Wki

Hoe te kilowattuur berekenen

De meeste huishoudelijke apparaten hebben een wattage etiket op de achterkant of onderkant. Dit label geeft de maximale hoeveelheid stroom het apparaat kan trekken. Maar je waarschijnlijk niet elk toestel continu werken in uw huis, dus als je probeert om het energieverbruik te schatten in de tijd kWh of kilowattuur, kan een meer nauwkeurige maatregel. Kilowattuur geven de geschatte hoeveelheid energie een elektrisch apparaat verbruikt in een uur, maar kan ook worden uitgebreid tot energieverbruik schatten over langere perioden.

Stappen

Hoe te kilowattuur berekenen. Zoek het typeplaatje of etiket op elk toestel dat zijn vermogen geeft.
Hoe te kilowattuur berekenen. Zoek het typeplaatje of etiket op elk toestel dat zijn vermogen geeft.

Berekenen kilowattuur

 1. 1
  Zoek het typeplaatje of etiket op elk toestel dat zijn vermogen geeft. Dit label wordt vaak opzettelijk geplaatst in een hard-to-see locatie, zoals de achterkant of onderkant van het apparaat.
  • Als u niet kunt vinden van het apparaat wattage look voor haar stroom, opgenomen in ampère of versterkers, in plaats daarvan. Vermenigvuldig dit met spanning het apparaat om zijn vermogen te schatten.
  • Als u nog steeds geen informatie over het toestel wattage, spanning of versterkers niet vinden, gebruik dan een energie-monitor, zoals de Kill-A-Watt te meten zijn energie te putten. Steek de energie-monitor in het stopcontact, steek de stekker in het beeldscherm. U kunt een elektricien's clamp-on ampèremeter ook gebruiken om de hoeveelheid stroom het apparaat trekt meten.
 2. 2
  Vermenigvuldig watt van het apparaat door het gemiddelde aantal uren is het in gebruik per dag. Voor apparaten die extra gebruik zie seizoen, moet u afzonderlijke berekeningen per seizoen doen. Bijvoorbeeld, zou u uw airconditioner te gebruiken voor enkele uren per dag tijdens de zomer, maar nauwelijks of helemaal niet tijdens de winter.
 3. 3
  Verdeel het resultaat van 1000 te Watt converteren naar kilowatt. Dus bijvoorbeeld, als uw grote raam ventilator heeft een vermogen van 250 watt en je gebruikt 5 uur per dag, het kWh gebruik per dag is 250 (W) * 5 (uur gebruik per dag) / 1000 (tot watt in kilowatt veranderen) = 1,25 kWh per dag.
 4. 4
  Vermenigvuldig kwh / dag van de eenheid met het aantal dagen dat je het zou gebruiken tijdens de periode die u wilt berekenen. Dus om het energieverbruik van een apparaat te schatten in kWh per maand, vermenigvuldigt haar kWh / dag bij 31 (of 28, 29 of 30, afhankelijk van hoeveel dagen zijn er in de maand die u wilt meten). Om het energieverbruik van een apparaat te schatten in kWh per jaar, vermenigvuldig de kWh / dag schatting van 365 (als je elke dag van het jaar geen gebruik zou maken van het apparaat, te vermenigvuldigen met het aantal dagen dat je zou gebruiken).
 5. 5
  Vermenigvuldig de geschatte kwh gebruik (om welke periode) door de kosten van energie (per kWh) in uw regio. Dit geeft u de geschatte kosten om dat apparaat te gebruiken in de periode die u berekend. Om het eerdere voorbeeld van het venster ventilator blijven, indien energiekosten 17 cent / kWh in uw omgeving, laat de ventilator zoals eerder geschat voor een jaar zal je ongeveer 1,25 kost (kWh per dag) * 365 (dagen - de tijd) *.17 (kosten van energie / kWh) = ongeveer 60€ 0,56 per jaar als u de ventilator dagelijks gebruikt.
  • Als je niet weet hoeveel elektriciteit kosten per kilowattuur in uw omgeving, check uw elektriciteitsrekening, maar moet ook de prijs in centen per kWh. Als u overweegt verhuizing naar een nieuw gebied en weet hoeveel energie kost daar niet weten, raadpleeg dan de Amerikaanse Energy Information Administration grafiek opsomming van de gemiddelde verkoopprijs van elektriciteit door staat bij www.eia.doe.gov/electricity/epm/ table5_6_a.html.

Tips

 • Veel apparaten blijven enkele actuele trekken als uitgeschakeld, maar nog steeds aangesloten inch Ofwel haalt u uw apparaten wanneer niet in gebruik, of steek ze in een stekkerdoos, zodat je de spanning kan de dood met de schakelaar op de stekkerdoos in plaats van rond de stekker uittrekt apparaten kruipen.