Wki

Hoe om te baden wanneer water schaars

wordt bedreigd wanneer het water laag is.]]

Met de toenemende problemen van de watervoorziening in vele delen van de wereld, is zuinig gebruik van water uitgegroeid tot een essentiële eigenschap voor ons allemaal. Zelfs als je denkt dat het water gutst in uw deel van de wereld, kan het niet altijd zo blijven. Hier zijn enkele tips voor het maken van de meeste van zeer weinig water.

Stappen

Hoe om te baden wanneer water schaars. Onderzoek low-flow douchekoppen.
Hoe om te baden wanneer water schaars. Onderzoek low-flow douchekoppen.
 1. 1
  Neem een douche in plaats van een bad. Een bad verbruikt veel meer water dan een korte douche. Gezien het feit dat elke minuut onder de gemiddelde douche verbruikt 2,5 liter (9,5 L) van water en een gemiddelde volle bad neemt 35 gallons (130 L) van het water, zal een vijf minuten douche in plaats van gebruik 12,5 liter (47 L) van de gemiddelde bad's 35 gallons (130 L). Maak de douche nog korter en je bespaart een hoop meer. U hoeft niet meer dan 10 minuten onder een douche om goed schoon te krijgen - de rest van het verblijf is genieten.
 2. 2
  Onderzoek low-flow douchekoppen. De technologie heeft gekregen tot ver buiten de drip-drip-drip van vroeger dagen. De meeste huidige douchekoppen gebruiken 2,5 liter per minuut, maar je kunt vinden en kopen douchekoppen dat zo weinig als 0,5 liter per minuut te gebruiken zonder drastisch te boeten de douche-ervaring. Deze douchekoppen zijn ook perfect voor gebieden met een lage waterdruk.
 3. 3
  Vul alleen het bad een kwart of de helft weg. Door dit te doen zal het waterverbruik te verminderen. Het zal u ook kouder in koudere weer te maken, dus de douche is opnieuw de voorkeur voor de koudere dagen. Als het een warmere dag, vult flessen met water en zet ze in je half gevuld bad om het waterpeil, maar niet het gebruik van water te vergroten. Bewaar deze gevulde flessen voor hergebruik. Het zal ook het water kouder eerder. Echter, dit is meestal prima voor kleine kinderen in alle weersomstandigheden. Een goede vuistregel is om niet meer dan 5 inch (125 mm) voor kleine kinderen, en 10 inch (250 mm) voor volwassenen en oudere kinderen te vullen.
 4. 4
  Delen een bad. U en uw geliefde kan hop in het bad samen in plaats van het vullen van het weer. Kinderen kunnen een bad, of ten minste een deel na de andere hetzelfde badwater kan gebruiken, maar er zullen klachten van de kinderen na dat het badwater is koud.
 5. 5
  Heb een spons bad. Als je ooit geweest bent in de krijgsmacht, of kampeerden ruw, dan weet je dit. Je moet gewoon water in het bassin (je tenminste de luxe van warm water!), Dip een spons of washandje erin, zeep op de spons en daarna wassen over je lichaam. Let vooral op de oksels, genitale gebied en voeten. Je gezicht moet apart worden gewassen met een zachtere doek. Spoel de zeep af van de spons (put schoon water op de spons) en gebruik de spons om de zeep af te spoelen jezelf. Het klinkt misschien icky maar het werkt net zo goed als een douche om vuil en bacteriën te verwijderen, het is gewoon dat we gewend zijn pure luxe in onze badkamer gewoonten.
 6. 6
  Neem een marine douche. In een dire water noodgevallen, gebruik dit om te besparen op water en nog steeds een schoon gevoel. Zet de douche en spring eronder en nat zelf. Zet het uit, zeep up. Spring dan in en spoel af snel de zeep. Schakel douche en droog jezelf.
  • Installeer een klep achter je douchekop. Je zet het water op en nat, zet hem dan uit met de klep aan de douchekop. De klep houdt de temperatuur van het water in overeenstemming, zodat je niet hoeft te passen voor het spoelen.
 7. 7
  Lateraal denken. Als je stinkende, vermoeide voeten, ze gewoon baden in een kom. U kunt ook krassen en soortgelijke verwondingen genieten in slechts een kleine kom, zolang ze op een been of een arm.
 8. 8
  Gebruik babydoekjes. U kunt vrij schoon te krijgen zonder enige water.
 9. 9
  Medische aanbod winkels bieden verschillende merken van het haar en het lichaam schoonmakers die niet nodig spoelen, en maken gebruik van zeer weinig water. Als een extra bonus, is het meestal sneller om schoon te maken op deze manier dan het nemen van een bad of douche.

Tips

 • Leer kinderen om te wennen aan de douche vroeg. Velen zijn bang voor de wreedheid van de waterdruk - zorg ervoor dat het mondstuk kan zachte, zachte stroming zorgen over het hoofd van het kind en krijg een mondstuk dat kan worden getild en naar beneden verplaatst om de hoogte van het kind. Het kan een beetje meer in het begin kostte maar het water besparingen zullen enorm zijn op de lange termijn en je leven plots gemakkelijker wanneer een kind kan douchen van jongs af aan.
 • Fix druipt onmiddellijk. Veel water gaat verloren door een druppelende kraan elke dag.
 • Bij de eerste draaien van de douche op, het water is koud. Gebruik een emmer om het water op te vangen totdat het opwarmt. Stel dat water gereserveerd voor andere toepassingen, zoals planten water geven of het doorspoelen van het toilet.
 • Installeer een regenwatertank of een regenton. Niet alleen is het water te leveren meer betrouwbaar voor u, het doet absoluut wonderen voor je haar.
 • Recycle uw badwater. Emmer het buiten uw planten of tuig van een slang en pomp door je raam en pomp het buiten. Als je echt serieus, het installeren van een grijs water systeem. (Echter, niet grijs water gebruiken op eetbare planten. Dit wordt over het algemeen verboden door de code, omdat grijs water E.coli bacteriën, virussen, en andere gezondheidsproblemen kunnen bevatten.)

Waarschuwingen

 • Gewoon omdat water schaars kan zijn of je probeert te besparen betekent niet dat je moet bezuinigen op uw vochtinname. Houden gehydrateerd is belangrijk om te onthouden.
 • Als je het verzamelen van regenwater te gebruiken, bedenk dan dat in sommige gebieden regenwater mogelijk niet helemaal zuiver en schoon, als je het op te slaan in een container die zij verzamelt als het valt het water zou staan ​​voor een tijdje. Dit water kan niet veilig om te drinken of baden inch Er hoofdzakelijk moet worden gebruikt voor het besproeien van planten of doorspoelen van een toilet. Het moet niet worden gebruikt om schoon verwondingen.
 • Als u van plan bent om regenwater te drinken, vergeet niet om de juiste procedures om ervoor te zorgen het water is schoon, via eerste koken van water of het gebruik van steriliserende tabletten.