Wki

Hoe te gekweekte karnemelk maken

Karnemelk is groot in de keuken - niet alleen voor het bakken, maar voor het drinken rechtstreeks uit het glas. Het is iets dikker dan melk, en niet zo zwaar als crème. In plaats van het kopen van karnemelk in de supermarkt, kunt u gemakkelijk zelf de volgende stappen.

Stappen

Hoe te gekweekte karnemelk maken. Voeg een bacteriële voorgerecht van 6 tot 8 gram van actieve verse gekweekte karnemelk een schone kwart pot.
Hoe te gekweekte karnemelk maken. Voeg een bacteriële voorgerecht van 6 tot 8 gram van actieve verse gekweekte karnemelk een schone kwart pot.

Met een starter

 1. 1
  Voeg een bacteriële voorgerecht van 6 tot 8 gram van actieve verse gekweekte karnemelk een schone kwart pot. Gebruik 6 gram als u zeker van de versheid van de starter. Als je twijfelt, gebruik dan een volle kop karnemelk als starter.

 2. 2
  Vul de rest van de pot met verse melk.

 3. 3
  Schroef het deksel op veilig en schud grondig te mengen. Etiketteren met de datum.

 4. 4
  Laat het uit te zitten in een warme deel van de kamer tot het dik wordt, dat duurt ongeveer 24 uur. Als je merkt dat het langer dan 36 uur duurt, het voorgerecht was niet meer actief (de bacterie was overleden). De karnemelk al dan niet lekker als het langer dan 36 uur duurt, maar het kan nog steeds worden gebruikt voor het bakken.

 5. 5
  Controleer of de verdikte karnemelk jassen het glas. Dit gebeurt omdat de bacteriën de melk gegist heeft, en het melkzuur wordt veroorzaakt door de melkeiwitten te dikken. Koel onmiddellijk.Vanaf nul

 1. 1
  Laat een kopje gefilterde verse rauwe melk te zitten gedekt bij kamertemperatuur totdat het is ingedikt. Dit duurt meestal enkele dagen.
 2. 2
  Plaats 1/4 kop van de ingedikte melk in een pint-sized mason jar.
 3. 3
  Voeg een kopje verse melk (het hoeft niet rauw te zijn op dit punt), dekken, schud om te mengen, en laat het weer op kamertemperatuur tot het dik wordt.
 4. 4
  Herhaal dit totdat de melk betrouwbaar dikker in een periode van 24 uur deze overdracht van sub-kweken meerdere malen. Proef een klein bedrag te bevestigen dat het taart, verdikt, en heeft geen off smaken (bijv. taart maar niet bitter).

Tips

 • Omdat veel van de lactose is gedaald gebroken melkzuur moet karnemelk minder een probleem voor diegenen die lactose-intolerantie.
 • De zuurgraad van karnemelk verklaart haar lange koelkast houdbaar. Zuur is een natuurlijk bewaarmiddel, want het remt de groei van ziekteverwekkende bacteriën.
 • Frisser karnemelk maakt betere starter voor kaas.
 • Om een ​​liter karnemelk maken, voeg 1 liter karnemelk tot 1 liter verse volle melk en giet in een grote container. Meng en giet terug in de originele verpakking. De volgende dag, zal de gehele vijf liter mooi worden verdikt.
 • Zure room kan worden gemaakt met dezelfde procedure als karnemelk, met behulp van een kopje crème grondig gemengd met 2 el verse actieve karnemelk en laat het zitten voor 12-24 uur bij kamertemperatuur. Hoe hoger botervet in de crème, hoe dikker de afgewerkte zure room.
 • Karnemelk houdt gemakkelijk voor weken in de koelkast. Als u het langer bewaren, kan schimmel ontwikkelen op binnenwanden van de pot. Deze vorm tot dezelfde groep van schimmels die groeien op kaas en niet gevaarlijk. Verwijderen en de karnemelk kan nog steeds worden gebruikt voor het bakken.
 • Karnemelk pannenkoeken en wafels koken tot een licht en luchtig, dus voeg deze toe aan het beslag. Gebruik het ook bij het bakken van taarten.

Waarschuwingen

 • Controleer het etiket op de fles die u koopt in de winkel. Het moet zeggen gekweekte karnemelk, en zorg ervoor dat het niet verouderd, zoals bacteriën sterven af ​​in de tijd.

Dingen die je nodig hebt

 • 6-8 gram actieve gekweekte karnemelk
 • 3 kopjes volle melk of 2% of magere
 • Zeer schoon 1 liter container met veilige deksel. Mason potjes werken goed.