Wki

Hoe te guerilla tuinieren beginnen

Guerilla tuinieren is een term die gebruikt wordt om de ongeoorloofde teelt van planten of gewassen op leegstaande openbare of particuliere grond te beschrijven. Voor sommige beoefenaars, Guerrilla Gardening is een politieke verklaring over rechten of landhervorming, voor anderen is het vooral een kans om te verfraaien en te verbeteren verwaarloosd, onvruchtbaar of overwoekerd ruimten. Guerilla tuinieren kan worden uitgevoerd hetzij via geheimzinnige nacht missies of openlijk in een poging om anderen te betrekken in het idee van de verbetering van de gemeenschap, ongeacht welke aanpak men neemt, zijn er een aantal fundamentele stappen die belangrijk zijn om succesvol planten te verhogen onder de veeleisende omstandigheden ervaren door deze tuinen. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe je je eigen guerrilla tuin te beginnen.

Stappen

Hoe te guerilla tuinieren beginnen. Zoek een passend stuk grond.
Hoe te guerilla tuinieren beginnen. Zoek een passend stuk grond.
 1. 1
  Zoek een passend stuk grond. In de meeste stedelijke en voorstedelijke gebieden, ongebruikt en onverzorgde ruimte in overvloed. U kunt ze vinden langs de trottoirs, op de zijkanten van viaducten of een snelweg op-hellingen, tussen de gebouwen, op de weg medianen en meer. Fabriek in de buurt van een waterbron als gebrek aan water is een probleem. Je hoeft niet veel land nodig.
  • Kan een beplanting website niet vinden? Een maken. Bevestigen van containers naar posts en leuningen kan een weelderige of kleurrijk tintje toe te voegen aan een anders levenloze plek.
 2. 2
  Kennis te nemen van de toestand van het land. Het zal vrijwel zeker enige voorbereiding nodig alvorens aan de slag. Zal je moeten verwijderen, prullenbak of andere vormen van afval? Is de rotsachtige, kleiachtige of meer aardse?
 3. 3
  Bepalen welke planten te gebruiken in uw tuin. Dit is een cruciale stap, naar keuze van de planten heeft een enorm effect op de kans op succes of falen van uw tuin. Hier zijn enkele suggesties:
  • Selecteer winterharde planten die kunnen gedijen met intermitterende zorg. Zal je waarschijnlijk niet in staat zijn om gemakkelijk water, onkruid en uw tuin op dezelfde manier die je zou kunnen als je tuinieren rond uw huis. Kies planten die variaties in water en andere verzorging schema's kunnen weerstaan. Xeriscaping gaat hand-in-hand met guerilla tuinieren.
  • Kies planten die van nature groeien in uw omgeving. Inheemse planten zijn een ecologisch verantwoorde keuze, in dat ze niet de neiging om andere delen van het leefgebied overladen. Zij zullen ook goed geschikt voor de hoeveelheid zon en regen, temperatuurschommelingen en andere klimatologische factoren.
  • Wees je bewust van de voorwaarden het perceel dat u zal worden groeien op. Bijvoorbeeld, is het zwaar gearceerd of krijgt het een hoop ochtend of middag zon? Zorg ervoor dat planten die een goede voor uw licht, vocht en de bodemgesteldheid te kiezen.
  • Kies goedkope planten. Sla de prijzige planten voor de tuinen in beschermde gebieden. Een Guerrilla tuin is onderworpen aan vandalen, dieren en nog veel meer. Kies planten die u gemakkelijk kunt veroorloven om te vervangen.
  • Selecteer impactvolle planten, degenen die groen en helder zal zijn en zal een verschil maken voor zoveel mogelijk van het jaar mogelijk te maken. Kijk ook eens naar planten die leefgebieden voor vlinders, vogels en andere inheemse soorten te creëren.
 4. 4
  Plan uw eerste tuinieren missie. Bepalen wanneer je werkt, wie zal u helpen, en wat je nodig hebt (planten, gereedschap, water, meststoffen, enz.). Schik een concrete dag en tijd om het werk te doen.
 5. 5
  Verzamel uw materialen. Sommige van de dingen die je nodig hebt:
  • Planten - Verwerven van een voldoende aantal van de planten die u hebt gekozen om uw perceel te dekken. U kunt planten kopen van winkels, of voor een minder dure, maar meer tijdrovend alternatief, start zaden thuis. Overbrengen naar de tuin site wanneer ze zijn goed gevestigde, zodat ze een betere kans om te overleven.
  • Gereedschappen - Zorg ervoor dat u de tools die u nodig hebt voor de baan: harken, schoffels, schoppen, handschoenen, kruiwagens, enz.
  • Water - Breng wat water om te helpen uw planten de slag te gaan. Ongebruikte benzine / benzine containers lekvrij afsluiten, pakken het goed en zijn makkelijk te vervoeren.
  • Kunstmest - Misschien wilt u wat mest toe te voegen bij het planten uw tuin; zeker niet om alle chemische stoffen die u niet zou willen in het lokale watersysteem te gebruiken.
  • Vuilniszakken - U zult waarschijnlijk moeten afval en onkruid en ander afval te verwijderen van de site.
  • Vervoer - Tenzij uw tuin is zeer dicht bij uw huis, moet je zorgen dat je een voertuig of een ander middel om alles van en naar de site.
  • Signs - Mensen laten weten wat geplant is er mogelijk hen meer bewust van de site en minder kans op vertrappen het (of toestaan ​​dat hun honden om het te gebruiken als een badkamer) te maken.
 6. 6
  Begin uw tuin.
  • Duidelijk het land van onkruid, afval en andere ongewenste dingen.
  • Bereid de grond voor het planten. Graaf / beluchten als dat nodig is.
  • Planten / water uw planten.
  • Reinig het gebied grondig voordat u vertrekt. Laat geen vuilnis, onkruid of iets dat slecht reflecteert op u of andere guerrilla tuinders.
 7. 7
  Keer terug naar de zorg voor uw tuin. Het planten van de tuin is slechts een klein deel van de job. Het is uw verantwoordelijkheid om water, onkruid en anderszins onderhouden van uw tuin (al is er niets mis met het stimuleren van anderen om te helpen).
 8. 8
  Verspreid het woord over dit unieke, milieuvriendelijke manier om uw gemeenschap te verbeteren. Voel je vrij om kleine tekenen of plaques in uw tuin het aanmoedigen van anderen in de gemeenschap verlaten om water en te helpen de zorg voor het.


