Wki

Hoe om te straffen uw kinderen voor het roken

Iedereen is zich bewust van de gezondheidsrisico's verbonden aan het roken, maar kinderen en tieners zijn nog steeds te popelen om het te proberen. Ben je je kind betrapt met een sigaret? Hier is hoe ze te straffen en - het allerbelangrijkste - ze stoppen doet het weer.

Voordat we beginnen, het eerste wat je zal moeten doen is controleren van uw motieven. Ben je probeert om je kind te straffen voor schut je? Ben je probeert om je kind te straffen voor het niet doen wat je wilt hem / haar te doen? Of wilt u gewoon wilt uw zoon of dochter te straffen?

Of doe je dit uit liefde? Wilt u uw kind om gezond te zijn? Wilt u uw kind helpen uit een verslaving? Gaat u uw reputatie of uw kind te helpen. Soms moet je kiezen. Als uw zoon of dochter is roken voor een langere periode van tijd, je kan nodig zijn om uw kind te zien een arts.

Stappen

Hoe om te straffen uw kinderen voor het roken. Verwijder de verleiding.
Hoe om te straffen uw kinderen voor het roken. Verwijder de verleiding.
 1. 1
  Reageert kalm. Dus je liep in de kamer van uw kind en ving ze weg te puffen? Zo veel als je wilt freak out, moet je je hoofd koel te houden. Uw kind zal minder kans om te absorberen wat je zegt. Natuurlijk zul je boos, maar vergeet niet: je bent de volwassene hier.
 2. 2
  Verwijder de verleiding. Neem de sigaret uit de hand van uw kind en rustig vragen naar de rest van de sigaretten. Als er een is, is er ongetwijfeld meer. Als je een pakje sigaretten, zeg, in hun broekzak gevonden, terwijl de was doen, moet u uw kind rustig te confronteren met de bewijzen in de hand.
 3. 3
  Bespreken. Dat klopt, bespreken, hoeft niet de les. Communicatie is de sleutel, vooral wanneer een onderwerp is zo belangrijk als deze. Volg deze losse leidraad, en uw gesprek zou moeten gaan (vrij) soepel:
  • Beginnen met de vraag waar ze de sigaretten. Niet dreigen de moeder van hun vriend te bellen of je nooit een eerlijk antwoord te krijgen.
  • Indien nodig, hen vertellen dat ze zijn niet toegestaan ​​om tijd door te brengen met wie ze geleverd met de sigaretten. Leg uit waarom. Wees redelijk, zeggen: "Nu, je weet dat ik je niet kan laten hangen met (naam hier) niet meer, rechts Dit is niet goed en ik weet zeker dat je begrijpt waarom?. '
  • Vraag uw kind wat ze vonden zo aantrekkelijk over de sigaretten. Was het turen druk? De wens om te kijken cool? Neem wat uw kind zegt en weerleggen - zeggen: "Wat voor soort vrienden willen dat je om te sterven Wat zullen ze je doen? ' of "Heb je het gevoel nu cool? Wat als je vrienden aan het kijken je nu? ' Nogmaals, wees niet hard of wreed, eerlijk.
  • Herinner uw kind over de nadelen van roken: gele tanden, rimpels, kanker, stinkende adem, kortademigheid, broos haar en stinkende kleren. Betreffen deze dingen aan hun dagelijks leven - "Hoe zou jij je voelen als je leunde over om eindelijk kussen dat meisje heb je een oogje op, en de volgende dag op school, hoor je ze vertelde iedereen hoe slecht je adem stonk?"
  • Als je een verleden met roken, vertel hen een kort verhaal over je eerste ervaring met roken. Heeft je vader je pakken en je dwingen om een ​​sigaret omhoog kauwen? Maak uw tiener lachen met een verhaal over jezelf. Maar zeker weer serieus en zeggen: "Zo zie je maar, ik heb meegemaakt dit, ook. Ik realiseerde me dat het gewoon niet waard. Ik wilde niet dat mijn ouders teleurstellen of beginnen een ongezonde levensstijl."
 4. 4
  Opvoeden. Geef uw kind de informatie die ze nodig hebben om te beseffen dat roken ongezond is en dodelijk. U kunt ophalen pamfletten gericht in de richting kids op elk gezondheidscentrum of het ziekenhuis wachtkamer. Deel een persoonlijk verhaal; deed Uncle Mike omkomen van longkanker? Leg uit wat de ziekte en hoe deze beïnvloed zijn familie. Wees niet te grafisch met jongere kinderen, echter.
 5. 5
  De communicatie. Hoe eerder u het opzetten van goede communicatieve vaardigheden, hoe makkelijker het zal zijn voor uw kind om u te vragen over roken. Uw kind zal respecteren en waarderen uw mening. Alle ouders willen hun kinderen te begeleiden door het leven, het vermijden van zoveel gevaren mogelijk. Nou ja, zijn uw kinderen geconfronteerd hun eigen verleidingen: op school elke dag, in het park met vrienden, en bij logeerpartijtjes. Zij hebben behoefte aan iemand die echt in hun hoekje, die ze altijd kunt vertrouwen.
 6. 6
  Vast te stellen regels. Laat je kind weten dat het niet goed is om rook in uw huis. U betaalt de rekeningen en uw kind moet je de regels volgen. Sta niet toe dat uw kind om te roken thuis, zodat ze "niet ergens anders, het doen van wie-weet-wat." Wees duidelijk over de regels - schrijf ze indien nodig - en ze strikt op te leggen.
 7. 7
  Geven of nemen. Straf is meer dan discussies en het opstellen van regels, het gaat over de totale ervaring. De bovenstaande stappen zijn een geweldig begin, maar je moet ook om te geven of nemen:
  • Geef uw kind extra klusjes. Ze konden doen de gerechten elke avond na het eten voor een maand. Ze konden de badkamer schoon. Geef ze een reden om het opnieuw te doen.
  • Neem iets weg. Verwijder de televisie uit hun kamer, weg te nemen hun telefoon privileges, of weigeren om uw kind te gaan naar partijen of logeerpartijtjes. Waarom zou je kind veranderen hun slechte gedrag als ze niet iets te verliezen? Denk er eens over: je zou fastfood eten en drinken veel alcohol elke dag als je geen gewicht had te winnen, toch? Hetzelfde voor uw kinderen.

