Wki

Hoe om water te koken

Je verwarmen alleen het water totdat het begint borrelen. Maar er is een beetje meer aan de hand dan dat, vooral als je wilt om een ​​nauwkeurige en meest uitstekende kok te zijn.

Stappen

Hoe om water te koken. Weten wat voor soort kook je gaat voor.
Hoe om water te koken. Weten wat voor soort kook je gaat voor.

Gasfornuis

 1. 1
  Weten wat voor soort kook je gaat voor. Stropen, sudderen en koken zijn iets anders technieken. Stropen is zeer zacht, gereserveerd voor delicate voedingsmiddelen zoals eieren, vis en fruit. Simmering is een beetje warmer, met een paar kleine belletjes aan de oppervlakte, en wordt vaak gebruikt voor items die een lange tijd om te koken nodig. Koken is wanneer het water wordt zo heet als het gaat om te krijgen en begint te verdampen in stoom. (De exacte temperatuur varieert van hoogte, zoals besproken in de volgende stap.) Haal het water naar welke staat het recept voor en daar te houden. Plaats geen deksel op de pot als je pocheren of sudderen omdat de warmte kan toenemen aan de kook. Haal van het vuur, indien nodig als het water begint te warm krijgen.
 2. 2
  Denk aan uw hoogte. Op grotere hoogten, water kookt bij een lagere temperatuur, dus je zult moeten om het voedsel langer te koken.
  • Als je iets dat wordt geleverd met instructies koken, op zoek naar een nota over hoogte dat zal u vertellen welke aanpassingen moeten worden gemaakt.
  • Bij bijzonder hoge hoogten (zoals op bergen), zou je iets voor uren en uren koken en het zal nooit koken. Je nodig hebt om een snelkookpan te gebruiken.
  • Sinds vloeistoffen verdampen sneller op grotere hoogte moet je ook een beetje extra water toe te voegen om te compenseren.
 3. 3
  Voeg zout alleen voor kruiden of het maken van eieren gemakkelijk te pellen. Er is een mythe dat het toevoegen van zout zal het water aan de kook sneller te maken. Het toevoegen van zout verhoogt het kookpunt, wat betekent dat het water zal moeten heter zijn om te beginnen koken, dus eigenlijk meer nemen aan de kook. Niet voorkomen dat het toevoegen zout naar smaak, echter, omdat de hoeveelheid zout het zou nemen om een belangrijke verandering aan te brengen waarschijnlijk genoeg te ruïneren wat u kookt zou zijn. In een huis experiment, het toevoegen van 2 eetlepels keukenzout op 1 liter water veroorzaakt het om een ​​extra 33 seconden aan de kook te nemen, en het verhoogde de kooktemperatuur door slechts 4 ° F (2 ° C). Voor wat extra perspectief, je het zoutgehalte van oceaanwater (een ounce van zout per liter water) nodig om de kooktemperatuur te verhogen met slechts een graad Fahrenheit!
 4. 4
  Gebruik een voldoende grote pot voor het water die u wilt verwarmen en niet vul het helemaal. De extra ruimte zal het water ergens geven te borrelen en spatten. U vindt er ook voldoende extra ruimte voor iets (zoals nodig pasta ) zul je later toe te voegen aan het water.
 5. 5
  Plaats de pot op het fornuis en zet het vuur eronder te hoog. Die de pot met een deksel zal het water helpen om een ​​beetje sneller koken.
 6. 6
  Zet het vuur zodra het water begint te koken. Hoge hitte is handig wanneer u wilt het water naar kooktemperatuur snel te bereiken, maar zodra het er is, het draaien van de warmte zal een verschil in temperatuur niet te maken. Alles wat het zal doen, is ervoor zorgen dat het water weg te sneller koken. Dus zodra het water borrelt, zet het vuur op de laagste temperatuur die zal houden aan de kook je nodig hebt. Dit zal u helpen om meer water vast te houden en zal ook netter en veiliger, omdat kokend water heeft meer kans om uit te spatten van de pot.

Magnetronoven

 1. 1
  Kokend water in de magnetron is vrij eenvoudig, maar er is het risico van oververhitting, wanneer het water opwarmt voorbij het ​​kookpunt zonder borrelen en daarna barst plotseling, mogelijk veroorzaakt brandwonden. Hoewel dit onwaarschijnlijk zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen.
 2. 2
  Doe het water in een magnetron-safe beker of kom. Voor meer veiligheid, gebruik dan een container die een kras of chip (in wetenschappelijke termen, een kiemvormingsplaats) op het inwendige oppervlak heeft. Dit zal de waterbel te helpen.
 3. 3
  Plaats een niet-metalen voorwerp zoals een houten lepel, eetstokje, of ijslolly stok in het water. Dit helpt ook de waterbel.
 4. 4
  Doe het water in de magnetron. Verhit in korte intervallen, onder regelmatig roeren, totdat het water wordt gestoomd. (Zelfs als deze stappen worden gevolgd, zal borrelen niet duidelijk.)
 5. 5
  Roer de vloeistof grondig met een beetje lucht toe te voegen aan de mix, voor verwarming.

Tips

 • Als u iets anders dan water, zoals de saus kookt, zet het neer als het bereikt koken om te voorkomen verzengende de bodem naar de pot.
 • Als een recept voor iets te zijn op een "volledige, kook" betekent dat het water niet moet stoppen met koken wanneer je beweegt.
 • Warm water kookt sneller dan koud water.

Waarschuwingen

 • Kokend water en de stoom die van het weg zijn heet genoeg om je verbrandt. Gebruik een pannenlap als je nodig hebt om, en ga voorzichtig te werk.
 • Steam zal meer dan kokend water brandwonden als gevolg van de extra warmte-energie die het bevat
 • Kijk uit als het verwarmen van water op in een magnetron als het kan exploderen wanneer opgepikt. (Flash kook)