Wki

Hoe te edamame koken

Edamame, de grote soja. Deze heerlijke groente wordt meestal geserveerd in bars en Japanse en Chinese restaurants als maaltijd voorgerecht, een equivalent van de Europese broodmand.

In Oost-Azië, is de sojaboon al meer dan tweeduizend jaar als een belangrijke bron van eiwitten. Edamame wordt verbruikt als een snack, een groenteschotel, gebruikt in soepen of verwerkt tot snoep. Als tussendoortje, worden de peulen licht gekookt in gezouten water, en vervolgens de zaden worden direct geperst uit de peulen in de mond met de vingers.

Ingrediënten

 • 1 pond verse edamame, zal bevroren ook werken.
  • Merk op dat bevroren edamame is meestal voorgekookt dus alles wat je hoeft te doen is dooi.
 • Zeezout
  • Keukenzout gebruikt kan worden
 • Soja saus voor dompelen

Stappen

Hoe te edamame koken. Verwijder de pan van de brander.
Hoe te edamame koken. Verwijder de pan van de brander.
 1. 1
  Kies uw soja. Er zijn vele verschillende opties die er zijn, uit bevroren, gekookte en bevroren, en vers. Als je het geluk hebt om verse edamame vinden bij uw lokale markt, kiezen voor deze! Alle andere rassen zijn prima om ook te gebruiken.
 2. 2
  Bereid uw water. Sommige edamame experts zullen je vertellen dat de enige manier om ze te koken is met gezouten water. Afhankelijk van uw smaak en dieetwensen, kunt u ervoor kiezen om het water niet zout. Een aanbevolen hoeveelheid zout voor ongeveer een pond edamame zou zijn 1/2 eetlepel zout voor de liefhebbers, 1 theelepel voor minder van een zoute smaak. Voeg het zout aan een grote pot, 3/4 van de weg gevuld met water.
 3. 3
  Kook water. Breng uw pan water aan de kook, en zorg ervoor dat het niet overkookt.
 4. 4
  Voeg de edamame. Als het water is op de kook, voeg de edamame in kleine handjes. Als je dumpen alle bonen het in een keer, loopt u het risico brandwonden vanaf spatten gecreëerd door de bonen.
 5. 5
  Time je edamame. Voor bevroren bonen, kook tijd is ongeveer 4-5 minuten. Voor verse bonen, testen een individuele edamame ongeveer 5-6 minuten en peilen naar de stevigheid van de boon. Jonge verse bonen zal gebeuren in 3 minuten. Edamamebonen moet stevig zijn, maar geven aan de tanden. Papperig bonen betekent dat ze meer dan gaar zijn.
 6. 6
  Verwijder de pan van de brander. Dump de gehele inhoud van de pan door een vergiet. Er zullen veel stoom uit de pot, dus niet je gezicht direct gezet in de vergiet.
 7. 7
  Zout naar smaak. Sommigen willen een extra snufje zout toe te voegen over de hete bonen aan het einde maar dit is volledig optioneel.
 8. 8
  De koelkast om af te koelen. Hoewel niet een noodzakelijk onderdeel van de voorbereiding, de meeste mensen genieten van edamame koud in plaats van warm. 1-2 uur van koeling wordt aanbevolen.

Tips

 • Gebruik een stoommandje in plaats van onderdompelen de peulen in water. De pods zal koken, nog niet zo veel van het water dat ze worden gekookt in een lichtere edamame behouden.
 • Kopen bevroren, gekookte sojabonen. U kunt ze pop in een magnetron schaal en zap hen in plaats van koken.
 • Probeer andere sojaproducten! U kunt koppelen verse edamame met tofu, sojasaus of
 • Plaatsvervanger edamame voor chips. De zoute / hartige smaak gaat ook geweldig met bier voor een alternatief zondag voetbal snack.

Waarschuwingen

 • Loop niet weg van je kokende schat! De pot kan overkoken, blussen je vlam en / of veroorzaken van een soupy puinhoop op te stapelen onder uw brander. Het wordt aanbevolen dat als de pot begint te overkoken, zet dan onmiddellijk het vuur laag tot medium.
 • Niet te gaar. Papperig bonen betekenen dat ze te lang werden gekookt.