Wki

Hoe te kalmeren een vogel

Dieren reageren op gevaar door ofwel met de strijd of vlucht reacties. Vogels zijn niet anders, en vaker wel dan niet zal vlucht te kiezen. Wanneer een vogel wordt gekwetst of moet worden gevangen, zullen ze proberen weg te vliegen, door het volgen van de onderstaande stappen, zal het zelf ten goede komen en zal leiden tot de minst ongemak, angst en zal in de meeste gevallen, waardoor een gewonde vogel naar een hebben betere kans op overleving.

Stappen

Hoe te kalmeren een vogel. Evalueer uw omgeving.
Hoe te kalmeren een vogel. Evalueer uw omgeving.
 1. 1
  Evalueer uw omgeving. Als u een gewonde vogel op de weg te vinden, zet waarschuwingslichten van uw voertuig om andere bestuurders te waarschuwen te vertragen. Controleer in beide richtingen voor tegemoetkomend verkeer en, wanneer duidelijk, voorzichtig bewegen in de richting van de vogel. Als u plotseling verplaatst, zullen de meeste vogels proberen weg te vliegen, wat waarschijnlijk meer schade zal veroorzaken.
 2. 2
  Beslis over een aanpak. Als de vogel is in het midden van de weg, de beste ding om te doen in de tussentijd is om het uitstappen van de weg, want dit zal voorkomen van het krijgen opnieuw getroffen. Wanneer de vogel aan de kant van de weg, beoordeelt de vogel zonder dat het te veel leed.
 3. 3
  Verkrijg de juiste apparatuur, maar in een noodsituatie is er een minder waarschijnlijke kans dat u over alle benodigde apparatuur beschikbaar.
 4. 4
  Benader de vogel.
  • Met behulp van een doos: Open de doos en zo dicht mogelijk bij de vogels als je kunt zonder zeker te verstoren. U wilt dat de doos op zijn kant te liggen, met de opening naar de vogel. Gebruik je voeten om de vogel te begeleiden in de doos, maar zorg ervoor dat het niet te schoppen! Zodra de vogel binnen, til de doos en sluit het deksel terwijl een klein gat in het voor lucht.
  • Met behulp van een deken: Spread uit de deken en houd het omhoog met behulp van de bovenhoeken, verlaag je handen en aanpak langzaam. Als je dicht bij de vogel, langzaam de deken en gooi het over de vogel. Als de vogel ontsnapt, nog dichter en gooi de deken een beetje sneller dan voorheen. Als u niet beschikt over een deken, een shirt of trui zal ook werken.
  • Je handen te gebruiken: Vorm je middelvinger en wijsvinger in een V-vorm, licht naar voren buigen hun tips. Kniel achter de vogel en beweeg je hand naar de achterkant van haar hoofd. Omcirkel de nek van de vogel met je vingers, stevig genoeg om het te houden, maar niet wurgen het. Deze positie zal de vogel te stoppen van bewegen zijn kop rond en bijten je.
  • Met behulp van handschoenen: Naar aanleiding van de bovenstaande methode, beweegt langzaam naar de vogel. Met beide handen, plaats een boven de vogel, klaar om de vogel te houden over de vleugels op zijn rug. Daarentegen moet onder de voorkant van de vogel worden geplaatst, teneinde de mislukking ondersteunen. Breng beide handen naar de vogel en houd het op die manier tot je het in een geschikte container kan zetten.
 5. 5
  Rustig de vogel naar beneden. Hier krijg je een doos die gemakkelijk de vogel zal bevatten, de vogel zal in staat moeten zijn in de doos te staan ​​zonder te buigen zijn staart of met zijn hoofd bukken. Crack sloot het deksel van de doos en plaats deze in een rustige kamer of op de achterbank van uw auto.
 6. 6
  Neem de vogel aan een dier opvangcentrum of dierenarts. Ze weten hoe de zorg voor gewonde dieren, waaronder wilde vogels. Dit is waar uw taak eindigt. Echter, als je woont te ver weg van een dierenkliniek en de vogel is niet zwaargewond, er zijn meer stappen die u kunt nemen om het op te slaan.
 7. 7
  Houd de vogel warm en in het donker. Stress, net als bij de mens, kan worden behandeld door het houden van de patiënt warm met niets om het te storen. Plaats de vogel, waarbij het in de doos, in een kamer met een kachel of een open haard, of plaats een deken over het vak. Plaats geen of water in de doos; water, maar goed voor het helpen met uitdroging, kan ook de vogel longontsteking in de vroege stadia van stress. U wilt ook de vogel droog te houden, als je plaatst water in de doos, kan je de vogel leiden tot stress en bash rond.
 8. 8
  Evalueer de gezondheid van de vogel. Na ongeveer 12 uur, controleren op de vogel. De vogel kan zijn overleden als gevolg van stress, maar in goede gevallen de vogel nog in leven zal zijn. Op dit moment, als de vogel nog hijgen of lijkt in stress, laat het afgedekt nog 12 uur. Vogels kunnen een tijdje om te herstellen van stress te nemen. Als de vogel is prima, nog wat vogelzaad en plaats deze in een hoek van het vak, en laat de vogel een tijdje alleen. Wanneer de vogel niet wordt benadrukt, kunt u meer veilig neem het uit en plaats het in een grotere doos of kooi. Dit zal u toelaten om te zien wat verwondingen van de vogel zijn en hoe ernstig ze zijn. Soms moet u verpleegkundige de vogel weer gezond, als je niet wilt doen dit neem de vogel naar een opvangcentrum dier en zij zullen zorgen voor het.
 9. 9
  Laat de vogel. Als de vogel werd gered in de buurt van uw huis en is niet gewond, kunt u proberen om het los. Vogels die niet kunnen vliegen meestal verdwijnen als gevolg van kou en worden gedood door roofdieren. Als de vogel niet weg kan vliegen, vangen het opnieuw en houdt de zorg voor het tot het volledig is hersteld. Als je het loslaat, vinden een plek met voldoende structuur en luifel dekking, want dit zal de vogel te beschermen tegen roofdieren. Maar als er inheemse bloeiende planten rond, kan de vogel besluiten een tijdje langer te blijven!

