Wki

Hoe om te helpen een kat bevallen


Of u nu fokken raszuivere katten voor een levende of bent u verantwoordelijk voor een zijn kat die is uitgegroeid zwanger in uw zorg, is het belangrijk om te weten wat te doen als de kat gaat in arbeid en begint te bevallen van haar (technisch aangeduid als "promotieveld"). Het is belangrijk om samen de voorraden te krijgen, tot een gesteriliseerde gebied voor haar te hebben en te worden bij de hand om te helpen als dat nodig is. Hier is hoe u uw steentje kunt doen om het makkelijker voor haar te maken.

Stappen

Hoe om te helpen een kat bevallen. Accepteer dat voor het grootste deel, zal uw kat u niet nodig hebt, maar het zal waarschijnlijk geruststellen u om rond te zweven in de achtergrond en worden voorbereid op complicaties.
Hoe om te helpen een kat bevallen. Accepteer dat voor het grootste deel, zal uw kat u niet nodig hebt, maar het zal waarschijnlijk geruststellen u om rond te zweven in de achtergrond en worden voorbereid op complicaties.
 1. 1
  Accepteer dat voor het grootste deel, zal uw kat u niet nodig hebt, maar het zal waarschijnlijk geruststellen u om rond te zweven in de achtergrond en worden voorbereid op complicaties.
 2. 2
  Neem de zwangere kat aan een erkende dierenarts te krijgen uitgecheckt, als je kunt.
 3. 3
  Opzetten van een nest. Meestal zullen ze nestelen tekenen dagen weer voor de geboorte op handen is en dit is de perfecte gelegenheid om haar direct naar de stille, donkere hoek die je al hebt voorbereid voor haar. Gekapt een grote kartonnen doos met hoge zijkanten en vullen met oude, zachte dekens, kranten enz., eigenlijk elke oude zachte ding dat je kunt missen en het niet erg om vervuild. Het moet geen sterke geuren, omdat de moeder en herkennen elkaar aan de geur. De was of een badkamer zijn geweldige plekken om haar aanmoedigen om te blijven, gewoon zorgen dat er geen of haasten zich door deze plek op elk gewenst moment. De moeder moet veilig en ontspannen voelen in haar broedgebied. Ze moeten gemakkelijk toegang hebben tot schoon water, een klein beetje eten, en de kattenbak (die moet ongeveer twee meter afstand - zetten het te dicht kan de kans op ziekte vergroten).
 4. 4
  Het opzetten van een bedrijf in om de in te plaatsen, terwijl hun broers en zussen worden geboren. Het moet dichtbij of naast het nest. Plaats warm water flessen op de bodem met een paar overheen om het te beschermen tegen het krijgen van verbrand en ook om de warmte in de doos te houden. Heeft een verwarmingselement niet gebruiken, want zelfs als het op laag en er zijn dekens bedekken, is er nog steeds het risico dat de kittens krijgen verbrand.
 5. 5
  Bereid de kat.
  • Als je een langharige kat, wilt u misschien overwegen het snijden van de haren weg van rond de vulva regio van tevoren (een paar dagen of een week voor de geboorte). Sommige mensen ook adviseren knippen lang haar weg van de tepels naar de kittens te helpen bij het voeden. Als u niet van tevoren doen het echter niet doen helemaal niet, als het zou kunnen interfereren met de kittens herkennen van natuurlijke geur van de moeder. Dit is niet nodig, maar het kan u helpen bij het kijken om te zien of het correct verlaten tijdens de geboorte.
