Wki

Hoe te doorlatende straatstenen installeren

Doorlatende straatstenen worden gebruikt om regenwater te worden opgenomen in de grond, in plaats van afspoeling in de storm drain systeem, waar het plaatselijke watervoorraden kunnen vervuilen en onderbreken de natuurlijke waterkringloop. Met behulp van een doorlatende of poreuze bestrating systeem heeft vele voordelen boven ecologisch bewust, waaronder duurzaamheid, stabiliteit, en het gemak van onderhoud / reparatie.

Stappen

Hoe te doorlatende straatstenen installeren. Verwijder de oude oprijlaan.
Hoe te doorlatende straatstenen installeren. Verwijder de oude oprijlaan.
 1. 1
  Ingenieur de diepte. Bijna alle grond heeft de mogelijkheid om het water naar beneden door sijpelen in het grondwatersysteem, maar verschillende grondsoorten en verschillende omstandigheden bepalen hoe snel het water zal sijpelen door. Rekening houden met de bodem, hoeveel regen krijg je in het gebied en hoeveel verkeer gaat over het oppervlak. Het principe is om genoeg rock en grind die in staat zijn om het regenwater lading lang genoeg vasthouden om de bodem onder de rots om het water op te vangen plaatsen. Grind en zandgrond drainwater de beste of de snelste en kleigrond riool de slechtste of de langzaamste. Dus als je een gebied met veel regen en kleigronden, de rock en grind met moeten erg diep om te kunnen het regenwater vast te houden terwijl het langzaam sijpelt in de bodem. Als u woont in een gebied waar er weinig hoeveelheid regen en zeer goed doorlatende grond, zoals zand en grind, zou de diepte van de steen en grind zijn erg ondiep, slechts 8 centimeter. De volgende factor om te overwegen is de verkeersstroom. Hoe meer verkeer, hoe dieper de basis. Als het een residentiële oprit alleen te parkeren auto, zou de diepte van de bodem veel minder dan een commerciële straatnaam. Er is software beschikbaar van in elkaar grijpende Concrete Pavement Institute dat aannemers en ingenieurs kunnen gebruiken om de juiste diepte en steen maten te krijgen.
 2. 2
  Verwijder de oude oprijlaan. Dit wordt meestal gedaan met een drilboor te breken van de bestaande oprit, en een bobcat of iets dergelijks om de stukken te verwijderen.
 3. 3
  Uitgraven om de gewenste diepte door het verwijderen van overtollig vuil.
 4. 4
  Compacte sub bodem met behulp van een wals of trilplaat.
 5. 5
  Installeer geotextiel. Het doel om het geotextiel is om de bodem te houden van het mengen met de rots en grind basis. Zonder het geotextiel, zou de rots zijn weg te werken in de ondergrond, het verminderen van de effectieve diepte van het basismateriaal.
 6. 6
  Installeer de eerste laag van de rock en de verspreiding tot een diepte van niet meer dan 6 ".
 7. 7
  Verdichten van de rots met behulp van een statische roller.
 8. 8
  Installeer de volgende laag van rots in 4 "tot 6" lagen of "liften" en compact met een statische roller.
 9. 9
  Installeer 2 centimeter van grind te worden gebruikt als onderlaag voor de straatstenen.
 10. 10
  Leg de tegels een voor een.
 11. 11
  Monteer de hoofdsteunen. In dit geval gebruiken we een betonnen band balk die de grens straatstenen zijn ingesteld in wanneer het beton nog nat is. Dit voorkomt laterale beweging.
 12. 12
  Sweep meer grind in alle gewrichten.
 13. 13
  Indien gewenst, test de oprit. Alle water moet worden opgevangen met nul vandoor.