Wki

Hoe om meel te ziften zonder zeef

Veel recepten vragen om gezeefde bloem, maar wat als je niet een bloemzeefje buurt te hebben? Ziften dient meerdere doelen (beluchten van de bloem deeltjes zodat ze absorberen vloeistof gelijkmatiger, standaardisatie van de dichtheid van de bloem, zodat het nauwkeurig kan worden gemeten, en de distributie van droge ingrediënten in de bloem) dus het is iets wat je niet wilt beknibbelen op. Gelukkig zeven bloem zonder een zeef is iets dat is eigenlijk vrij eenvoudig te doen. Volg gewoon een van de volgende methoden.

Stappen

Hoe om meel te ziften zonder zeef. Voeg de andere droge ingrediënten aan de top van de stapel meel, zoals zeven combineert de ingrediënten goed en vangt eventuele klonten die samen geplakt (e.
Hoe om meel te ziften zonder zeef. Voeg de andere droge ingrediënten aan de top van de stapel meel, zoals zeven combineert de ingrediënten goed en vangt eventuele klonten die samen geplakt (e.
 1. 1
  Meet de hoeveelheid bloem je nodig hebt en zet het in een kom.
 2. 2
  Voeg de andere droge ingrediënten aan de top van de stapel meel, zoals zeven combineert de ingrediënten goed en vangt eventuele klonten die samen geplakt (e. G. zuiveringszout, cacao, zout, enz.).
  • Deze stap overslaan als het recept zegt "X kopjes gezeefde bloem". Dat betekent dat je nodig hebt om de bloem te meten nadat het gezeefd, zodat het toevoegen van de droge ingrediënten op dit punt zal werpen de meting. Als het zegt "X kopjes bloem, gezeefd" dan kunt u de droge ingrediënten nu toevoegen (omdat het in wezen zegt eerst te meten, dan ziften).
 3. 3
  Zeef de bloem met behulp van een of meer van de volgende methoden:
  • Shaking - Schud de kom te voeren lucht in de bloem.
  • Soeplepels - lichtjes til het bloemmengsel omhoog in de lucht en laat het vallen terug in de kom, alsof je opgooien van een salade. Dit is een effectieve manier om wat lucht aan de bloem te brengen als je niet beschikt over een zeef.
  • Vork en zeef - Roer de bloem met een vork, gebruik dan een zeef of vergiet voor pasta aan de bloem ziften.
  • Klop - Klop de bloem met behulp van een garde of een vork. Hierdoor wordt de bloem pluizig en belucht.
  • Keukenmachine - Dump de afgeroepen voor de hoeveelheid bloem in een keukenmachine en puls vijf of zes keer.
 4. 4
  Meet het meel weer als het recept voor het (als het zegt "X hoeveelheid gezeefde bloem" niet "X hoeveelheid bloem, gezeefd"). Nu dat de dichtheid van de bloem is consistent, zal u een meer accurate meting te krijgen. Voeg de droge ingrediënten na meting en zeef opnieuw te verdelen.
 5. 5
  Zet een maatregel beker in een grote kom om te helpen vangen de bloem die de beker mist. Schep meel uit de zak. Schud de primeur om langzaam laat de bloem "sneeuw" beneden in de maat van ongeveer een voet boven. Gebruik de bovenste rand van een tafel mes af te schrapen de bloem opgestapeld over de rand van de maatregel cup.

Tips

 • Als je bloem te houden in een plastic bak of een andere luchtdichte verpakking, kan je gewoon nodig hebt om het een snelle schudden voor het openen van de bloem ontregelen geven. Gewoon een paar schudt zal de bloem lichter en gemakkelijker om mee te werken te maken.

Dingen die je nodig hebt

 • Meel
 • Vergiet of zeef
 • Lepels
 • Garde of een vork
 • Kom