  • Verder geeft haar hoge kwaliteit tot ze wordt een verminderde eetlust, een gebruikelijke teken vlak voor arbeid begint.
 6. 6
  Ken de tekenen die waarschijnlijk zullen worden weergegeven wanneer uw koningin gaat in arbeid. Dit is algemeen bekend als fase 1, en duurt tussen 12 en 24 uur:
  • Ze wordt lusteloos en rusteloos, op zoek naar een plek om te verbergen (toon haar het nest)
  • Ze bruidegoms overdreven, waaronder likken haar vulva
  • Ze passen veel en broek
  • Zij zullen spinnen en hard huilen
  • Haar temperatuur zal meestal vallen een punt of twee van de normale 102 º F/38.9 º C.
  • Ze zullen waarschijnlijk niet meer te eten.
  • Ze kan.
  • Ze kunnen ontladen bloed.
 7. 7
  Blijf kalm. Zodra de moeder gaat haar nestkastje en arbeid is aangevangen, het beste wat je kunt doen is om kalm te blijven en te worden voorbereid. Als er geen storingen of dieren rond, of als ze is verhuisd naar een vreemde plaats, zal ze vertragen arbeid. Anders wordt het proces van de geboorte gaat volgen, van fase 2:
  • De placenta stekker zal worden uitgezet een paar uur voor de bevalling. Dit beschermde de baarmoeder gebied van infectie tijdens de zwangerschap.
  • De baarmoederhals begint te ontspannen en de koningin begint samentrekkingen van de baarmoeder.
  • Er is een opbouw in samentrekkingen als het eerste kitten komt het geboortekanaal. Contracties moet op 2 - 3 minuten intervallen en de moeder zal waarschijnlijk in een gehurkte positie. Ze kan schreeuwen en hijgen.
  • Het vruchtwater (waterbel) komt door de eerste, gevolgd door de kitten (hetzij het hoofd eerste of achterste poten eerst).
  • Zodra fase 2 van de arbeid is aangevangen, zal het duren ongeveer 30 minuten tot een uur en dan is het eerste kitten geboren zou worden. Elke volgende kitten zal ongeveer een half uur uit elkaar, soms tot een uur.
 8. 8
  Zorg ervoor dat de moeder verwijdert de vruchtzak van elkaar. Dit membraan wordt meestal verwijderd door de moeder via likken. De kitten moet ademen en bewegen binnen enkele seconden als resultaat. Als ze niet de snel helpen, breken het membraan met je handen (met handschoenen) rond het gezicht om ervoor te zorgen dat de kitten kan ademen. Veeg het gezicht schoon met een gaasje doek.
 9. 9
  Controleer de placenta. Er is een placenta per en moet worden uitgezet na de geboorte van elk. Opmerking elke placenta omdat een placenta die is achtergebleven in een moeder besmet zullen worden en zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in de dood van de moeder, tenzij u medische hulp te zoeken. Probeer niet te trekken uit een placenta zelf - als u ruk aan de navelstreng en het zorgt ervoor dat de baarmoeder te rippen, de moeder kon sterven.
  • Merk op dat de moeder eet normaal de placenta. Het zit vol met hormonen en voedingsstoffen die moeten worden teruggegeven aan haar lichaam dus niet mengen in dit proces - maar zorg ervoor dat ze niet proberen om de kitten te eten met het uit gebrek aan ervaring.
