Wki

Hoe te gipskartonplaten hangen

Gipskartonplaten is de merknaam voor gipswandplaat product geproduceerd door Europa Gips Company. Gipsplaten, gipsplaten en gipsplaten zijn synoniemen voor de generieke term van het product. Opknoping gipsplaten wordt beschouwd als een baan voor grote sterke mannen. Maar gezien een paar richtlijnen en wat informatie, kan opknoping gipsplaten worden bereikt door zowat iedereen. In een zeer reële zin, het is niet in tegenstelling tot opknoping behang. Het grootste probleem ligt in de enorme omvang en de bulk van de stukken. Niet alleen doen ze wegen ongeveer 40 pond. elk, maar hun grootte is log en onhandig.

Stappen

Hoe te gipskartonplaten hangen. Monteren uw gereedschap en benodigdheden.
Hoe te gipskartonplaten hangen. Monteren uw gereedschap en benodigdheden.

Het krijgen van uw leveringen

 1. 1
  Koop de gipsplaten. Bezoek uw lokale huis verbetering magazijn. Gipsplaten wordt verkocht in verschillende maten: 4 x 8 voet (1.2 x 2.4 m), 4 x 10 voet (1,2 x 3 m) en 4 x 12 voet (1.2 x 3.6 m) zijn de meest voorkomende. De 4 'x 8' is het makkelijkst te behandelen en werkt goed voor de meeste banen. 4,5 "width platen zijn ook verkrijgbaar bij commerciële aanbod huizen.
  • Sheetrock zal slechts een paar dollar per sheet kosten voor de 1/2-inch (1,27 cm) dik. Dit is de gemiddelde dikte die goed werkt voor de meeste toepassingen.
  • Haul de sheetrock huis vlak, bijvoorbeeld in het bed van een pick-up truck, zodat deze niet breken of verbuigen bij het ​​transporteren. Als je de bladen moet slaan voor meer dan een paar dagen, slaan ze plat en op de top van elkaar, zodat ze niet kromtrekken of krijgen hun hoeken gebroken.
 2. 2
  Monteren uw gereedschap en benodigdheden. Zeer weinig instrumenten nodig zijn om gipsplaten te hangen. U zult een mes en reservemesjes, een hamer (of gipsplaat boormachine als u wordt vastschroeven van de platen aan de muur), een zeer rechte rand voor het snijden en meten (ze maken gipsplaten T-kwadraten alleen voor deze), en genoeg nodig van speciale gipsplaten spijkers of schroeven.
  • Gipsplaten kan worden geïnstalleerd met behulp van spijkers of schroeven. Met spijkers je uiteindelijk het maken van grotere "divots" omdat de hamer gezicht is groot. Deze zijn later gemakkelijk gevuld, maar vereist alleen een beetje meer geduld op het moment van tapen. Schroeven zijn het "instrument-van-keuze" voor professionals deze dagen. Geen professionele gipsplaten installateur huis verlaat zonder een schroef pistool.
  • Je zou ook overwegen om een ​​gipsplaten mond-lift. Je gipsplaten is meestal geïnstalleerd 1/2-inch (1,27 cm) boven de grond. Een lift, of een gipsplaten hamer in een snuifje, zal u helpen het faillissement van de gipsplaten als je het spijker op de bouten.

Voorbereiden van de site

 1. 1
  Verwijder de oude gipsplaten. Tenzij je begint fris en er is geen oude gipsplaten, moet u de oude gipsplaten volledig te verwijderen in plaats van te proberen te lappen de gipsplaten in stukken. De oude gipsplaten zal moeten worden los gekregen uit de studs en plafondbalken met een koevoet of ander instrument (vaak de handen als je eenmaal de slag te gaan), die zeer voorzichtig niet te verbinden met een elektrische of andere bedrading onder de gipsplaten.
 2. 2
  Maak een grondig werk van het opruimen van de rotzooi. Wanneer het tijd is om de nieuwe gipsplaten installeren, kleine stukjes overgebleven van de oude muren en het plafond zal in de weg te krijgen en maken het werk moeilijker. Dit zou een goed moment om de stekker uit het stofzuigen en voer het uit langs de onderkant van de muren. Een bezem werkt goed ook.
 3. 3
  Verwijder alle nagels en / of schroeven van de blootgestelde studs en plafondbalken of de nieuwe stukken zullen niet plat past. Ze kunnen worden verwijderd of gehamerd in de houten stijlen. (Het beste is om ze te verwijderen, zodat u ze niet raken met de nieuwe spijkers of schroeven u waarschijnlijk in later.)

