Wki

Hoe om uw dak te gebruiken als een zonne kachel

Gebruik uw bestaande dak en de isolatie membraan naar zonne-energie verwarmde lucht naar uw huis. Wanneer het dak wordt verwarmd door de zon de lucht gevangen onder is natuurlijk verwarmde, vervolgens stijgt naar het hoogste punt waar u het kunt verzamelen om je huis te verwarmen. De meeste metalen daken en enkele andere soorten begroeide daken hebben een isolerende membraan eronder, wordt het een zeer eenvoudige, goedkope, project om deze warme lucht automatisch oogsten om uw huis te verwarmen op bijna nul kosten.

Stappen

Hoe om uw dak te gebruiken als een zonne kachel. Toegang tot het dak ruimte van uw huis en zorg ervoor dat uw dak heeft een isolatie membraan onder de dakplaten.
Hoe om uw dak te gebruiken als een zonne kachel. Toegang tot het dak ruimte van uw huis en zorg ervoor dat uw dak heeft een isolatie membraan onder de dakplaten.
 1. 1
  Toegang tot het dak ruimte van uw huis en zorg ervoor dat uw dak heeft een isolatie membraan onder de dakplaten.
 2. 2
  Zoek de bovenste twee gordingen aan weerszijden van de nok
 3. 3
  Nu ruimen overtollige isolatie. Gebruik handtacker nietpistool de isolatie netjes vast aan de gordingen langs de gehele lengte van de nok.
 4. 4
  Wanneer u klaar bent elke kant van het dak moet nu isolatie loopt van de goot naar de hoogte van de bovenste gording. De ruimte tussen de gording moet openstaan ​​voor de onderkant van de metalen die de nok.
 5. 5
  Stroken isolatie breed genoeg om vast over de onderzijde van de bovenste twee gordingen en lang genoeg om de lengte van de rug lopen.
 6. 6
  Bevestig deze isolatie aan de onderzijde van de bovenste twee gordingen met uw hand tacker, waardoor de vorming van een header tussen hen. De lucht tussen de dakbedekking en de isolatie worden verwarmd door de straling van de sun.It zal stijgen naar de header en daar verzamelen.
 7. 7
  Nabij het ​​centrum van de nok past u een geschikte kanaal outlet. (Als u van plan om een zes centimeter getunnelde schroef te gebruiken dan moet je een bijpassende 6 inch duct gebruiken) Bevestig het aan de onderzijde van de gordingen. Verzegelen van de folie met behulp van siliconen of soortgelijk product, zorg ervoor dat het deel van folie direct onder uitlaat wordt verwijderd om de warme lucht te laten stromen uit de koker.
 8. 8
  Monteer een plafonddoorvoer uitlaat aan het plafond van de ruimte die u wilt verwarmen.
 9. 9
  Monteer een geschikte afmetingen getunnelde schroef ergens tussen het kanaal van de kam en het kanaal aan het plafond. Best practice zou meebrengen schorsing van de ventilator van de dakconstructie met een zware veer. Hiermee wordt voorkomen dat trillingen van de ventilator als het uit balans raakt als gevolg van stof opbouw op zijn blades) en zal een stille werking te verzekeren.
 10. 10
  Meet gesneden en fit twee lengtes van folie leidingen. One op uw nok kanaal naar de ventilator en een om de ventilator aan het plafond kanaal aansluiten aansluiten.
 11. 11
  Monteer een thermostatische schakelaar in de buurt van het kanaal in de kop en plaats de lamp sensor in de kop bij het ​​kanaal opening. Zet de lamp aan de Perling.
 12. 12
  Sluit de ventilator aan de thermostatische schakelaar, zodat de ventilator zal alleen worden uitgevoerd wanneer de temperatuur van de lucht in de header, de controle temperatuur van de te verwarmen ruimte overschrijdt.
 13. 13
  Verplaatsen naar de buitenkant van het dak en sluit eventuele luchtgaten tussen de nok van het dak en de dakplaten profiel. (Je zou kunnen gebruiken expanderend schuim of een eigen profiel afdichting.)
 14. 14
  Uw kachel is klaar voor gebruik in dit stadium en het zal vele uren gratis warmte dragen tijdens dagen waar de zon ondanks de temp te koud schijnt.
 15. 15
  Om echt het meest profiteren van de bovenste meter of zo van de nok moet worden bedekt met een doorzichtig plastic deksel. dit hoe zal worden gewijzigd om deze optie te omvatten.

Tips

 • Dit systeem kan op elk moment in de toekomst uitgebreid door alle of een deel van het bovenste dakvlak met een transparant deksel van een beschrijving, maar zelfs zonder deksel is veel warmte te winnen zonder kosten.
 • Een gebouw waarin deze eenvoudige, goedkope en betrouwbare systeem zal opportunistisch verwarming, koeling en ventilatie zorgen voor het hele jaar en elk toekomstig jaar; draaien zich automatisch aan / uit voor de kosten van het runnen van een 60 watt ventilator.

Waarschuwingen

 • U zult een elektricien nodig om uw ventilator en thermostaat verbinden, tenzij u toegang tot een lage spanning getunnelde schroef
 • Wees ervan bewust dat uw dak / zolder te ventileren en om zich te ontdoen van overtollige warmte en vocht in de zomer en winter. Blokkeren of trapping deze warmte en vocht in de dakconstructie kan leiden tot vroegtijdig falen van gordelroos en het dak dek hout. Mogelijkheden van schimmel en meeldauw bloeit.

Dingen die je nodig hebt

 • Sommige folie isolatie
 • Zes inch getunnelde schroef
 • Folie leidingen
 • Een handtacker
 • Thermostatische schakelaar
 • Een thermostatische schakelaar te bedienen bij kamertemperatuur
 • lengte van het dak profieldichting