Wki

Hoe te kunstleer behouden

Kunstleer is een goedkoper, duurzamer synthetisch alternatief voor echt leer. Het wordt gebruikt om meubels, kleding, autobekleding, handtassen, riemen en meer te maken. Faux leder wordt vaak aangeduid als Pleather, micro-suède, vinyl en veganistisch leer. Het woord "Pleather" geeft het feit dat het "plastic" leather, meestal met PVC (vinyl) of polyurethaan. Vinyl, polyurethaan en micro-suede leer hebben aparte verzorging en reiniging instructies. Kijk naar het label, doos of fabrikant om te bepalen wat voor soort kunstleer u bezit. Dit artikel zal u vertellen hoe u kunstleer behouden.

Stappen

Hoe te kunstleer behouden. Stof polyurethaan leder wekelijks met een microvezeldoekje.
Hoe te kunstleer behouden. Stof polyurethaan leder wekelijks met een microvezeldoekje.

Handhaving van polyurethaan leder

 1. 1
  Stof polyurethaan leder wekelijks met een microvezeldoekje. Een dikke, geweven microfiber doek moet stof trekken en verwijder opbouwen.
 2. 2
  Maak een zeep en warm water oplossing met een mild vloeibaar wasmiddel. Veeg het stof voorzichtig met een niet-schurende spons, totdat al het zichtbare vuil verwijderd.
 3. 3
  Verwijder hardnekkige vlekken door te besproeien met een alcohol-based allesreiniger, zoals formule 409. Het zal een betere kans van het verwijderen van andere producten dan levensmiddelen en vuil vlekken.
 4. 4
  Spoel grondig de faux leder met warm water en een schone, niet-zeep spons. Zorg ervoor dat u in de spleten van meubels of reliëf kunstleer krijgen zodat zeepsop of vuil niet in kleine scheuren of plooien komen te zitten.
 5. 5
  Veeg het oppervlak droog met een pluisvrije handdoek.
 6. 6
  Opnemen vlekken onmiddellijk met een droge doek. Polyurethaan kunstleer is waterbestendig, maar het is ook een ademend materiaal. Vlekken kunnen vastlopen in de poriën van het materiaal.
 7. 7
  Vlekken, zoals inkt, lak, potlood en krijt met alcohol, ook bekend als isopropylalcohol. Bevochtig een doek met de alcohol en wrijf de vlek. Het kan een paar minuten van het wrijven om de vlek te verwijderen nemen.
  • Gebruik alcohol met mate, vooral op donkere kleuren. Herhaaldelijk reinigen met alcohol kan permanent verlichten de omgeving.
 8. 8
  Neem polyurethaan lederen kleding naar de stomerij voor ernstige vlekken. Stomerij wasmiddelen werken goed op deze stof vanwege haar ademend.
 9. 9
  Verwijder geuren uit polyurethaan leer door de lucht drogen. De meeste geuren zullen verdwijnen met de tijd. Wikkel het leer in de krant en laat het zitten voor 2 tot 3 dagen, indien de geur aanhoudt.
  • Als de geur aanhoudt, meng een spuitfles met 2 delen warm water en 1 deel gedestilleerd witte azijn. Spuit een gebied van de leer en veeg met een zachte doek om het te laten werken in de stof. Laat het aan de lucht drogen als je hebt gespoten en veegde alle gebieden van het item.

Handhaving van vinyl (PVC) leer

 1. 1
  Dust vinyl wekelijks met een microvezeldoekje.
 2. 2
  Meng een warm water en vloeibaar reinigingsmiddel. Wrijf het oppervlak en de achterkant van de vinyl met een spons totdat alle zichtbare vuil verwijderd.
  • Vinyl leer wordt meestal gemaakt door een PVC-laag over een flexibele katoen-poly gaasbacking. Beide partijen moeten op kledingstukken worden gereinigd.
 3. 3
  Het oppervlak afspoelen met water. U kunt het water rechtstreeks op het vinyl. Het is niet poreus en is zeer waterbestendig.
 4. 4
  Laat het vinyl te drogen, buiten druppelen indien mogelijk. Als u het schoonmaken van een vinyl lederen kledingstuk, draai het binnenstebuiten en laat de katoen-poly fabric back eerst te drogen. Na die kant droogt, zet hem rechts-kant naar buiten en laat het vinyl te drogen.
 5. 5
  Vlekken met een alcohol-gebaseerd materiaal, zoals alcohol of haarspray. Bevochtig een doek met de alcohol en wrijf totdat de vlek is verwijderd. Bevochtigen het vaak voor hardnekkige vlekken.
  • Spoel het gebied met water grondig nadat u de vlek te verwijderen. Dit zal de overgebleven alcohol te verwijderen.
 6. 6
  Poolse vinyl leer met een op siliconen gebaseerde spray, zoals armor-all. Deze sprays zijn verkrijgbaar bij auto-winkels, omdat ze worden vaak gebruikt voor het polijsten van PVC bekleding in voertuigen.
 7. 7
  Store vinyl leder apart van andere kleding, vooral katoen. Als het breekt, laat het ethyleen gassen die binding met natuurlijke vezels in de tijd. Bewaar het in een plastic zak wanneer u het niet draagt.
 8. 8
  Gebruik nooit stomerijen oplossingen op vinyl kunstleer. Het materiaal zal stijf en ongemakkelijk.

