Wki

Hoe te harken bladeren

Fall is een mooi seizoen, maar de werf vol met dikke en soms natte bladeren kunnen vervelend en slecht zijn voor het groene gras komen volgend jaar. Harken heeft twee voordelen. Het is goed voor het gras en het is een goede lichamelijke oefening voor ons. Alles wat je nodig hebt is een hark.

U mag in staat zijn om te voorkomen dat het harken helemaal als je een mulchmaaier gebruiken. Deze macht maaiers lopen over de droge bladeren en rasp ze in kleine stukjes die naar beneden ziften door de grassprieten en op de bodem, waar ze zal ontbinden, verrijken uw grond. Tijdens de rest van het jaar, de maaier zal mulch het gras het trims, ook het verrijken van de bodem.

Stappen

Hoe te harken bladeren. Bepaal de bestemming gebied waar de bladeren zal gaan na verzameling, of het nu in een zak op een stoeprand, terug in de tuin als mulch, of in een achtertuin composthoop.
Hoe te harken bladeren. Bepaal de bestemming gebied waar de bladeren zal gaan na verzameling, of het nu in een zak op een stoeprand, terug in de tuin als mulch, of in een achtertuin composthoop.

Kunststof plaat methode

 1. 1
  Bepaal de bestemming gebied waar de bladeren zal gaan na verzameling, of het nu in een zak op een stoeprand, terug in de tuin als mulch, of in een achtertuin composthoop.
 2. 2
  Bepaal hoeveel tijd u kunt besteden harken elke dag of hulp krijgen en verdeel de taak.
 3. 3
  Krijg een hark en grote plastic vel ongeveer 6 voet (2 m) plein. Een groot blad van jute of een oude doek of een andere stevige stof zal ook werken.
 4. 4
  Het verplaatsen van uw voeten, rake bladeren rechte rug en bewegen met de rake als je loopt naar de achterkant.
 5. 5
  Spreid de kunststoflaag op de grond bij het ​​harken gebied. Trek de bladeren over de kunststof plaat met de hulp van de rake. Wanneer zij betrekking heeft op de hele plaat, neem de ene hoek van het vel en doe deze met de hoek schuin tegenover het. Doe hetzelfde met de andere diagonaal. Dragen de bladeren naar de bestemming gebied of dumpen ze in zakken.
 6. 6
  U kunt ook een grasbak van een push maaier of een grote blik ontworpen voor outdoor collectie. U zult meer, kleinere uitstapjes maken naar waar je het verzamelen van de bladeren, maar elke reis zal lichter te dragen zijn.

Geen rake methode

 1. 1
  Gebruik elke vorm van macht maaier, maar een mulchmaaier beste werkt. In plaats van het blazen van de knipsels uit de kant, het heeft geen vent en houdt versnipperen gras of bladeren totdat de stukjes zijn zo klein dat ze bijna in het gras verdwijnen.
 2. 2
  Gebruik de mulchmaaier regelmatig tijdens de blad-daling van het seizoen, zodat de opbouw op het gazon wordt nooit te dik. Het is ook het beste als de bladeren droog zijn, ze zullen bijna verbrijzelen wanneer de maaimessen raak ze. Als ze nat, laat ze drogen voor een dag of zo.
 3. 3
  Als de bladeren zijn te dik onder een boom en u wilt organisch materiaal toe te voegen aan de rest van uw gazon, hark ze eerst te verstrooien de bladeren over een groter gebied. Doe dit voor een paar jaar, en je ziet het gazon groeien dikker en groener dankzij de rotte bladeren. Vergeet niet: in de natuur, niemand harken bladeren. Ze compost zelf precies waar ze vallen.
 4. 4
  Als je eiken en evergreens, kunt u overwegen het vermijden van mulchen hun bladeren en naalden. Deze bomen zijn zuurder dan andere bomen, en als je een probleem met de pH in uw gazon hebben, mulchen kan het probleem verergeren.