  • Misschien wilt u laat haar eten de eerste twee of drie placenta en dan weg te nemen de rest, zoals te veel van de voedingsstoffen kan diarree of braken veroorzaken.
 10. 10
  Knipte de navelstreng voor elke alleen als de moeder niet scheurt het zichzelf af. Wacht vijf minuten na de geboorte van het kitten voor het vastklemmen van de kabel. <BELANGRIJK: het snoer niet verbroken als DEEL VAN HET IS NOG IN DE MOEDER-Omdat het koord is bevestigd aan de placenta, kan de placenta vast komen te zitten in haar en niet uitgewezen wat zal resulteren in een infectie en de dood van de moeder-De koord is bevestigd aan de placenta, dus wachten tot de placenta naar buiten te komen, dan als de moeder niet kauwen zichzelf af moet knippen>-Gebruik een tang om te klemmen en gebruik vervolgens de schaar om het te snijden. Maak een gekartelde snede in plaats van een rechte is, aangezien een rechte snede veroorzaakt meer bloed uitgieten, dus meer ruimte voor complicatie verlaten. Laat ongeveer 1 inch / 2,5 cm bevestigd aan het kitten. In geval van twijfel, het zekere voor langer dan korter, maar houd in gedachten dat als de navelstreng klitten en droogt rond elk van lichaamsdelen kitten, kan het een ledemaat verliezen of sterven. Was het einde van de snede snoer in antiseptische oplossing om infectie te voorkomen. Nadat u het netsnoer hebt gesneden, als het blijft bloeden, je kunt het vastbinden met unwaxed tandheelkundige.
 11. 11
  Helpen door het plaatsen van kittens in het tweede vak. Terwijl ze eigenlijk de bevalling, kunt u helpen door het plaatsen van de kittens die al zijn geboren in de tweede doos met de verwarmde pad. Dit is optioneel en dient om de katten te beschermen als de moeder veel beweegt. Houd in gedachten dat de moeder (die kunnen zeer beschermend van haar kittens) sterk kan bezwaar maken tegen deze actie. Als u zich ongemakkelijk bij zich te verplaatsen zijn, maar geruststellen jezelf dat katten werden beheren zonder onze tussenkomst voor een zeer lange tijd.
  • Dit doe nooit zonder handschoenen aan. U wilt niet uw menselijke geur te dragen aan hen, omdat dit kan interfereren met het scheppen van een band.
  • Als ze net zijn geboren, houd ze voorzichtig met het hoofd naar beneden, zodat vocht naar buiten af ​​te voeren van de longen.
  • De terugkeer van de kittens snel.
 12. 12
  Zorg ervoor dat de kittens verpleegkundige zo snel mogelijk. De vroege melk bevat waardevolle colostrum met antilichamen voor de kittens. Wees ervan bewust dat de kittens zijn allebei blind en doof wanneer ze geboren zijn, dus ze zullen trachten uit tepels van de moeder door ruiken en aanraken. Soms doen ze dat meteen, en soms wacht ze enkele minuten, terwijl ze herstellen vanaf de geboorte. Als er een probleem is met de melk komen, kan dit worden aangegeven door de kittens proberen verpleegkundige en miauwen in plaats daarvan. De moeder kan wachten tot alle van de kittens worden geboren alvorens hen toe te zogen. Soms echter, melk van een koningin niet komen inch Zie de dierenarts, die in staat zijn om het te stimuleren.
 13. 13
  Noteer elke geboorte. Noteer het tijdstip van de geboorte, het geslacht, gewicht (gebruik keukenweegschaal) en wanneer de placenta werd geleverd.