Onderhouden van micro-suede.

 1. 1
  Vacuum micro-suede wekelijks om stof, pluisjes, haren van huisdieren en vuil te verwijderen. Kleine deeltjes kunnen worden ingebed in de opgeruwde stof, en leiden tot vroegtijdige slijtage. Besteed extra aandacht aan naden, waar vuil verzamelt vaak.
  • Micro-suede is gemaakt om het dutje na te bootsen, of verhoogd oppervlak, van natuurlijke suède. Het is niet waterdicht zoals PVC en moet voorzichtig worden behandeld om het te handhaven.
 2. 2
  Houd micro-suede uit direct zonlicht. Micro-suede kleurstoffen heel gemakkelijk vervagen. Dit is vooral belangrijk voor micro-suede meubels en kleding.
 3. 3
  Dweilen vlekken snel met een niet-pluizende doek. Micro-suede is waterbestendig, dus hoe eerder u kunt dweilen vloeistof, hoe minder waarschijnlijk het is om te bezinken en vlekken.
 4. 4
  Spot-schone vlekken onmiddellijk met een kleine hoeveelheid warm water en afwasmiddel. Afwasmiddelen zijn geformuleerd om vet en water gebaseerde vlekken te verwijderen. Bevochtig een doek met de oplossing en wrijf het op de vlek totdat het uit.
  • Gebruik zo weinig mogelijk water bij het reinigen van micro-suede. Het water kan wegzakken in de voering of pads na langdurige nattigheid.
 5. 5
  Spoel de vlek met water. Föhnen het op een koele omgeving naar een water-ring te voorkomen.
 6. 6
  Borstel micro-suede portemonnees lichtjes met een nylon borstel na het schoonmaken. Dit moet het dutje terug naar de oppervlakte. U kan nodig zijn om een ​​faux-suede portemonnee reinigen met stofferen reiniger om de paar maanden, want het is gevoelig voor vlekken en schade van de elementen.
 7. 7
  Schoon micro-suede elk jaar met een professionele meubelreiniger. U kunt een spray op het internet, supermarkt of reiniging outlet vinden. Kijk voor een indicatie dat het veilig is voor micro-suede voor gebruik.

Tips

 • Controleer altijd de wasvoorschriften voordat u faux leder reinigen. Er kunnen extra stappen die nodig zijn om kleurstoffen, schroefdraad en de voering te beschermen zijn.
 • Onthouden van het eten tijdens de vergadering op micro-suède meubilair. Voedsel deeltjes kunnen gemakkelijk in het dutje van de stof ingediend.

Waarschuwingen

 • Gebruik nooit zeep vlokken op vinyl leer. Ze kunnen vasthouden aan de stof.
 • Gebruik geen schurende wassers om faux leder reinigen. Staalwol en harde borstels kan het oppervlak aantasten.
 • Houd alle kunstleer uit de buurt van hoge hitte en vuur. Deze leersoorten zijn gemaakt met plastic en ze zijn zeer brandbaar.

Dingen die je nodig hebt

 • Mild vloeibaar wasmiddel
 • Water
 • Niet-pluizende handdoeken
 • Microfiber handdoeken
 • Spons
 • Allesreiniger
 • Vloeibaar afwasmiddel
 • Siliconenspray
 • Blazen droger
 • Meubelreiniger
 • Nylon borstel
 • Krant
 • Spuitfles
 • Gedestilleerd witte azijn