Opknoping de gipskartonplaten

 1. 1
  Meet uw gipskartonplaten voordat opknoping. Dit geldt zowel voor plafonds en wanden. Meet de gipskartonplaten, zodat elk uiteinde landt op een balk of plafondbalk. Je doet dit zodat u kunt voorkomen dat opknoping een eindstuk van gipskartonplaten dat is ondersteund door een stud of balk. Dit is een grote no-no in opknoping gipsplaat.
 2. 2
  Overweeg lijmen elke stud en balk voordat het de gipsplaten ontvangt. Voer een kraal van lijm naar beneden elk stud die zullen worden gedekt door de gipsplaten. Doe dit onmiddellijk voor opknoping. U hoeft niet te lijmen run down elke stud, maar het wordt aangeraden, en gangbare praktijk onder professionals.
 3. 3
  Hang het zwaarste deel eerste - Het plafond. De volgorde van opknoping de gipsplaten zaken. Dit is een twee of drie personen werk als je een gipsplaat "lifter", die de stukken tilt recht omhoog door hydrauliek en alles wat je doet is spijker of schroef de stukken aan de balken niet hebben gehuurd. Als u niet beschikt deze machine hebben, zal het twee mensen om het stuk te houden aan het plafond terwijl een andere schroeven of spijkers op zijn plaats.
  • Begin altijd vanuit een hoek bij het opknoping. Start nooit van het centrum en naar buiten te hangen. Begin van de ene hoek en bewegen in een rechte verticale lijn. Zodra je hebt een rij helemaal af, door naar de volgende rij.
  • Bouw van twee "T-vormige" steunt op studs zal helpen met deze job. Slechts nagel samen twee stukken hout in een "T"-vorm, het bouwen van een voor elk uiteinde van de gipsplaten je zullen steunen. Maak er over twee of drie centimeter kleiner dan de hoogte van het plafond, zodat je ruimte om te werken hebben. Zodra de gipsplaten wordt opgeheven met de hand, deze constructies kunnen worden in het kader van de gipsplaten geschoven om het te ondersteunen op het plafond terwijl je nagel of schroef het op.
 4. 4
  Zorg ervoor om schroef of spijker de gipsplaten aan elke stud dat het betrekking heeft. Gebruik een stud finder om de positie van de noppen te vinden - ze moeten worden 16 inch (~ 40 cm) uit elkaar - en dan schroef of spijker vier of vijf gelijke afstand schroeven in de gipsplaten langs de studs.
  • Zorg ervoor dat u de gipsplaten loodrecht installeren om de framing, of u nu werkt het plafond of de muren. Vanwege de manier waarop gipsplaten geconstrueerd, de sterkte (sterkte dimensionale voorspanning) langs de lengte. Dit betekent dat het het beste om deze as loodrecht hangen, niet verticaal, voor een sterker eindproduct.
 5. 5
  Snijd de gipsplaten met behulp van een mes en een t-vierkant. Je hoeft niet heel hard te snijden om gipsplaten te krijgen van de vorm die u wilt. Bij het snijden, scoren een lijn door de face-papier (de voorkant van de gipsplaten). Vervolgens breken de gipsplaten door snapping weg van de snede.
  • U kan nodig zijn om de gipsplaten gesneden in een minder regelmatige vorm, om het te passen rond een ontluchter, bijvoorbeeld. Gebruik hetzelfde proces als je regelmatig zou doen, zorg ervoor dat beetje afgesneden door kleine in plaats van het maken van een grote snede. Vergeet niet, kunt u altijd later meer afgesneden, maar je kunt niet meer terug op na het snijden te veel af.
 6. 6
  Start op de wanden wanneer het plafond is voltooid. Nogmaals, moet de gipsplaten horizontaal worden opgehangen, wat klinkt misschien moeilijker dan verticaal, maar is niet echt. Hang eerst het bovenste stuk. Kont omhoog om het stuk op het plafond en spijker of schroef. Nogmaals, zal dit waarschijnlijk meer dan een persoon te doen, maar is het makkelijker om alleen te doen als er geen helpers zijn.
  • Vergeet niet uit te gaan van een (top) hoek en werken op slechts een rij voordat we naar de volgende rij.
  • Butt de bodem platen tot de topstukken op de muren die je net hebt gehangen. Ze moeten heel dicht bij elkaar te zijn, maar een beetje ruimte is oke: Je gaat naar tape en modder de gewrichten later op, dus je hoeft geen zorgen te maken over het krijgen van een perfecte exemplaar meteen.
 7. 7
  Blijven rond de kamer tot compleet. Werk langzaam en gestaag, fouten minimaliseren en ervoor te zorgen om vooruit te plannen. Terwijl opknoping sheetrock, vergeet niet om:
  • Lijm studs voor het hijsen van de gipskartonplaten zijn plaats
  • Pistool in vier of vijf schroeven op een stoeterij, raken elk stud dat er achter de gipsplaat
  • Snijd rond ramen, deuren, programma's, en andere obstakels. Als u een obstakel dat je niet weet hoe om te werken rond, raadpleeg dan een aannemer.

