiplex ongeveer 2 centimeter breed de lengte van uw top voor een edge band. Schroef (en lijm, indien gewenst) deze strook langs de voorkant van uw top. Zorg ervoor dat de rand is vierkant en perfect flush, schuren indien nodig om de pasvorm te perfectioneren.
 10. 10
  Snijd het laminaat aan de top te passen. Meestal zal u toestaan ​​dat ongeveer 1/4 tot 1/2 inch overlap, zodat het materiaal kan worden bijgesneden om te passen nadat deze is gelijmd, omdat het plaatsen van het met contact cement op het niet mogelijk is voor fouten.
 11. 11
  Leg je multiplex op een reeks zaag paarden, en plaats de losse vellen van laminaat, bottom-up, op een werkbank of een ander oppervlak, zodat je de lijm kunt toepassen. Wil je heel voorzichtig zijn om de multiplex en laminaat schoon nadat je begint aan de lijm aan te brengen houden.
 12. 12
  Rollen of borstel een dunne laag van contact cement op zowel de multiplex en de achterkant van het laminaat, zorg ervoor geen punten of dikke spat vormen op beide oppervlakken, zoals overtollige lijm zal leiden tot een kuiltje of een bult op het afgewerkte oppervlak.
 13. 13
  De lijm drogen tot de glans of nat uiterlijk verdwijnt. De lijm zal niet meer kleverig of nat aanvoelt. Til het laminaat en plaats deze op de top van de multiplex, uitlijnen het als het is geplaatst aan de voorkant en eindigt. Zodra de gelijmde oppervlakken contact maken, herpositionering hen is bijna onmogelijk.
 14. 14
  Gebruik een zachte doek om het oppervlak van het laminaat druk, vanuit het midden naar de randen. Hiermee wordt voorkomen gespen of luchtbellen van de vorming. Idealiter, wanneer het laminaat wordt ingedrukt, zal u ten minste een achtste van een duim van overhang helemaal rond de top.
 15. 15
  Knip een stuk laminaat voor uw edge band. Als u gebruik maakt van 3/4 inch dik triplex, wil je de rand band op ongeveer 1 5/8 inch breed en ten minste 1/4 inch langer dan de rand het past op. Idealiter, zult u ook willen een fabriek rand te plooien onder de top laminaat op de hoek, maar zo niet, dan moet u vooraf passen bij de band en trimmen zodat het goed vastzit.
 16. 16
  Lijm de rand band op elke zichtbare rand, het toepassen van het contact cement om de triplex rand en de achterkant van het laminaat zoals je deed met het bovenste vel, en te laten drogen.
 17. 17
  Gebruik een router met een laminaat trimmen beetje om overtollige laminaat aan alle randen trimmen. Wees voorzichtig, als met behulp van een taps toelopende trimmer, niet aan het bit zo diep dat hij schaaft het laminaat onder de dikte van het oppervlaktemateriaal te stellen.
 18. 18
  Neem eventueel lijm vlekken op de oppervlakken, en passen bij uw aanrecht in de juiste positie.

Tips

 • Eventuele luchtbellen verschijnen onder het laminaat eenmaal is ingesteld kunt u mogelijk om een ​​heet ijzer geplaatst over een handdoek en toegepast op het gebied in kwestie om de lijm zacht te gebruiken. Dit moet toelaten om het werk van de luchtbel van onder het laminaat.
 • Krijg wat hulp voor de behandeling van het laminaat. Het is vrij taai materiaal, maar het kan barsten als verkeerd of onvoldoende ondersteund.
 • Een tafelcirkelzaag met een strakke rip-afrastering is zeer nuttig voor het snijden van zowel de multiplex en laminaat.
 • Voor zeer grote blad toepassingen, kunt u houten strips op de multiplex om het laminaat boven de oppervlakte vasthouden totdat het in de juiste positie, schuif de stroken uit, waardoor het naar beneden vallen.

Waarschuwingen

 • Draag een veiligheidsbril bij het zagen en snoeien het laminaat.

Dingen die je nodig hebt

 • Laminaat en multiplex of MDF-plaat.
 • Contact Cement en applicatie tools.
 • Cirkelzaag met een fijn getande blad of tafel zag.
 • Router met een laminaat trimmen beetje.
 • Meetlint en krijtstreep.