Wki

Hoe te honingwijn maken

Wanneer u water en honing mengen en fermenteren het met gist, krijg je honingwijn, een alcoholische drank vaak aangeduid als "honingwijn". Er zijn meer dan 30 verschillende soorten mede. Dit artikel geeft u een eenvoudig recept te gebruiken geven.

Ingrediënten

(Bedragen variëren afhankelijk van hoeveel mede u wilt maken)

 • Honing
 • Water
 • Gist
 • Fruit of Spices (optioneel)

Stappen

Hoe te honingwijn maken. Verzamelen en zuiveren van alle in de genoemde punten onder "dingen die je nodig hebt".
Hoe te honingwijn maken. Verzamelen en zuiveren van alle in de genoemde punten onder "dingen die je nodig hebt".
 1. 1
  Verzamelen en zuiveren van alle in de genoemde punten onder "dingen die je nodig hebt". Iets dat zal raken de mede-in-the-making moet eerst worden gezuiverd. De omgeving die u maakt aan te moedigen fermentatie kan ook de groei van een micro-organismen stimuleren achtergelaten van inadequate sanitaire voorzieningen. U kunt een zwak bleekmiddel oplossing (vergeet niet om goed uitspoelen) te gebruiken, maar het is beter om een ​​desinfecterende oplossing die kan gevonden worden op elke bier of wijnbereiding store (en online) te gebruiken.
 2. 2
  Meng ongeveer 3 £ 0,5 honing met 1 liter gedestilleerd water. Vermijd hitte en kook. Er is geen noodzaak om dit te doen met een FDA geregeld honing en schoon drinkwater. Koken gebruikt worden gedaan om wegrijden ziektekiemen en bacteriën in het water, honing is van nature anti-bacterieel.

Dit mengsel, door de manier, wordt "must" genoemd.

 1. 1
  • Fruit of kruiden toe te voegen aan de most zal drastisch veranderen de smaak, en zo ongeveer alles kan gaan met een honingwijn. Het is echt leuk om te experimenteren met smaken als een homebrewer!
  • Hoe te kristalsuiker honing reliquefy
 2. 2
  Hydrateren uw gekozen gist per aanwijzingen van de fabrikant vervolgens toevoegen aan uw must.
 3. 3
  Doe in een grote container met veel ruimte voor vergisting optreden, als er niet genoeg ruimte is een krachtige gisting kan ontsnappen en leiden tot een puinhoop. U wilt voorkomen dat lucht in de container, maar kooldioxide moet in staat zijn om te ontsnappen. Een manier om dit te doen is om een ​​paar gaten in een ballon prikken en dan rek het over de mond van de fles. Zet hem vast door een rubberen band of tape omheen. Dit is echter geen goede manier om mede verzegelen als je niet voedingsstoffen kan toevoegen of beluchten zeer goed met de ballon op zijn plaats, waarbij de ballon deze herhaaldelijk worden vervangen. De beste methode is om een ​​luchtsluis kopen bij een plaatselijke brouwsel winkel of online als ze zijn herbruikbaar, sanitizable, en zal niet uit elkaar vallen na verloop van tijd.
 4. 4
  Doe in een rustige plek op een optimale temperatuur voor de gekozen gist. Deze informatie moet worden gepubliceerd door de fabrikant. Als je een hydrometer en kennen de start ernst van uw most, kunt u de suiker pauzes van uw vergisting bepalen. Om uw drie suiker pauzes bepalen, neem je originele zwaartekracht, bepalen wat uw uiteindelijke zwaartekracht moet worden gebaseerd op de ABV tolerantie van uw gist, dan breekt dat totale aantal in drieën. Beluchten (zuurstof te introduceren) ten minste eenmaal per dag gedurende de eerste suiker pauze, hoe meer tijd een van de betere.
 5. 5
  Er zijn een paar verschillende manieren om te weten wanneer de mede wordt gedaan vergisten:
  • De meest nauwkeurige manier om te weten is om het soortelijk gewicht te meten met een hydrometer wanneer u eerst het te mengen, meet het dan om de twee weken. De gekozen gist heeft een gepubliceerd ABV tolerantie, en de massa gemeten kan worden gebruikt om te bepalen wat het uiteindelijke ernst van de mede zou moeten zijn. Wanneer de mede deze zwaartekracht bereikt, wacht minimaal 4-6 maanden voor het bottelen te zorgen dat alle CO2 die was in suspensie in de weide heeft ontgast. Als de mede heeft niet goed ontgast en te veel CO2 voor de waardering van het type fles de mede wordt gebotteld in wordt overgedragen, is er een risico van fles ontploffing met temperatuurschommelingen.
  • Wacht minstens 8 weken. De hoeveelheid tijd die de mede te gisten zal afhangen van een aantal factoren, maar 8 weken moet voldoende voor de meeste scenario's.
  • Als u gebruik maakt van een luchtsluis, wachten tot 3 weken na het stopt borrelen.
 6. 6
  Nadat de fermentatie is voltooid, breng uw mede een container met weinig tot geen kopruimte voor veroudering. De minder oppervlakte die zuurstof kan krijgen, hoe beter. Overheveling is de beste manier om te gaan zodat je laat zo veel sediment achter mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe beter je mede zal zijn, een gemiddelde wachttijd is 8 maanden tot een jaar voor een huis brouwer.
 7. 7
  Breng de weide in flessen, seal, en bewaar op een koele donkere plaats. Uw honingwijn is nu drinkbaar, maar het is nog beter als nog langer leeftijd.

