Wki

Hoe om te zorgen voor een valkparkiet

Valkparkieten zijn een van de kleinste papegaaien in de papegaai familie, en maakt lieve en intelligente dieren. Cocktails kunnen een sociaal huisdier met andere vogels vooral Budgiries zijn omdat ze beiden vogels van dezelfde habitats (Australië) Dit artikel zal u tonen hoe de zorg voor uw gelukkig, gezond huisdier valkparkiet!

Stappen

Hoe om te zorgen voor een valkparkiet. Beschouwen als een valkparkiet is de juiste huisdier voor u.
Hoe om te zorgen voor een valkparkiet. Beschouwen als een valkparkiet is de juiste huisdier voor u.
 1. 1
  Beschouwen als een valkparkiet is de juiste huisdier voor u. Valkparkieten vereisen dagelijkse zorg en aandacht, en kan luidruchtig en rommelig huisdieren zijn. Met de juiste zorg, kunnen ze leven al meer dan twintig jaar! Vóór de aankoop van een Valkparkiet, moet u rekening houden met de volgende vragen (inclusief iedereen die woont bij u in de discussie):
  • Hoeveel geld ben ik bereid te besteden? Hoewel Valkparkieten zijn niet erg duur om te kopen, moeten ze flinke kooien, en tal van speelgoed en andere verrijking items. Daarnaast moet u uw Valkparkiet naar de dierenarts voor de jaarlijkse examens.
  • Hoeveel tijd kan ik doorbrengen met mijn valkparkiet? Tenzij iemand thuis is het grootste deel van de dag, een valkparkiet is waarschijnlijk eenzaam. Gepaarde valkparkieten zullen minder aandacht nodig, maar je zult nog steeds hen dagelijks aandacht en zorg te geven.
  • Ben ik gevoelig voor lawaai en rotzooi? Hoewel Valkparkieten zijn niet extreem luidruchtig, zullen ze vocaal in de ochtend en avond, en kan grote rotzooi maken. Als je een zuivere weerbeeld of haat het om vroeg in de ochtend wakker, misschien een Valkparkiet niet recht voor je.
  • Hoe lang ben ik bereid om de zorg voor een huisdier? Omdat valkparkieten kunnen leven gedurende meer dan twintig jaar, overwegen uw inzet vóór de aankoop. Als je minderjarig bent, overwegen die zal zorgen voor uw Valkparkiet als je niet kunt houden, terwijl op de hogeschool.
  • Bij het lezen van dit artikel, rekening houden met de zorgbehoefte van valkparkieten en of u in staat om goed zorg voor uw valkparkiet voor meer dan twintig jaar zou zijn.
 2. 2
  Meer informatie over valkparkieten. Vóór de aankoop van een Valkparkiet, grondig onderzoek van valkparkieten en hoe de zorg of ze noodzakelijk is. Hoewel dit artikel heeft betrekking op basiszorg, meer diepgaand onderzoek wordt aanbevolen. Goede bronnen zijn het Internet, uw lokale bibliotheek en dierenwinkels, die meestal zal uitvoeren boeken en andere hulpbronnen over de verzorging van valkparkieten. Daarnaast is de interactie met valkparkieten wordt aanbevolen, evenals het spreken met een eigenaar van valkparkieten over hun ervaringen zorgzaam voor hun vogels.
 3. 3
  Koop een kooi. De kooi moet minstens minstens 2 m lang, 20 cm breed en 18 inch diepte, maar een grotere kooi wordt aanbevolen. De kooi moet bars niet meer dan 3/4 van een inch uit elkaar. Omdat zink en lood zijn giftig voor vogels, moet de kooi ook worden gegarandeerd niet deze materialen bevatten. Bovendien, omdat valkparkieten liefde te klimmen rond hun kooi, moet de kooi hebben minstens een aantal horizontale balken.
 4. 4
  Koop de andere benodigdheden die je nodig hebt. U moet twee etensbakjes (voor droge en natte voeding) en een drinkbakje kopen; een rok voor de kooi om geworpen zaad te vangen, veel zitstokken voor de kooi, en een bos van speelgoed voor uw Valkparkiet om mee te spelen: kopen veel en draai ze iedere week, zodat uw vogel niet vervelen. Hoewel niet noodzakelijk, de aankoop van schoonmaakproducten, zoals kak remover en een handheld vacuüm, is een goed idee. U moet ook een cuttlebone voor calcium te kopen, dit is met name belangrijk voor vrouwelijke valkparkieten, die ei binding problemen kunnen krijgen (vrouwtjes eieren leggen zonder een mannelijke, ze zullen gewoon worden onbevruchte).
 5. 5
  Koop een valkparkiet. Terwijl u misschien geneigd om de goedkoopste Valkparkiet je kunt vinden, kopen vogels uit dierenwinkels kopen is unrecommended omdat deze vogels ongezond kan zijn, en omdat deze vogels vaak niet gesocialiseerd (dat maakt het temmen harder). Voordat je probeert om een ​​huisdier vogel koopt het beter kan zijn om te proberen om een ​​vogel te adopteren. Kijk voor een vogel te redden in uw buurt. Ze kunnen ook zeer nuttig. Als u niet kunt u in plaats daarvan de aanschaf van een kant-gevoede baby tegen een specialiteit vogel winkel of vogelkweker. Opmerking: Koop een Valkparkiet dat is ongeveer drie maanden oud of iets ouder. Een beginner mag nooit met de hand te voeden van een baby valkparkiet.
  • Een andere optie is om een ​​Valkparkiet adopteren uit een asiel of rescue-groep. Terwijl veel valkparkieten van redding groepen maken goede huisdieren, vaststelling van een schuilplaats wordt niet aanbevolen voor beginners, omdat deze valkparkieten ongezond kan zijn of gedragsproblemen.
  • U kunt ook de aankoop van een Valkparkiet van zijn eigenaar. Zolang je zeker weet dat de eigenaar wordt niet rehoming de vogel vanwege gedragsproblemen, en je krijgt gezondheid van de geschiedenis van de vogel, kan dit een geweldige manier om een ​​valkparkiet kopen.
   • Wanneer u voor het eerst breng je valkparkiet huis, geef het wat tijd aan te passen. Als uw valkparkiet is een handfed baby, kan dit zo kort als een paar uur. Unsocialized baby's, echter, zal het meestal nodig twee of drie dagen om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Gedurende de aanpassingsperiode, niet omgaan met de vogel, maar het reinigen en voeden routines en praat zachtjes met de vogel.
 6. 6
  Geef je valkparkiet een gezond dieet. Bird pellets moeten maken ongeveer 70% van het dieet van uw valkparkiet. Zaad kan een goede traktatie maken, maar doe het niet te voeden dan als het is te vet. Je moet ook voedt uw Valkparkiet gezonde groenten en soms fruit, goed gekookte bonen en spaghetti zijn voorbeelden van smakelijke traktaties kunt u uw valkparkiet geven. Wanneer je fruit en groenten te voeden kiezen, zijn organische degenen aanbevolen. Je moet ook grondig groenten en fruit af te spoelen voordat het voeden.
  • Voer niet uw valkparkiet chocolade, avocado, alcohol, uien, champignons, tomaten bladeren, cafeïne, of ongekookt bonen, want deze zijn giftig. Erg zoet of vet voedsel zoals snoep bars zijn ook niet gezond voor valkparkieten.
  • Verwijder niet opgegeten vers voedsel uit de kooi binnen vier uur.
 7. 7
  Behandel uw valkparkiet. Als uw valkparkiet is al tam, moet u minstens een uur per dag met het te tam en vriendelijk te houden. Tenzij je een vogel koopt "luier," wilt u misschien om te interageren met de vogel op een stoel bedekt met een handdoek, of in een kamer met een gemakkelijk te reinigen vloer. Om uw vogel opvoeren op je vinger, drukt u gewoon op je vinger zachtjes tegen de buik en zegt in een zachte, maar duidelijke stem "Step up!" Probeer niet om een ​​Valkparkiet grijpen of dwingen te intensiveren, omdat dit je meer kans om iets te zullen maken.
 8. 8
  Begrijpen waarom je valkparkiet kan bijten. Je voelt je misschien gekwetst of overstuur wanneer uw Valkparkiet bijt, maar het is belangrijk om te beseffen dat de vogels niet zijn gedomesticeerd voor honderden jaren als honden hebben. Een vogel zal bijten om uit te drukken dat hij bang is of boos, en je moet niet bijt persoonlijk nemen. Denk eens terug aan wat je deed toen je valkparkiet beetje je, en probeer de dingen te zien van van het standpunt. Bijvoorbeeld, zou een Valkparkiet bijten als je probeert om het te grijpen, of als je te slordig of ruw tijdens de werkzaamheden. Daarnaast hebben veel valkparkieten zijn beschermend van hun kooi, en agressief kan zijn als je probeert om je hand in de kooi.
  • Als uw Valkparkiet bijt je buiten de kooi, zet het terug in de kooi en wachten tot het weer naar beneden kalmeren voordat u hem uit de kooi.
  • Als uw valkparkiet is kooi agressief, trainen te intensiveren op een stok of een baars. Op die manier kun je het stap omhoog op de baars als je wilt om het uit zijn kooi te verwijderen, in plaats van om je hand in de kooi.
 9. 9
  Leer uw valkparkiet hoe om te spreken en fluiten. Terwijl de mannetjes zijn best bij het spreken en fluiten, kunnen vrouwen leren hoe te fluiten en af ​​en toe een paar woorden. Het is aanbevolen dat je begint het onderwijs van uw valkparkiet hoe voordat onderwijzen hoe te fluiten, omdat het moeilijker kan zijn andersom spreken. Om uw Valkparkiet te leren spreken, vaak praten met haar, en zeg woorden die u wilt uw valkparkiet om regelmatig te leren - bijvoorbeeld zeggen: "Mama!" elke keer dat u uw valkparkiet benaderen. Als je het begin van een woord of een zin te horen, onmiddellijk beloon uw valkparkiet met een traktatie en veel aandacht. Onderwijs van uw valkparkiet hoe te fluiten is veel hetzelfde - vaak fluiten voor je valkparkiet, en belonen als het begint fluiten.
 10. 10
  Herkennen tekenen van ziekte in valkparkieten. Omdat valkparkieten zullen verbergen vaak hun ziekte totdat het is erg slecht, moet je een scherp oog houden op tekenen van ziekte. Deze omvatten: crankiness of bijten; slapen vaker dan normaal, een afname van de hoeveelheid voedsel die je valkparkiet eet of zijn gewicht; weigering om te eten of te drinken water, hoesten, niezen, of onregelmatige ademhaling, kreupelheid, klontjes of zwelling, ontstoken of knapperig ogen en neusgaten, bewolkt ogen, een vuile vent, een gebogen hoofd, vleugels of staart, en erg ziek valkparkieten zullen met opgeschud veren op de bodem van de kooi zitten. Een valkparkiet dat is bloeden is natuurlijk ook gewond.
  • U dient uw Valkparkiet nemen om een ​​aviaire dierenarts voor een jaarlijkse "well-bird"-examen. Bovendien moet u onmiddellijk contact op met uw dierenarts als uw valkparkiet vertoont een van de hierboven genoemde tekenen. Vergeet niet dat, terwijl het duur om naar de dierenarts kan zijn, vogels zullen vaak erg ziek geworden in een korte periode van tijd, en het is niet een goed idee om "wait and see" met valkparkieten.