Tips

 • Kalm vraag uw kind waarom hij of zij gerookt heeft. Veel mensen roken als ze depressief zijn. Uw zoon of dochter kan gaan door iets dat je niet bewust van bent.
 • Blijf rustig. Uw kind is immers een kind. Ze kunnen schreeuwen, huilen, argumenteren, en klagen, maar je bent de volwassene.
 • Wees respectvol
 • Worden liefdevolle
 • Als u uw kind gevangen roken van een andere dan tabak stof, passen de bovenstaande informatie om uw behoeften te passen.
 • Als je heel serieus over de gezondheid van uw kind, en als je nu roken, maak een deal met je kind. Vertel hen, "Laten we een deal. Ik zal stoppen met roken, en je zult stoppen met roken. Ik zal nauwlettend in de gaten te houden op u en u kunt hetzelfde doen voor mij. We hebben allebei nodig om gezond te zijn, en dit zou de beste kans voor het zijn. We zitten op een vlakke ondergrond nu. "

Waarschuwingen

 • Als u op dit moment rookt, gaat het heel moeilijk zijn om voor uw kind om je serieus te nemen. Hoe kunt u een lezing van de gezondheidsrisico's van roken wanneer je zelf een deel van die?
 • Verwacht een negatief antwoord, maar wees niet verbaasd als uw tiener wil stoppen, maar weet niet hoe
 • Woede zal aanmoedigen uw tiener om meer te roken
 • Als uw zoon of dochter is roken voor een lange periode van tijd, is het onwaarschijnlijk dat hij of zij in staat zijn om te stoppen zonder moeite zal zijn.
 • Als uw kind ouder dan achttien, je legaal hebt geen rechten om uw zoon of dochter te stoppen met roken.
 • Elke auteur van dit artikel heeft een iets andere benadering van het ouderschap.