Dingen die je nodig hebt

 • Ontsmettingsoplossing
 • Grote pot
 • Thermometer
 • Grote duidelijke container
 • Luchtsluis of ballon
 • Hydrometer (optioneel)
 • Sifon
 • Flessen

Tips

 • De zoetheid van uw mede heeft meer te maken met hoeveel honing je in de most per gallon versus de ABV tolerantie van uw gist dan het specifieke type van gist. Zodra je leert meer over de toleranties van de in uw regio beschikbaar gisten, kunt u uw weide droog of zoet te maken, afhankelijk van het recept dat je maakt.
 • Als er een wijnbereiding winkel in uw buurt, witte wijn gisten zijn ook goed. Biergist heeft moeite met het verteren van de suikers in honing, worden gefokt om maltose verteren.
 • Een wijnbereiding winkel zal ook klaringsmiddel, sparkolloid en bentoniet, die het fijn stof dat maakt mede troebel zal aantrekken. Dit versnelt echt het clearing proces dat maanden kan duren op zijn eigen.
 • Het verhuren van uw mede te warm of koud tijdens het fermentatieproces kan stoppen het vergisten of verwen uw honingwijn. Een rustige plek is het beste, zonder veel verkeer. Dark is niet noodzakelijk.
 • Er is eigenlijk een tijd kunt u uw honing verwarmen, het is bij het maken van een specifiek type van mede heet een bochet. Een bochet is een honingwijn gemaakt met gekarameliseerde of verbrand honing.
 • Die, op zichzelf, heeft geen extra voedingsstoffen voor de gist om af voeden van en het is eigenlijk heel zuur - geen neutrale vruchtensap (appel, witte druif) zal een goede gist voedingsstof, die over het algemeen nodig is in honing te maken. Voeg gewoon een klein bedrag om dingen te gaan, tenzij u wilt dat uw mede te proeven, zoals de sappen. Als alternatief kan een commerciële gistvoedingszout worden opgehaald bij uw lokale huis brew of thuis wijnwinkel.
 • Het toevoegen van kaliumsorbaat aan de mede wanneer u bottelen zal bijdragen aan het behoud van de kleur en smaak voor een lange periode van tijd. Sorbaat wordt meestal gebruikt als een gist-remmer te helpen stabiliseren de mede voor het bottelen. Echter, je moet nooit sorbate gebruikt worden zonder ook het toevoegen van sulfiet of micro-organismen zal het sorbaat eten en zet hem in geraniols.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat je gist te krijgen van een wijnbereiding aanbod op te slaan. Gebruik geen "biergist" van een gezondheids-food store. Bakkersgist is een alternatief voor iedereen die geïnteresseerd is in het proberen dit uit voor de eerste keer. Het geeft je een gevoel voor het brouwen terwijl je je geld uit te gaan in mislukte batches. Toch is bakkersgist ook gefokt om zeer snel te gisten, en produceert veel off-smaken. Wat bier gisten kunnen ook de productie van een aantal off smaken, maar in mindere mate (honing water is een moeilijke omgeving voor een gistcel, en ontbreekt veel voedingsstoffen in het bier). Wijn gist is over het algemeen het beste voor honingwijn, en een aantal homebrew aanbod winkels zal gisten ontwikkeld speciaal voor honingwijn dragen.
 • Vermijd de verleiding om meer suiker of honing aan de mede toe bij het bottelen. Als de gisting is niet volledig afgewerkt, kan het krijgen verjongd door de nieuwe voedselbron en zet de mede in een glas granaat.
 • Zoals bij alle alcoholische producten, dan kunt u genieten van uw zelfgemaakte honingwijn verantwoord.
 • Dit is een alcoholische drank, zodat alle consumenten moet van wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie.