Wki

Hoe om te helpen een koe bevallen

Heeft u een koe of vaars? Is ze op het moment dat nu waar ze is klaar om te kalven? Als dat zo is, kan ze helpen kalven out nodig. Hier is de stappen om haar goed te helpen tijdens de geboorte.

 • Opmerking: Als je niet kan trekken van een kalf zelf uit of niet weet hoe, bel uw lokale groot dier dierenarts om hem / haar te helpen. Sommige malpresentations zoals buik of rug presentatie kan niet worden gecorrigeerd met de hand en in plaats daarvan moet onmiddellijk door keizersnede worden geleverd.

Stappen

Hoe om te helpen een koe bevallen. Vind de koe of vaars.
Hoe om te helpen een koe bevallen. Vind de koe of vaars.
 1. 1
  Vind de koe of vaars. Meestal een vrouwtje dat in arbeid zal gaan weg vinden een afgelegen plek van de kudde te kalven. Zorg ervoor, tijdens de gedefinieerde afkalfseizoen, dat je de hoogzwangere koeien in de buurt, zodat u, noch zij, hebben een lange afstand om te reizen in het geval een van hen hulp nodig.
 2. 2
  Observeren welke fase van de geboorte is ze in. Een vrouwtje dat in haar eerste stadia van geboorte rond ijsberen, opstaan ​​en tot vaststelling herhaaldelijk. Als ze is zeer dichtbij, zal je een water zak opknoping uit haar vulva te zien: het is een geelachtige sferische zak. Meestal, kort nadat u het water weg, zal zowel de voorste voeten verschijnen, al snel gevolgd door de neus. Een kalf in normale presentatie zal de basis van de voeten naar de grond. Als de basis van de voetjes naar boven wijzen, dan heb je een breuk kalf.
  • Als ze al in die positie voor het laatste uur of twee, en heeft geen vorderde verder, dan is het tijd om haar te krijgen in het hoofd poort en helpen haar uit.
 3. 3
  Blokkeer de koe, indien nodig. Als ze op de grond en is tam genoeg om u in de buurt om te beginnen om haar te helpen het uittrekken van de kuit, dan kunt u de hulp doen daar. Zo niet, als je een head-poort omgeving opgezet, laat haar in dat waar je gemakkelijk en snel kan trekken het kalf. Als u niet beschikt over een hoofd poort, gebruik dan een poort (bij voorkeur 10 "of meer) om haar te bedwingen. Echter, een hoofd-poort is een veiligere en betere optie voor afkalven uit koeien, omdat het voorkomt dat ze een back-up op je als ze beginnen in paniek te raken.
 4. 4
  Reinig uw handen en armen van je schouders naar beneden. Als je schouder handschoenen bij de hand, dan moet je die op. Nadat je wat glijmiddel hebben op de handschoenen, te bereiken binnen de koe of vaars (via de vagina of geboortekanaal, niet de anus) om te zien hoe het kalf is gepositioneerd.
  • Voor achterwaartse posities, niet de moeite proberen om het kalf rond verdraaien. Zet het afkalven kettingen op (met de handgrepen) of een goede flexibele touw en trek het kalf zo snel als je kunt. Maar dit alleen doen als de achterpoten worden gepresenteerd.
  • Wegens schending posities (waar het kalf is aankomen tail-first), moet u de achterpoten zo te brengen dat ze zijn geplaatst in het geboortekanaal. Om dit te doen, duw het kalf naar voren in de baarmoeder zo veel als je kunt. Vervolgens duw de gebogen hak naar buiten (of weg van het kalf), en draai het gebogen kogel (van de voet) terug naar binnen. Houd de kogel en spronggewricht goed gebogen en breng het kogelgewricht en de voet over de bekkeningang (dat is naar u toe) in het geboortekanaal. Herhaal met het andere been. Dan zet de kettingen of touw op en beginnen te trekken.
  • Voor hoofd-rug of hoofd naar beneden positie, duw het kalf terug in de baarmoederholte, beker je hand rond de neus van het kalf en met het andere bedrijf het kalf stabiel, breng het hoofd naar de normale positie. Als je niet helemaal bereikt het hoofd, kunt u uw vingers haak in de hoek van de mond van het kalf om het deel weg rond te brengen. Dan kunt u de rest doen, zoals eerder aan het hoofd rond te brengen toegelicht.
  • Voor voor-been-back posities, duw het kalf terug in de baarmoeder, greep het bovenbeen en trek naar voren genoeg om de knie naar voren te brengen. Vervolgens buigen de knie stevig vast en trek hem naar voren. Met de knie nu strak gebogen, beker de hoef met uw hand en voorzichtig maar stevig brengen tot normale positie.
  • Voor gebogen-teen of gevangen-elleboog posities, moet u het kalf terug te duwen naar de voet of elleboog te herpositioneren. Voor de gebogen teen, kan duwen het kalf terug te verhelpen door de liggingsafwijking zelf. Voor de gevangen-elleboog, wanneer u het kalf terug hebben geduwd in de baarmoeder, pak het been dat is meer terug dan de andere en trek het naar voren. Eenmaal gecorrigeerd, moet het kalf gemakkelijk.
 5. 5
  Als het kalf is in de normale stand of in een positie waar je kunt trekken uit, zet een reeks van kalven kettingen of een touw (niet streng, zo streng is vaak te dun en te scherp om te worden gebruikt op een kalf) aan de voorpoten van het kalf. Gebruik een dubbele halve hitch knoop om de ketens op: een lus op de kogel, de andere net onder de knie. Trek op en neer als de koe is het persen, en rust als de koe niet is overbelasting. Als je een kalf-puller handig, gebruiken dat ook, hoewel voorzichtig zijn van hoe snel je het kalf eruit trekken, zoals je kon gemakkelijk meer schade veroorzaken als het niet goed behandeld.
 6. Het kalf trekker dient de U-vormige deel steunt nu op de achterzijde van de koe, voorzien van de ketting aan dit deel achter de basis van de staart van de koe, met het afkalven ketens die aan de poten van het kalf zijn bevestigd, en leaver ratel het kalf eruit omhoog. Aanscherping van de spanning op de kettingen. Zodra je spanning, ratel hebben bereikt langzaam, en werken met samentrekkingen van de koe. Zodra je meer spanning aan het kalf gemak van hebben gemaakt, verplaatst u de trekker omlaag dan terug, dan is de spanning weer toenemen. Herhaal dit totdat u niet langer de trekker (dat is wanneer het kalf is half-out) nodig hebben, dan snel afhaken van de kettingen van de trekker en de rest doen met de hand.
6
Zodra het kalf is buiten, moet u proberen om het ademen meteen. Reinig de neus van het kalf met uw vingers om al het vruchtwater uit. Kietel zijn neus met een schone stuk stro of hooi, zet wat water in zijn oren te laten schudden het hoofd, of, indien nodig, moet u kunstmatige ademhaling voeren om het kalf te gaan. Een kalf moet beginnen te ademen binnen 30 tot 60 seconden na de geboorte.
7
Zodra het kalf tekenen dat het ademt en leeft heeft gegeven, dragen of sleep het naar een pen met schoon stro, dan laat de nieuwe momma koe te zijn met haar jong.
8
Laat de koe en alleen haar pasgeboren kalf voor een tijdje, zodat de koe aan de moeder-up van het kalf, reinig het kalf af, en dringen er bij hem om borstvoeding te starten. Zorg ervoor dat er wat hooi en water voor de koe om haar gelukkig te houden, terwijl ze krijgt om haar nieuwe jongere kennen.

Tips

 • Houd altijd spoor van de koe bij zich klaar voor de geboorte, zodat u weet waar ze is zodat kunt u haar gemakkelijk vinden als ze hulp nodig heeft.
  • Wacht niet op een dag of twee na de koe vertoont tekenen van arbeid. Als ze begaan is met arbeid en heeft niet gevorderd gedurende minstens een uur of twee, laat haar dan in waar je haar kan helpen.
 • Wanneer gaan in het geboortekanaal te proberen om het kalf terug te duwen, vaak je tot in de koe zal haar stimuleren te spannen tegen u, waardoor het makkelijker wordt-gezegd-dan-gedaan om het kalf terug te duwen om hem te verplaatsen.
 • Voor koeien die naar beneden en proberen te bevallen, maar heeft een kalf dat in de behoefte van herpositionering, trek de rug benen uit achter de koe en krijg een vriend aan de staart trekken over haar rug. Dit maakt het makkelijker voor u om in te gaan en herpositioneren het kalf zonder de koe spannen tegen je.
 • Cupping neus of mond van het kalf met uw hand helpt scheuren of schrapen van de baarmoederwand, die infecties kan uitnodigen nadat de koe heeft gekalfd voorkomen.
 • Afkalven kettingen zijn de beste voor het leveren van een kalf. Touw en je blote handen zal zo goed werkt. Perstouw wordt niet aanbevolen, want er zijn enkele soorten perstouw die zijn te dun en hebben te fijn van draden moet worden gebruikt om voor het afkalven. Deze draden kunnen losmaken en snijd ze in poot van het kalf wanneer zij worden gebruikt om het kalf eruit te trekken. Touw ten minste 1/2 "in diameter is het beste, afkalven kettingen zijn bedoeld voor gebruik op kalven koeien, en kunnen worden geleverd een lokale supermarkt je je dierenarts.
  • Zorg ervoor dat de apparatuur die u gebruikt is schoon en ontsmet. Was de kabels of kettingen en grepen onmiddellijk met detergent en warm water na het afkalven en laat ze aan de lucht drogen. Bewaar ze op een droge plaats tot het volgende gebruik. Hetzelfde geldt voor het kalf-puller die zijn gebruikt.
  • Een dubbele half-kink in de kabel op beide benen van het kalf minimaliseert schade en voorkomt ook dat de kabels of kettingen snijden in de benen van het kalf, eventueel splitsen van de voet af van het kalf. Een half-hefinrichting moet worden geplaatst op het kogelgewricht van beide voeten, en de tweede halve hapering net onder de knie. Dit helpt verspreid de druk afgedwongen bij het uittrekken van de kuit en minimaliseert letsel.
 • Uit te trekken en neer gaat met de manier waarop koeien zou natuurlijk kalven. Bekken van de koe (niet om de zwaartekracht op te noemen!) Natuurlijk dwingt het kalf naar beneden te gaan en wanneer wordt geduwd. Trekken op deze wijze vermindert de druk op het bekken van de koe, en zorgt voor eenvoudiger geboorte.
  • Als de koe opstaat en kalven, zal je moeten zitten op je achterste bij het uittrekken van de kuit.
 • Kalveren, die alle vier de poten in het geboortekanaal of hebben hun rug naar het geboortekanaal zijn het moeilijkst te herpositioneren, en zijn het best geleverd door C-sectie.
 • Kalveren, die zijn gewoon te groot om door het geboortekanaal, vooral bij vaarzen die te vroeg werden gefokt, moeten worden geleverd via C-sectie.

Waarschuwingen

 • Als u zeker weet dat u niet kan kalven de koe zelf, vervolgens de telefoon van de dierenarts als hij beschikbaar is, of een buurman vriend die kan komen meteen om u te helpen.
  • C-profielen zijn best gedaan door iemand die weet wat hun te doen (dat wil zeggen, de dierenarts) voor infecties en schade aan de koe te voorkomen.
 • Wees voorzichtig met chagrijnig koeien. Soms hormonen niveaus van een koe gaan zodat wacky dat zij kan beslissen u een bron aan haar frustratie ventileren over, in plaats van het toestaan ​​van u om haar te helpen. Dit geldt vooral na een koe heeft gekalfd.
 • Wanneer je geboorte een kalf, is er een kans dat je een beetje afgeplat als het kalf komt uit en landt bovenop je.
 • Je hebt misschien de koe ineens besluiten om op te staan ​​(als ze op de grond) op u wanneer u bent nog binnen proberen om het kalf te herpositioneren. Ga samen met haar, en indien mogelijk, trek zo snel als je kunt.

Dingen die je nodig hebt

 • Kalven kettingen of touw
 • 2 of 3 handgrepen voor het afkalven kettingen of een bar aan het touw om
 • Kalf puller (optioneel, maar goed om bij de hand)
 • Halster en touw, indien nodig
 • Hoofd-gate of medina gate
 • U naar de koe en je kracht te trekken uit het kalf te observeren
 • De koe of vaars die in de behoefte van uw hulp