Tips

 • Wees niet ongerust als een van de kittens is doodgeboren (dood). Zorg ervoor dat hij of zij is echt dood al voordat het wordt verwijderd van hem of haar de juiste. Probeer een slap kitten herleven door wrijven hem of haar stevig om hem of haar te stimuleren. Gebruik een warm, vochtig washandje te wrijven met. Andere dingen die je kunt proberen zijn het verhogen en verlagen van zijn of haar benen en blazen in zijn of haar gezicht en mond.
 • Als een kitten maakt verstikking of gorgelende geluiden, het heeft vocht in zijn luchtwegen. Houd het kitten tussen uw handen met het hoofd op uw vingertoppen (denk aan het maken van een slinger uit je handen). Open voorzichtig de kitten naar beneden. Dit zal helpen om de vloeistoffen te dwingen uit de kitten's longen. Gebruik een gaasje om zijn gezicht af te vegen. Zorg ervoor om handschoenen te gebruiken, maar wees voorzichtig, als een pasgeboren kitten is erg glad.
 • Een warm washandje, een beetje warmer dan de lichaamstemperatuur, is een grote troost voor de geboorte kat. Plaats de warme vochtige doek op de vulva en omgeving, tussen kittens. Dit is een grote troost voor de moeder kat. Let op: om meer dan een washandje gebruiken om hygiënische redenen en niet aan het toeval over infectie.
 • Wees geduldig tijdens de geboortes van elk kitten. Het is belangrijk voor hen, maar iets van 30 minuten tot 60 minuten timen is normaal en niets om zorgen over te maken. Zie "Waarschuwingen" voor als betrokken te worden. De koningin zal rusten tussen geboorten en laat de kittens die zijn geboren te zogen. Ze kan zelfs haar doos en loop over voor een beetje.
 • Een kitten dat is cool om aan te raken kan op een warm water fles geplaatst worden.
 • Bij geboorte tijd is nabij, overwegen om donkere lakens en dekens op uw bed, want ondanks je zorgvuldig gemaakt bevallings doos, kan zij besluiten dat de perfecte plek om te bevallen is je bed, want het is gezellig onder uw covers.
 • Houd tal van goede kwaliteit eten en vers water direct naast het nest. De kat moet niet te ver gaan om te eten en ze zullen nodig hebben om veel te eten. Voor de eerste dag of zo, kunnen ze niet opstaan ​​op alle, houden het voedsel in de buurt van haar bed, indien mogelijk.
 • Als de moeder kat lijkt ongeïnteresseerd in haar kittens, probeer te wrijven haar geur op hen. Als ze blijft niet geïnteresseerd, moet u zorg voor de kittens zelf. Dit houdt een constante voeding en een incubator. Het is te betrokken om uit te leggen in het kader van dit artikel. Vraag advies van de dierenarts.
 • Als uw kat geeft geboorte, wanneer zij haar nest in het zicht, wees voorzichtig niet te laten andere katten in haar buurt.
 • Tenzij je bewust fokken van katten, overwegen sterilisatie uw kat, zowel in het belang van eventuele toekomstige kittens (veel onverwachte kittens uiteindelijk wilde, verhongeren, of gedood) en omwille van uw kat (sterilisatie vermindert het risico van het hebben van een baarmoederontsteking later op de weg - een baarmoederontsteking is wanneer het de baarmoeder vult met pus na een warmte-cyclus, wat leidt tot infectie en dreigende dood als uw vrouw niet gezien).
 • Kom niet in de buurt van de kat. Ze kan Endup bijten u of aanvallen. Komen om haar alleen als ze hulp nodig heeft tijdens de bevalling.

Waarschuwingen

 • Wees voorbereid want soms net als menselijke geboorte, kon het katje sterft, terwijl in je in de arbeid kat.
 • Als uw kat is in arbeid en als ze niet haar eerste kitten binnen 2 uur van actieve arbeid aanvangt hebt, dan moet u een dierenarts onmiddellijk zien! Er kan iets mis zijn. Dit geldt ook als er meer dan een uur vertraging tussen elk kitten. Raak niet in paniek, echter, als het beste wat je kunt doen is om kalm te blijven in het belang van de moeder en haar kittens. Realiseer je ook dat er geregistreerde gevallen van het nemen van een aantal dagen tot de geboorte al de kittens!
 • Andere probleem borden bewust te zijn van en naar een dierenarts te zien voor direct zijn:
  • een eerste kitten dat niet naar buiten komen na een uur van hard contracties
  • gedeeltelijke levering van een kitten die niet verder verloopt
  • verlies van helder rood bloed uit de vagina

Dingen die je nodig hebt

 • Antiseptische oplossing (bijvoorbeeld Betadine) - u hebt dit nodig om alles wat je in de buurt van de kat of op haar te gebruiken, zoals de schaar en pincet steriliseren, en voor de navelstreng zodra het wordt gesneden
 • Kleine tang (zie een dierenarts voor advies of een gerenommeerde kat winkel)
 • Schaar (saaie)
 • Gaasjes
 • Warmwaterkruik of verwarming pad - deze zal helpen om de kittens warm te houden
 • Dunne rubberen handschoenen
 • Oude, schone handdoeken, lakens of dekens voor gelaagdheid in de nestkast
 • 10 + schone washandjes, voor de moeder kat. (Deze zullen de warme natte doeken voor tussendoor geboorte van de kittens, aan de vulva pakken en omgeving)
 • Kartonnen dozen - een zo groot als je het kan krijgen, gekapt om de grootte van een gezellige bed met hoge zijkanten voor de moeder en een kleinere met een warmte-pad voor het plaatsen van de kittens op
 • Kitten formule (als de moeder niet melk) en flessen.