Wki

Hoe om te gaan met een ziek konijn


Bent u bang dat uw konijn ziek zou kunnen zijn? Het eerste wat je moet doen is zo snel mogelijk neem uw konijn naar een dierenarts. Maar totdat je die reis te maken, hier is hoe om te gaan.

Stappen

Hoe om te gaan met een ziek konijn. Wikkel de poot in een schone handdoek en oefen druk uit als je konijn heeft een bloedende nagel.
Hoe om te gaan met een ziek konijn. Wikkel de poot in een schone handdoek en oefen druk uit als je konijn heeft een bloedende nagel.
 1. 1
  Wikkel de poot in een schone handdoek en oefen druk uit als je konijn heeft een bloedende nagel. Stop uitoefenen van druk wanneer de bloeding stopt. Daarna houdt het gebroken nagel schoon. Maak de kattenbak en kooibodem herhaaldelijk zodat bacteriën niet de wond in te voeren terwijl uw konijn loopt rond.
 2. 2
  Neem je konijn naar de dierenarts onmiddellijk als het een bot is gebroken. Als uw dierenarts niet beschikbaar is, neemt het konijn op een noodsituatie kliniek. Totdat de blessure wordt verzorgd door een professionele dierenarts, probeer je konijn te houden van bewegen.
 3. 3
  Niet behandelen van een ernstige verwonding aan het oog met elke vorm van medicatie. Wacht tot u het naar de dierenarts, zult die geven u het juiste medicijn. Wat je kunt doen is nat een watje met warm water en veeg de ogen van uw konijn te verwijderen opbouw.
 4. 4
  Vergeet niet dat als je konijn niet eet, er kunnen verschillende redenen, die allemaal kunnen voortkomen uit zeer ernstige aandoeningen. Omdat konijnen hebben een zeer delicate spijsverteringskanaal, kunnen drastische veranderingen in eetgewoonten leven van je konijn in gevaar brengen.
  • Tandproblemen, aangegeven door een konijn die honger, maar fysiek niet in staat om te eten lijkt, kan tijdelijk worden omzeild door dwangvoeding je konijn met een voeding spuit en / of het toedienen van subcutane vloeistoffen (alleen als je weet hoe).
  • Gas pijn, die het duidelijkst door zeer luid knorrende maag en een ineengedoken konijn, moet worden beantwoord door de zachte masserende en een temperatuur controle. Als de temperatuur laag is, verwarm het konijn met je eigen lichaamswarmte of met een verwarmingselement (maar wees voorzichtig!).
  • Maagdarmproblemen meestal gepaard met een drastische, soms volledig afname fecale productie. Houd uw konijn comfortabel en gehydrateerd tot je bij de dierenarts.
 5. 5
  Leren dat als je konijn lijkt te zijn of haar hoofd naar het plafond te draaien, dit is een aandoening, de zogenaamde hoofd tilt. Omdat je konijn is gedesoriënteerd, stootkussen de omgeving, zodat hij of zij zal niet gekwetst.
 6. 6
  Erken dat je konijn is met achterlating van bruine, waterige afscheiding indicatie van ernstige diarree, onderhuids vocht, als je weet hoe. Anders is er niet veel dat je andere kunt doen dan krijg je konijn naar een dierenarts zo snel mogelijk.
 7. 7
  Stop het bloeden door druk als het konijn heeft een serieuze bite. Blijf dan de directe omgeving schoon, zodat de wond niet geïnfecteerd raken.
 8. 8
  Doe je best om je konijn af te koelen als het een hoge koorts door er koude voorwerpen tegen de oren tot de temperatuur daalt tot minder dan 104 graden.

Tips

 • Voordat een noodsituatie zich voordoet, vraag uw dierenarts u een in-persoon stoomcursus over hoe je de bovenstaande stappen toepassing te geven, met name hoe je de temperatuur van je konijn en hoe subcutane vloeistoffen toedienen controleren.
 • Een paar cc's van ananassap (controleren met een dierenarts om bedrag te bepalen) zal helpen met haarbal verstoppingen. Ananassap bevat een enzym dat afbreekt haarballen. Sommige konijnen zijn meer vatbaar voor hen dan anderen (afhankelijk van het type van bont, frequentie van verzorging, enz.). Als je konijn niet produceert geen pellets, zou dit het probleem (weer, contact op met uw dierenarts) zijn.
 • Symptomen zijn moeilijk te detecteren in konijnen. Omdat ze altijd al preyed al op, konijnen verbergen hun symptomen goed te oplettende roofdieren voorkomen. Je moet goed opletten, en weet waar je op moet letten, om uw konijn gezond te houden.
 • Zorg ervoor dat uw dierenarts is vertrouwd met konijnen. Veel dierenartsen zijn niet.

Waarschuwingen

 • Falen om het gedrag van je konijn zorgvuldig te observeren en reageren adequaat kunnen leven van je konijn onnodig in gevaar brengen en het kost je honderden dollars in behandeling langs de lijn.
 • U kunt ook naar een grote rekening te betalen op het kantoor van de dierenarts.