Afwerking van de gipskartonplaten proces

 1. 1
  Lees over hoe je tape en modder gipsplaten als het eenmaal is opgehangen. De naden tussen de stukken gipsplaat, waaronder de binnen-en buitenhoeken moeten worden afgedekt. Dit helpt zowel isolatie en tot een esthetisch eindproduct.
 2. 2
  Lees over hoe je gipsplaten af. Afwerking gipsplaten gaat die de hele gipskartonplaten met een dunne laag van de joint compound, en dan schrapen het weg, om de gipskartonplaten een nog effect te geven. Dit proces is absoluut essentieel voor een professioneel ogende baan.
 3. 3
  Ontdek hoe je textuur gipsplaten, indien gewenst. Misschien wil je een beetje pizzaz toegevoegd aan je wanden. Lees op deze handige kleine gids voor verschillende technieken.
 4. 4
  Lees over priming en schilderen gipsplaten. Uw afgewerkte wand is bijna voltooid. Prime en schilderen en je hebt een mooie nieuwe kamer, voorzien van stevige gips en een passende kleur.

Tips

 • Kennen de regels. Het is belangrijk om een ​​kopie van uw provincie "code" book te verkrijgen. Ze zijn zeer specifiek over welke richting gipsplaten moeten lopen, hoe ver de nagels of schroeven moet zijn, moet welke soorten gipsplaten worden gebruikt (er is speciale waterbestendige gipsplaat gebruikt in badkamers). Als de taak niet wordt gedaan om 'code' is het mogelijk voor de provincie om later op te komen en u vragen om het werk te verwijderen of laad je boetes voor niet-naleving.
 • Wanneer opknoping gipsplaten, is het belangrijk om zo weinig stukjes mogelijk die uw leven makkelijker later zal maken hebben. Dus, bij het werken met vensters, probeert te starten met een heel vel en snijd OUT voor het raam in plaats van het snijden van kleine stukjes te passen rond het raam.
 • Let op uw terrein. Vergeet niet dat je zal moeten gaten voor contactdozen, schakelaars, lampen, ramen en deuren te snijden. Meet ze uit, net zoals u zou doen op behang en knip ze uit (althans ruwweg) voordat u het stuk hangen. U kunt afmaken is up precies nadat het stuk is geïnstalleerd.
 • Nog steeds niet zeker genoeg om het te proberen? Contact met een gipsplaat hanger en vraag om een ​​middag kijken naar hun bemanning werk besteden. Koop een boek. Volg een workshop bij de lokale huis verbetering magazijn.
 • De openingen tussen naden kan lijken enorm aan u, en kun je je afvragen of je ooit in staat zal zijn om de zeer ruwe opknoping baan eruit mooie muren te maken als je eenmaal aan het tapen, texturing en schilderen deel (dat is een ander verhaal). Verbazingwekkend, het komt allemaal samen tijdens het tapen procedure, die zo ongeveer alles-zelfs echt grote hiaten of diepe deuken uit spijker-of schroefgaten verbergt.
 • Als je behang kunt hangen, kunt u ophangen gipsplaten. Echt.
 • Stel veel vragen bij de winkel waar u uw goederen in te kopen. De meeste verkopers zijn meer dan bereid om te delen wat ze weten en geef tijdbesparende tips.

Waarschuwingen

 • Het is een goed idee om uitschakelen van de netspanning bij het verwijderen van gipsplaten want het is erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om te vertellen waar de bedrading loopt achter de bestaande muren.
 • Zorg ervoor dat u een gezichtsmasker dat kan worden gekocht bij elk huis verbetering of bouwmarkt te dragen. Het verwijderen van oude gipsplaten is een stoffige en vuile baan en kon deeltjes in de lucht die slecht zijn voor de longen zetten.

Dingen die je nodig hebt

 • Mes en reservemesjes
 • Hamer (of gipsplaat boormachine als u wordt vastschroeven van de platen aan de muur)
 • Rechte rand voor het snijden en meten (ze maken gipsplaten T-kwadraten alleen voor deze)
 • Tal van speciale gipsplaten spijkers of schroeven. Gipsplaten kan worden geïnstalleerd met behulp van spijkers of schroeven. Schroeven zijn het "instrument-van-keuze" voor professionals.