Tips

 • Voor moeilijk bereikbare plaatsen, kunt u zaad bommen te maken door het combineren van zaden met klei en mest. Deze kunnen dan worden geworpen die locatie als de omstandigheden gunstig zijn om nieuwe planten groeien er.
 • Als je niet veel tijd om te zorgen voor de planten, tulpen zijn een goede optie. Koop de bollen in bulk van een plaatselijke tuincentrum. Als je een accuboormachine te gebruiken met een grondboor bit, kunt u gemakkelijk 100 bollen te planten in minder dan een half uur.
 • Overweeg de installatie van vogelhuisjes voor inheemse vogelsoorten. Ze zullen niet alleen het leven toe te voegen aan de site, maar de vogels zal ook helpen om insecten onder controle.
 • Overweeg het potentiële gebruik van gebieden voor het planten, tenzij je gewoon proberen om een ​​verklaring af te leggen en niet echt zorgen over uw planten. De wijnstok en vijgenboom in de buurt van een militaire hek in de foto hierboven, bijvoorbeeld, zal waarschijnlijk worden vernietigd als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid, zodra ze groot genoeg zijn om de weergave te remmen of om een ​​schuilplaats plek voor een mogelijke indringer (of eerder, als een onderdeel van het routineonderhoud ontworpen om te voorkomen dat dit gebeurt).
 • Overweeg het gebruik van inheemse planten waar mogelijk. Veel tuinplanten kunnen naturaliseren en worden ongewenste invasieve exotische onkruid (dwz kudzu, klimop, blauwe regen, bamboe, enz.)
 • Er zijn vele online communities en in de hele wereld (met name in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de VS) die betrokken zijn bij guerrilla gardening. Deze gemeenschappen kunnen een waardevolle bron voor informatie en een geweldige manier om te communiceren met anderen die de visie van een groenere wereld te delen.

Waarschuwingen

 • Trespassing op prive-eigendom is tegen de wet. Echter, sommige grondeigenaren geen bezwaar om uw tuinieren op hun land. Proberen om toestemming te krijgen voor het nemen van een verlaten terrein onder je vleugels.
 • Controleer de plaatselijke verordeningen te zien of uw tuin is legaal. In sommige gemeenten is het tegen de wet, terwijl in andere is het niet.
 • Het is misschien een goed idee om te eten planten-of hun producten-die worden geplant in een aantal openbare plaatsen niet. De bodem kan worden verontreinigd. Als voedingsgewassen zijn uw doel, kan bodemonderzoek gedaan worden door de meeste grote universiteiten en hogescholen staat, of via uw lokale coöperatieve extensie service. Deze tests zullen ervoor zorgen dat u niet eet lood of slechter gifstoffen samen met uw producten, en zijn meestal gratis of zeer goedkoop.
 • Doe niets dat lokaal wordt gedefinieerd als een niet planten "schadelijk onkruid." Schadelijk onkruid verschillen per gebied, en zij omvatten planten die gevaarlijk zijn, invasief, of slecht voor de lokale fauna.