Tips

 • Valkparkieten graag de veren hebben rond hun hoofd streelde, tegen de korrel. Een goed moment om te starten kinderboerderij is tijdens de rui als ze jeuken.
 • Houden geen rekening met broedvogels, tenzij je weet hoe. Het je vogels konden doden!
 • Wees voorzichtig met deze kleine vogels, valkparkieten zijn erg kwetsbaar en kan gemakkelijk worden gekwetst.
 • Sommige valkparkieten zijn bang in het donker en hebben 's nachts schrikken. " Om dit te voorkomen, zet een nachtlampje in de kamer van uw valkparkiet slaapt in, en niet volledig bedekken de kooi 's nachts.
 • Laat uw vogel (s) in de buurt van een raam (maar niet direct voor een). Je moet niet elke soort vogel in de kelder of de donkere kamer. Dit kan leiden tot depressie en gedragsproblemen, zoals veren plukken.
 • Op een zeer warme dag zet wat ijsblokjes in hun waterbak.
 • Zing voor de vogel, zodat het wordt gebruikt om uw stem.
 • Er zijn tal van Chat of Talk fora voor vogels. Overwegen deelname aan een, zijn ze boordevol informatie!
 • Als u wilt dat uw vogel om meer sociaal met mensen, zet het niet in een kooi met een andere vogel. Het zou veel liever interactie met andere vogels dan met mensen wanneer die in dezelfde kooi.
 • Valkparkieten aandacht nodig elke dag. Als je de hele dag werken, overweeg dan de aankoop van een paar valkparkieten, omdat zij in staat zijn om elkaar gezelschap te houden zal zijn.
 • Om te voorkomen dat uw vogel van het kwetsen zichzelf door te vliegen naar plafondventilatoren, warm water in de keuken, ramen, enz., je moet. Vraag een ervaren vogel eigenaar of dierenarts om te laten zien hoe je dit doet voordat je het zelf proberen.
 • Als uw valkparkiet niet wordt getemd, hoeft de deur niet open!
 • Niet bederven uw vogel, of belonen voor slecht gedrag.

Waarschuwingen

 • Uw valkparkiet moet permanent toegang hebben tot schoon en fris water. Als ze gaan zonder water voor meer dan een dag, zou ze sterven.
 • Valkparkieten graag spelen met spiegels en glanzend voorwerp. Echter, geen plaats een spiegel in hun kooi. Ze zien hun reflecties als een andere vogel en kan erg gefrustreerd als de reflectie niet reageert als zodanig. Dit is prima voor speeltijd, maar als de valkparkiet ziet het allemaal dag zal het haar op scherp gezet en maken haar chagrijnig.
 • Verwaarloos uw vogel!
 • Werken niet een ventilator aan het plafond of de vogel is uit de kooi als de vogel kon lopen in de draaiende messen en sterven.