Tips

 • Doe het rustig op je rug. Beweeg je hele lichaam en niet alleen uw wervelkolom.
 • Om het makkelijker en sneller te maken, maken meer kleine stapels in plaats van een paar grote. Het idee is dat je niet wilt rake laat verder dan je moet. Afhankelijk van het aantal bladeren, stapels 3-4 blad vuilniszakken goed.
 • Nooit gefrustreerd als bladeren van uw buurman zijn blazen in uw tuin. Niet proberen wraak door gooien uw blad paal in hun tuin. Zorg er altijd voor herfst harken plezier voor jezelf - het komt slechts een keer per jaar.
 • Probeer de rake meestal loodrecht houden aan de grond (dat wil zeggen tussen de 65 tot 85 graden.) Dat zal je lichaam makkelijk hefboomeffect op de hark te geven (maakt het gemakkelijk te verplaatsen, en gemakkelijk op je lichaam,) zal wrijving tussen de grond en het minimaliseren de rake, en zal de hoek van de hark in de richting van de bladeren gaan maximaliseren. Dit zal meer van de tips van de hark te gebruiken (dat is minder ruimte algehele per sweep,) maar je kunt de hark makkelijker verplaatsen in die hoge hoek, voor snellere, kortere, effectieve sweeps, zodat de over-all niveau van de inspanning is gemakkelijker, terwijl de snelheid wordt gehandhaafd.
 • Gebruik de juiste rake voor de baan. In de meeste gevallen is dit een blad hark, iets met een brede kop en flexibele punten. Een tuin hark (de kortere, rechtere, stijve metalen soort) heeft vele toepassingen, maar dit is niet een van hen.
 • Schakel kanten nu en dan en neem pauzes, vooral als je niet hebt raked sinds vorig jaar herfst.
 • De beste tijd om te harken herfstbladeren is tijdens de "laatste piek" bladerdek. Is het misschien moeilijk om te wachten tot de werf schoon te maken, maar als je rake tijdens "piek" timing, bladeren gaat veel sneller vallen en harken is vaker nodig.
 • Gebruik het hele profiel gebied van de hark te bladeren, niet alleen de uiteinden te duwen op het einde van de rake. (Bijvoorbeeld, als het driehoekige, gebruik die geheel driehoekig gebied.) Dit zal u laten duwen of gooien veel meer bladeren op elke rake. (Hoe groter het oppervlak dat de bladeren, hoe meer blaadjes je kunt verplaatsen met elke rake. Duwt) Het centrum techniek in combinatie met dit zal het gemakkelijker maken om te bladeren in de lucht op elke rake, waardoor het aanzienlijk sneller en gemakkelijker maakt te krijgen.
 • Kies een middelpunt voor elke paal. Dit zal u helpen het blad paallocaties meer strategisch te selecteren, en zal u een centrum of een specifieke locatie die elke rake kan worden gericht op te geven. Dit zal oplopen tot een veel grotere efficiëntie in de loop van een paar honderd harken.
 • Krijg je kinderen die betrokken zijn-laat ze een aantal van de harken met een kleine hark, of zelfs laat ze een deel van de bladeren (indien niet nat) met hun handen te verzamelen doen. Het is iets heel kleins in je ogen, maar het zal ze voelen zich zeer behulpzaam en volwassen! Het geeft je ook een kans om samen tijd door te brengen, terwijl het doen van iets dat moet gedaan krijgen!
 • Gevallen bladeren maken uitzonderlijke materiaal voor of. Als u de keuze, compost hen of spreid ze op het gebied dat de tuin van volgend jaar zal worden.

Waarschuwingen

 • Kijk uit voor slangen en insecten tussen de bladeren. Draag handschoenen en een lange broek.
 • Krachtig harken kan trekken verse planten uit de grond.
 • Gebruik de juiste techniek, dus het is goed voor je lichaam. Als onderdeel van pijnlijke uw lichaam, dat waarschijnlijk betekent dat je met de verkeerde techniek. Doe het dus het is natuurlijk en comfortabel. Juiste techniek betekent meestal de kracht komt uit je benen. En zoals altijd, ontspannen spieren zijn een sleutel tot een goede gezondheid, het welzijn en techniek. Niet rake gedurende langere tijd zonder het nemen van rust.
 • Kijk uit voor kleine kinderen die kunnen springen in de stapel bladeren!

Dingen die je nodig hebt

 • Hark
 • Middel van het verzamelen van bladeren.
  • Plastic Blad, ongeveer 6 meter of 2 meter vierkant
  • De grasvanger uit een push maaier
 • Als je doet het no-rake methode: ". Mulchmaaier" Een maaier, idealiter een