Tips

 • Praat sussend en rustig, want dit kan de vogel kalmeren genoeg voor u om veilig te vangen.
 • Met behulp van een doos of een deken om de vogel te vangen is meestal de beste methode en is veel veiliger dan het gebruik van je handen.
 • Zonder de bovengenoemde, gebruik handschoenen als je ze hebt, zodat als uw vingers niet verwondt te voorkomen. Vogel bijt gekwetst, en vele wilde vogels dragen ziekten of parasieten.
 • Als u over een vogel die heeft touwtje rond haar voeten of die verstrikt is geworden in draad, volgt u de bovenstaande stappen met een handdoek. Bevochtig het eerst, dus het is zwaarder, als een vogel met string op zijn poten kan nog steeds vliegen en je moet vangen voordat hij probeert.
 • Als u te maken met een vogel die is ontsnapt uit een huis, of is bij een huis en is gewond of gewoon onhandelbaar, de stappen die kunnen worden toegepast voor de situatie werk net zo goed alsof het wild waren.
 • Als u niet in staat om de vogel te bereiken zijn, contact op met de RSPCA of een dier opvangcentrum over.

Waarschuwingen

 • Plaats de vogel in de buurt van je gezicht, het kan je bijten en je ogen, lippen, neus of andere delen van je gezicht zou kunnen verwonden, en je zou kunnen permanent worden verwond.
 • Gebruik geen vogelkooi om een ​​vogel te vangen. Ze zullen rond thrash in de kooi, zelfbeschadiging en beschadigen van hun veren op de tralies van de kooi, mogelijk zelfs de dood tot gevolg.
 • Vogels in nood kan niet normaal te gedragen. Zij zullen proberen om zich te verdedigen, en bijten is de enige verdediging die ze hebben, anders dan vliegen.
 • Stress is een veel voorkomende doodsoorzaak van al gewonde vogels. Verder alarmerend ene is een levensbedreigend risico voor.
 • Niet schadelijk of pijn wilde vogels.
 • Laat de vogel alleen voor een tijdje om het te kalmeren als het benadrukt.

Dingen die je nodig hebt

 • Deken
 • Fles water (aan de deken of handdoek dempen)
 • Afsluitbaar kubieke doos
 • Handschoenen
 • Kalm Omgeving